מכתב בלת"מ לכלל חיילי המילואים

מכתב בלת"מ לכלל חיילי המילואים

על מנת להדגיש את אוזלת ידה של המדינה ואי דאגתה לחיילי המילואים, יצאה תנועת בלת"מ בקמפיין איסוף תרומות לרכישת אפודי מגן לחיילי המילואים. כל חייל נקרא לתרום אחוז אחד למען שמירה על חיינו.מובן שהאחריות על חיינו מוטלת על ממשלת ישראל ואנו שבים וקוראים לממשלה לרכוש מיידית את הכמות החסרה. המכתב המלא מצ"ב.

T a n g o

New member
סלח לי, אבל זה ממש ביזיון...

כשתגיעו לאפוד אחד (1) תודיעו ואז אפשר לארגן הגרלה מי מקבל אותו. וכשתצטרכו להחליף בלאי, אז מה? -"על מנת להדגיש את אוזלת ידה של המדינה ואי דאגתה לחיילי המילואים", -בשביל זה נכתב דו"ח מבקר המדינה ובגדול. עכשיו צה"ל התחייב להוציא על זה חצי מיליארד ש"ח!!! נדמה לי שתגובתכם קצת מאוחרת.. אלא אם כן תקראו שוב למופז להתפטר גם על זה... חבל שלא שאלתם כאן את המשתתפים על דרך התגובה...

דיון בועדה לביקורת המדינה

טנגו יקר, אנא קרא את השורה הראשונה במכתב. המכתב נשלח בעקבות הדיון שנערך בועדה לביקורת המדינה בנושא מיגון אישי, בו צה"ל הודיע כי הוא דוחה את הרכישות בשנה נוספת.

ניר נגר

New member
טנגו ידידי, אנחנו לא מתיימרים

להחליף את המדינה, כלל כולל לא! המכתב המצויין פונה לכלל אזרחי המדינה וגם למילואימניקים ... אנחנו מקווים שבעזרת מכתב ובו בקשה לאזרחי המדינה לתרום למען אלה ששומרים עליה, וזאת בכדי להדגיש את אוזלת ידה של הממשלה בנושא. צה"ל התחייב להשלים את הפער עד סוף השנה הזו, ופתאום הוא אומר שזה יקרה בסוף שנה הבאה, דחילק, אז צה"ל התחייב..נו אז? שבענו דיבורים רוצים לראות מעשים

תודה על ההבהרה

אני שמח להודעה שלך- היא קצת מבהירה לכל אלו שחשבו שהרעיון הוא באמת לאסוף תרומות עצומות,כי עסקינן בקמפיין למען חיילי המילואים, ולא למען פגיעה בכיסם. המשיכו כך.

TJSBZ

New member
על מנת להדגיש את אוזלת ידכם

אני חוזרת ואומרת: מי שמגיע למילואים ואין לו ציוד צריך לעשות סיבוב פרסה וללכת הביתה עד ששר הביטחון ידאג לו לציוד. מה הלאה? תבקשו שנקנה בעצמנו אפוד אישי? שנקנה נשק בדרך? את מי בדיוק אתם מייצגים? את המילואימניקים או את הממשלה בבקשת העזרה שלכם?

TJSBZ

New member
קראתי פעמיים

שפשפתי עיניים ונדהמתי - איה הבושה? הלכה לטייל? רק כדי להגדיש משהו למנסח: מילואימניק אינו חייל, למרות שלפעמים נדמה שאנשי בלת"ם עדיין מגדירים את עצמם דרך השירות הצבאי שלהם. מילואימניק הוא אזרח שמוכן למשך זמן מה להיפרד מאזרחותו לטובת שירות עבור הצבא. תומר, תחשבו טוב את מי אתם מייצגים כאן ותחזרו אלי עם תשובה.

המטרה במכתב היא:

הפעלת לחץ על המערכת שמאוד לא אוהבת שמשהו אחר עושה את עבודתה!

