מכתב גלוי לאהרון אורגד

מכתב גלוי לאהרון אורגד

להלן קישור - בעקבות ידיעותיו המסולפות של רז זהבי על מועדון האוהדים הערה אישית : כידוע לכם הפרטים הנכונים היו בידכם גם לפני שנה ולמרות כל זאת חזרתם על ידיעה מסולפת זו גם השנה - כנראה שזו דרככם ויש לכם המון במה להשתפר בכלל ולרז זהבי בפרט

תגובת מנכ"ל 90 FM

לכבוד ארנון וולפסון, מועדון אוהדי מכבי נתניה קראתי את מכתבך ובהמשך לכך אף דאגתי להאזין לקטע המדובר (משום שבשידור החי לא שמעתי אותו). רז זהבי, אמנם בלשונו הישירה, הציג במהלך שיחה עם פודי חלפון עמדה לפיה לא ייתכן כי אוהד "חבר מועדון" ואוהד "רגיל" ישלמו מחיר שונה לכרטיס מנוי. אתה רשאי לחלוק כמובן על עמדה זו, אבל מדובר בעמדה לגיטימית לחלוטין ובהחלט ראויה להבאה בפני ציבור המאזינים שמן הסתם רבים מהם אוהדי מכבי נתניה. גם בן שיחו של זהבי, פודי חלפון, השמיע את דבריו בנושא ותמך בעמדתו של רז. לא היתה כמובן כל כוונה לפגוע במועדון אוהדי מכבי נתניה ובחבריו, אותם אנו מעריכים מאוד. אגב, אינני יודע לאיזה "שיתוף פעולה" שברצונך לבטל אתה מרמז במכתבך. תפקידנו הוא לדווח, לנתח, ולפרשן - ואת זאת אנו עושים כמיטב יכולתנו המקצועית וללא צורך "בשיתופי פעולה" חיצוניים. לסיום, כיוון שמכתבך אליי הוכתר כ"גלוי", כולל העתקים לכלי התקשורת המקומיים, הנחיתי את רז זהבי להשיב באופן גלוי למכתבך, ודברים ברוח מכתבי זה ישודרו גם בתכנית הספורט ביום שישי הקרוב. בכבוד רב, אהרון אורגד מנכ"ל

romaryo

New member
מר אורגד היקר !

