מכתב בהול בתקווה למענה מהיר

avinv

New member
מכתב בהול בתקווה למענה מהיר

שלום רב, אני ושותפתי לשעבר לדירה פונות אליכם בקריאת מצוקה שתינו בחורות צעירות, המתגוררות בת"א, ומתקיימות כמו כל שאר הסטודנטים העובדים בדוחק. לפני כשנה חיפשתי מקום מגורים בת"א, דבר שאינו פשוט כלל וכלל בימים אלו. הן לנוכח מצב מחסור הדירות בת"א, הן בגין מחירהן והן בגלל השחיתות וחוסר האמינות מצד בעלי הדירות. לבסוף מצאתי דירה במצב סביר ברח' נחמני 3, בבניין ישן מאד ולא מתוחזק, שנאמר כי הוא נמצא בבעלות מחולקת של יורשים רבים הפזורים ברחבי העולם ואת הנכס מנהל בשמם עו"ד הממוקם בירושלים. בדירה התגוררו בחור ובחורה בשותפות, הבחור עמד לעזוב וחיפש לו מחליף/ה לחוזה. עו"ד דרש ממני להגיע למשרדו בי-ם (כרוך בביטול יום עבודה מצידי, עלויות נסיעה, וכן חייב אותי על כך בדמי טירחה מצידו בסך 150$וכל זאת על כך שהחתים אותי על החוזה הקודם: שאני מתחייבת לקחת על עצמי בשם השותף הקודם. לא קיבלתי ממנו קבלה, כי טען שזו תונפק ע"י המשרד לניהול חשבונותיו ותשלח אליי, מובן שמעולם לא קיבלתי אותה.. כבר בשבוע הראשון להכנסי לדירה התברר כי קיימת סתימה בכיור המטבח, ניסינו להתמודד איתה לבד, ללא הצלחה. ובקשנו שיקרא לאינסטלטור. חודש ימים התעלם מקריאתנו ולאחר לחצים מצידנו שלא פעלו. קראנו לבעל מקצוע מטעמנו זה בדק וראה כי מדובר בבעיה של הצנרת הראשית בבנין שלפיו נמצאת על הסף.. הוא פתר לנו את הבעיה באופן זמני וטען כי לזה לא יחזיק יותר משבוע שבועיים. שוב דברנו עם עו"ד והוא מצידו התעלם , כשהבעיה חזרה אכן כעבור שבוע והביוב של כל הבניין החל לעלות מידי יום בכיור המטבח ומים זרמו על כל רצפת המטבח בכל פעם שפתחנו את הברז. והריח בדירה היה בלתי נסבל, המשכנו לנדנד. עו"ד מצידו אמר שנדבר עם האינסטלטור שיבוא אליו לירושלים כדי לדון בבעיה ובכספים, כל אינסטלטור שפנינו אליו צחק מן הסתם ואמר שחוצפה שכזו לא שמע מימיו ושאין לו שום כוונה להפסיד יום עבודה במרכז ולהוציא הוצאות נסיעה כדי לעלות ל"אדון על ההר.".. אז נתקלנו בבעיה נוספת לא מספיק שבאמצע החורף שטפנו כלים באמבטיה והמטבח היה מושבת. החלה נזילה מתקרת השירותים שפוררה את התקרה. חשבונות המים קפצו בגין כל הנזילות למחירים מופקעים, חברת המים טענה שעלינו לשלם זאת ועל בעל הדירה להתקזז עימנו ולשאת בהוצאות הנזילות הבלתי מטופלות. המקלחת ניסתמה אף היא והביוב החל לעלות גם בה. מה שהצריך לנקות אותה כל פעם לפני הכניסה להתקלח ובסיום ובמהלך המקלחת לעמוד במים מלוכלכים שלא יורדים. בנתיים לא הצלחנו להשיג את עו"ד, הוא כנראה התחמק מאיתנו. אז כתבנו לו שאנו חיות בתנאים מחפירים שאינם הולמים מדינת עולם שלישי,ושאם לא יטפל מיידית בכל הדברים מטעמו כפי שהוא מחוייב ע"פ החוזה, נראה את הדבר כשבירת חוזה מטעמו ומהחודש הבא נפסיק את תשלום שכ"הד. כל העת חיפשנו לעצמנו פתרונות מגורים אחרות. אך כפי שנאמר וידוע לכל הדבר כלל אינו פשוט בת"א ורק הולך ומחמיר ככל שעוברים הימים. הוא בחר להתעלם ואכן כעבור חודש הפסקנו את תשלומי שכ"הד אליו והמשכנו מצידנו לשלם את החשבונות, כולל חשבונות המים הגבוהים. בחודש שלאחר מכן צצה בעיה חמורה במע' החשמל ולאור הנסיבות טיפלנו בה מטעמנו ואז שותפתי הצליחה סופסוף להשיגו בטל' והוא אמר לה שמצידו הוא יכול להשיג על הדירה עכשיו הרבה יותר כסף ואנו יכולות לעזוב בכל עת..לאחר שנשלם את ש"מגיע לו". ראינו בכך התנערות מכל אחריות, מה גם שכאשר אדם עובר דירה הדבר כרוך בכסף רב בגין העברת דברים, הפסד ימי עבודה בעת חיפושי הדירה, האריזה והמעבר, וכן עוגמת נפש רצינית שכל היציבות היומיומית שקשה להשגה גם ככה לצעירים במציאות העכשווית מתערערת וכאשר עברנו לדירה זו היה זה מתוך כוונה והשקעה לתווך יותר ארוך ממס' ימים, שבועות או חודשים. פנינו לעו"ד שכתבה מטעמנו מכתב נעים בו אנו מבקשות להגיע עימו להבנה, שיתקן את שנדרש תיקון ונתקזז עימו על שכ"הד. הוא בחר להתעלם. הצענו גם שאנו נטפל בכל התיקונים ונתקזז בשכ"הד וגם מכך בחר להתעלם. בנתיים הלכנו לשכנים שרובם אנשים זקנים בדמי מפתח, כולם זועמים עליו מאד ומשלמים חשבונות מים מנופחים. וןמטפלים בעצמם על חשבונם בכל בעיות התחזוקה כי כבר נכנעו למציאות העגומה. שמענו שמועות על כך שהוא מתחזה למנהל הנכס... שהוא מנסה למכור את הבניין ולהשיג מזומנים לא לו, שבדירה אחרת נמצאת עימו במשפט על אותן בעיות בחורה נוספת ששהתה בהודו באותו הזמן (על כן לא הצלחנו ליצור עימה קשר) וכ"ו אך דבר מכל השמועות לא הצלחנו לאמת ו/או לברר ו/או להגיע לבעלים האמיתיים ולברר עימם אם הם מודעים להזנחה הפושעת של מועסקם??...שותפתי נאלצה לעזוב לרגל נסיעה לחו"ל ואני נותרתי לבד, כשהשגתי אותו יום אחד וביקשתי את הטל' של בעלי הבית אמר לי "זה לא עיניינם, תשלמו לי את הכסף שמגיע לי" התעקשתי ואמר " הם חיים בחו"ל זו שיחה יקרה ואים דוברים עיברית" התעקשתי ואמר" טוב" אז הלכתי להביא עט ודף והוא מצידו צחק ואמר "נראה לך שאתן לך את הטל' שלהם באמת?!" יום אחד הגיע עם קונים חדשים של הנכס,אני כבר הייתי בארגזים מוכנה לעזוב תוך מס' ימים לדירה חדשה, הוא ניסה להכנס מבלי לדפוק לדירה, ואח"כ כשגילה שהדלת סגורה חבט בה בחוזקה. פתחתי לו את הדלת והוא אמר לי שאשלם לו מיד את כל שאנו חייבות לו ולא יטבע אותנו. אמרתי לו שאין שום אפשרות כזו. ושאני עוזבת את הדירה. הוא איים "חכי לתביעה".. בקיצור העיניינים התגלגלו בחילופי מכתבים בין עורכי הדין שלנו, עו"ד שלנו ניסה להגיע לפשרה, הוא התעלם. והיום שנה מאז הסיפור קיבלתי מכתב רשום שאם לא אשלם את החוב+ הוצאות של העו"ד בגין העניין+ריביות ועמלות מצטברות, מיידית- תוך 7 ימים, אתבע למשפט.. שאין לי שום אפשרות לממן... נראה כי מדובר בנוכל ממולח שיש להטמין לו מלכודת כדי שיפסיק לנצל את מעמדו וכוחו ולהרוס חיים של אנשים אחרים - לא רק מבלי לתת על כך את הדין, אלא גם ברווח כלכלי !! בבקשה עזרו לנו אם יש אפשרות כזו.....