מצטערת אבל לדעתי זה בדיוק ההיפך

זה מזכיר לי את הפרויקטים שמכינים סנדוויצ'ים לילדים רעבים ואת כל ימי ההתרמה למיניהם. לעולם איני תורמת. שיטת השנור לא מקובלת עלי לחלוטין שכן היא מספקת לגיטימציה חברתית לאוזלת ידה של הממשלה. אני משלמת מספיק מיסים כדי שהמדינה תדאג בעצמה לנזקקיה - הילדים הרעבים, החולים, הזקנים, הנכים וכן, גם למילואמניקים. היה ובנזוגי יקרא לשירות מילואים ולא יהיה לו מיגון הולם, אני מאוד מאוד מקווה שכף רגלו לא תדרך מחוץ לחדר/מוצב/בסיס/עמדה/מה שזה לא יהיה. יש גבול לכל תעלול.

TJSBZ

New member
בנזוגי אכן סירב לבצע משימה

כשלא היה לו ציוד הולם. זו היתה הפעם היחידה שהסכמנו כשהוא היה במילואים.

T a n g o

New member
תסלחו לי, אבל נרדמתם בשמירה

הפעלת לחץ? עד כמה שהבנתי, הסיפור התחיל לפני כמעט שנתיים. תקרא את מה שפרסמו כאן מהפורום השני. בעקבות כל הדברים שנעשו, יש היום דוח מבקר המדינה ובעקבותיו. המדינה התחייבה להשלים את הפער בהשקעה של חצי מליארד ש"ח!!! עד היום ממש לא עניין אתכם הנושא ועכשיו אתם מפעילים לחץ? המכתב המגוחך הזה הוא זה שיפעיל את הלחץ? אתה מתחיל להישמע כמו דובר צה"ל... רוצה להפעיל לחץ? זה לא המכתב הזה. זה רק יחצנות, עם כל הכבוד. אני אשאל אותך שאלה: את התגמול מקבלים באפריל 2004. אחריו נניח אנשים יתרמו 100 מיליון ש"ח. כמה זמן יקח למומחי הבאליסטיקה והרכש של העמותה לבצע את הרכישה? בוא נגיד חדשיים, כי אתם ממש מתמחים בזה. עד יוני, לא קניתם כלום, לא הצלתם אף חייל לא מוגן והנה הגיע התאריך שהובטח ע"י צה"ל. עכשיו, אחרי שקראת, המכתב עדיין נראה לך רציני?? תהיו בריאים ותמשיכו לעשות צחוק מעצמכם, רק אל תעשו צחוק מכל מי שאתם מתיימרים לייצג.

רטוש

New member
ככלל כל תגובה או השגה הם לגיטמיים

ואף ראויים לדיון מעמיק אבל אני חייב לציין שיש לי בעיה ספציפית עם פתחון הפה שמקבלים פה חלק מהחכמים בלילה שממשיכים להטיף לנו כאן- למשל הטיפוס העונה לשם TANGO שבחר לערוק מצה"ל ומייצג טיפוסים שנעשה עימם חסד גדול אם נכנה אותם "חסרי אחריות"- לדעתי דעתו של פרט מסוג זה ראוי להתחשב בה בדיוק כמו זה של חיילי יוניפ"יל אסטרטגית מוסרית ומחנאית הם באותה עמדה. מניעיו לדברים כאן הם שונים לגמרי מהמיצג הענייני שהוא מציג לנו כאן. בניגוד לטיפוס הזה, אנחנו כאנשים בוגרים ואחראים מבינים כי אנחנו פועלים בספקרום של - בין עמידה קשוחה בכללים לבין מעיכתם.- לדעתי רובנו המוחלט (ה "נו" מתייחס לכח המילואים הפעיל ) מבינים מצוין את הצורך לנקוט באופן חכם יצירתי אסטריבי ולעיתים תקיף מאוד שעוד עשינו ועוד נעשה בעתיד כדי להשיג את זכויתנו אין צודק ממאבקו של עובד מול מעביד נוגש , מצד שני אנחנו מבינים כי לא מדובר כאן ביחסי עובד-מעביד רגילים אלא בשירות תומך חיים לחברה סביבנו בדיוק כמו חמצן לנשימה הפסקתו משמעותה סכנת חיים קולקטיבית מיידית. אנחנו מבינים היטב את השלכתם מרחיקת הלכת ורבת המימדים של מרד והמרדה כוללת בריבונות המדינה "שמאל" כ"ימין". רצוי לא להתבלבל, בשדה הממוקש בו אנו נושאים את אלונקת החברה הישראלית יהיו תמיד אינפנטילים שימשיכו לקפץ על האלונקה ויטיפו לאלה אשר נושאים אותם "איזה פראיירים תעזבו תעזבו" זה נורא מפתה לשחרר ידינו ולהסיר אחריות לגמרי - אנחנו גם יודעים שהמשמעות של הרפיה מוחלטת משמעותה התאבדות קולקטיבית. רצוי שאלה המבינים את הדואליות הערכית הנדרשת לא יולכו שולל עלידי אלה הקוראים לנו לקפוץ קפיצת ראש למים רדודים מאוד.

T a n g o

New member
פילוסוף, עניתי לך.

אני ערקתי מצה"ל? בתור פילוסוף בגרוש, ראוי שתתמודד עם הטענה ולא איתי. אם כל אחד שמציג לך אתגר אינטלקטואלי אתה מעביר אותו מחוץ למחנה, אז תשאר לבד. בזה אתה דומה למופז והיחס לעמותה. כשתרצה להתייחס לטענות שהבאתי בצורה רציונלית אמיתית, אשמח להתייחס. עד אז, תמשיך להתפלסף עם עצמך.

ניר נגר

New member
היי TANGO קל לבקר, קשה לעשות!

תפקידו של המכתב היה "לעורר" את המדינה לעובדה שבמקום שהם דואגים לנו קמים אנשים ודואגים לעצמם כי הם התייאשו מהמערכת...וידוע שמערכת לא אוהבת שעושים את העבודה שלה... לא באנו לפתור את בעיית האפודים (אין לנו את המשאבים והכי עצוב, לאף אחד לא אכפת, הוצאנו את המכתב להרבה כלי תקשורת, קיבלנו הבטחות ולבסוף זה פורסם רק בג'רוזלם פוסט) אלה להציב מראה מול פניה של המדינה. אתה מוזמן להציע דרכים יותר "יצירתיות" ולעשות מעשים לא רק לשחרר מילים לאוויר העולם כפי שכל דרדק יכול לעשות.

T a n g o

New member
הצעתי (אני מזמין אותך לדפדף)

צה"ל טוען שכל מי שיוצא למשימה מצוייד באפוד קרמי. אם זה נכון, יופי! אם לא, מי שנשלח למשימה ללא ציוד, עליו לדרוש אותו כתנאי ליציאה. למה? כי צה"ל קבע שכל מי שיוצא, יש לו. מאוד פשוט ובסיסי ויותר יעיל מכל מכתב או תרומה. אתה לא חושב?

ניר נגר

New member
פירסמנו ואנחנו עדיין מחפשים

חיילים כאלה שיוצאים לפעילות ללא אפוד מגן קרמי, אם תגלה אח כזה אתה מוזמן להפנות אותו אלינו, במיידי! אנחנו מחפשים חייל כזה (לא רק אנחנו גם בפורום חפשי"ם ) בשביל להגיש בג"ץ בנושא מטעם אותו חייל... אז בהצלחה

TJSBZ

New member
המערכת נושמת לרווחה

ומודה לך על כך שאתה חוסך ממנה עבודה. אני לא צוחקת בכלל, זה בדיוק כך. המערכת תשמח מאד אם בזכות התרומה שלנו היא תוכל לנפנף ב"לכל חייל יש אפוד קרמי". אתה חושב שהם יתחרו איתך ב"מי פותר את הבעיה יותר מהר?". "נראה אותם עכשיו, קניתי לבד! עכשיו בטוח יקנו לי!" יופי, ניר. אני כבר הצעתי יותר מפעם אחת דרכים חלופיות. זה שהן לא מקובלות עליך לא אומר שהן לא קיימות, טובות ויצירתיות, זה רק אומר שהן לא מקובלות עליך, לכן המשפט החביב עליך "קל לבקר קשה לעשות" והמשפט השני החביב עליך "יש לך רעיון אחר?" לא תקפים. לא נותר לך אלא לקבל שיש אנשים שחושבים שדרככם לא תצלח בעניין זה. רטוש, תפסיק לחשוב שאתה ואתה לבד קובע את הרכב המחנה האחראי כאן. גם לדרוש שהמדינה תקיים את החוזה שלה איתנו זו אחריות, אחריות כלפי הדורות הבאים, שלא יוולדו ויגדלו למצב שבו אין המדינה אחראית לאזרחיה כלל.

למעלה