גגגג5

New member
אל תשלמי

תני לו לרוץ ולתבוע.על פי הצגת הדברים את יכולה לתבוע אותו.איספי בינתיים את כל החומר הרלבנטי שקשור לפרשה האומללה הזו.אם וכאשר תגיע תביעה את יכולה לפנות לאחת מלשכות הסיוע שמעסיקות סטודנטים למשפטים חינם שיתנו לך יעוץ ואף יסיעו בידיך לנסח כתב הגנה.בכל מקרה גם אם תפסידי גשי להוצלפ לחקירת יכולת ושם יפסקו לו תשלום חודשי על פי מצבך הכלכלי.לדעתי את לא תקבלי שום כתב תביעה.בהצלחה

לא כדאי, לדעתי, להקשיב לעיצה הזו.

חוזה צריך לקיים. אם יש לך השגות כלשהן, תתבעי אותו, בין אם על הוצאות שנגרמו לך, טרחה וכו'. אגב, מה כתוב בחוזה השכירות ? ובכל מקרה, אני לא מבין את הטענה שלך. הוא אמר לך שמבחינתו, שבירת החוזה שלכם היא "בסדר", כי הוא יכול להשיג הרבה יותר כסף על הדירה. כמה אתם חייבים לו ? אני לא בטוח שמבחינה חוקית אתם יכולים להגיד לו ש "אני לא משלם לך אם...". אתם כן יכולים לשלם לו ובמקביל לתבוע להוצאות שנגרמו לכם. אם הבניין שלו, אדרבה, כל אחד מהדיירים שישים כסף, יתקנו את הצנרת, ואז יתבעו אותו במרוכז כבעל הבניין. (לאחר שליחת מכתבי התראה וכו'). אבל בכל מקרה, אי אפשר לעשות דין לעצמכם ולהחליט ש "הוא לא מתייחס אלי אז אני אפסיק לשלם ואז הוא יתייחס". אגב, ברור שהוא לא התייחס, כי מבחינתו החוזה שריר וקיים, והכסף יגיע - אפילו עם ריביות אם לא שילמתם בזמן.

גגגג5

New member
מפתח של חביתוש

צודק.חוזה צריך לקיים.בעל הדירה קיים אותו?

לא זו הנקודה.

קודם כל, אני לא יודע מה היה כתוב בחוזה שצריך המשכיר לעשות עם הדירה. אתה יודע ? אני לא. החוזה לא מול עיני. שנית, גם אם החוזה לא קוים ע"י צד א', זה לא מקנה לצד ב' זכות לא לקיים את החוזה. זה כן מקנה לו, במידה והחוזה אכן לא קוים, לתבוע את צד א'.

למעלה