דבר ראשון היגיע הזמן שתתחיל להקשיב לרדיו ובמיוחד למה שיוצא מהפה של רז זהבי. לא יתכן שבגלל שקבוצת מכבי נתניה החליטה לנסוע למחנה אימונים בפולין ואסרה על עיתונאים להלהצתרף למחנה , יבוא רז זהבי וימציא סיפורים שלא היו ולא נבראו... לדוגמא: "חתול שחור עובר בין גילי לנדאו לבין ראובן עטר" "הפערות משמעת של שחקנים במהלך מחנה האימונים, השחקנים מזלזלים באימונים ועוד ועוד השמצות..." אין לי בעיה שיבוא רז זהבי ויספר את כל הדברים הרעים על נתניה , שיבקר את זה שנתניה צריכה למצוא מגרש חלופי (לדוגמא) אבל מכאן ועד להמציא שקרים -רק בשביל שהתוכנית תיהיה "חמה" להגדרתו - זה כבר יותר מידי. מר אורגד היקר- אתה צריך להבין שתושבי נתניה אוהבים את קבוצת הכדורגל שלה , וצמאים לדעת כל מידע על הקבוצה ומברכים את רדיו אמצע הדרך שמיומו הראשון שעלה לאויר -מסקר את הקבוצה באופן קבוע בתוכנית שבועית של יום שישי , ובתקופה האחרונה גם בימי השבוע. אוהדי נתניה מעלים את הריטינג לרדיו האזורי , אך חבל שייש בן אדם אחד שמחפיש את שם הקבוצה ואת אוהדיה מידי שבוע. אני אישית לאחר התוכנית האחרונה , שבו היה צריך לעלות לשידור ראובן עטר (וטוב שכך הוא עשה) ולהעמיד את אותו שדרן שמחפש את הקבוצה על מקומו , החלטתי לא להאזין יותר לשקרים וביום שישי בשעה 13:00 אני פשוט יהיה בבריכה או בים ...וחבל מאוד!- אבל זה עדיף לכולנו!. ולעצם העיניין שבמכתבו של ארנון וולפסון , אוהד הקבוצה - לא ייתכן שרז זהבי ינסה לעשות הפרדה בין אוהדים רגילים למיוחדים... אין דבר כזה. מי שאוהב את נתניה יכול בכייף להרשם כחבר במועדון האוהדים ולקבל כרטיס חבר - עם כרטיס זה הוא גם יהנה מהנחות בקניית מוצרי הקבוצה ועוד.. אני אציין שרישום במעודון הוא בחינם וכול אחד יכול לעשות זאת. אז למה לעזזל מנסה מר זהבי לעשות הפרדה בין אוהדים? לדוגמא: בפורום זה נתקלתי בתעליך רישום קצר ... האם אתה יכול לעשות הפרדה בין המאזינים שרוצים להכנס ולהשמתש בפורום זה? האם בגלל עצלנותם ברישום לפורום הם נחשבים בעינך לאוהדים טובים או טובים פחות??? ולסיום בתוכנית האחרונה של יום שישי היה 7 דקות ו24 שניות של פרסומות... אני מבין שייש ריטינג לתוכנית הספורט - והפרסומות משבשדות את הרדיו -הלא , כן? אולי עכשיו שמאזינים -כמוני- לפחות יפסיקו להתעניין בתוכנית הספורט- עד שיבקש מר זהבי סליחה ויעומד על מקומו , הרייטינג יירד - דבר שיגרור לפחות יצרנים לפרסם את עצמם .. מה אתה אומר? רז זהבי צריך להבין שאין אמת בפרסום ושהוא פוגע במאזינים שלו , שבוע אחרי שבוע - דבר כזה לא יכול לעבור על סדר היום כמו שאתה , מר אורגד, ניסית להוריד ומהר.! חבל מאוד!

לא ענית על הכל מר אהרון אורגד

ראשית כל תודה על ההתייחסות אבל לא השלמת כמה דברים : 1 . ההרשמה בחינם היתה ידועה לכם עוד לפני שנים והדבר ידוע ונפוץ כולל לכנרת שמה בפרט ולכם בכלל משום שהודעתי על כך בפורום גם לפני שנה - אז האם מבאמת מדובר באפליה או שמדובר בעיתונאות ברמה נמוכה מצדכם ? הסיבה להנחה היא שיווקית ולגיטימית משום שכל חבר מועדון מביא את פרטיו וכך אפשר יהיה יותר קל לשווק מינויים גם בטווח הארוך וגם בטווח הקצר . 2 . היו כבר שתי שיתופי פעולה לפחות בין מועדון האוהדים לבין רדיו אמצע הדרך בשני מבצעי רטרו שמטרתו שמחה לילדים שיכולתם אינה משגת לקנות כרטיס למשחקי מכבי נתניה . אז לידיעתך . מפליא איך רז זהבי לא ציין זאת אפילו פעם אחת . 3 . לידיעתך אורן עטיא הוא מראשי מועדון האוהדים וככל מה שציינתי עד עכשיו הוא בטוח יאשר . מצד שני איך זה שרז זהבי מביא תמיד סקופים על הקבוצה ואורן בשידוריו לא . אז או שאורן עיתונאי גרוע או שהוא לא מוכן לעמוד בדיווחיו של רז זהבי . לגבי הדבר האחרון - הדבר ממש בולט בשידוריו של אורן עטיא . ברוב המכריע מן הדברים של רז זהבי אין שום foolow up עיתונאי מצד התקשורת הארצית ותוצאות בשטח מאותם דיווחים - הדבר מראה בהחלט על האמינות של הדברים . בברכה שי מלר

ועוד שתי נקודות

1 . האם לא היה ראוי שרז זהבי יביא לראיון אוהד שטען לקיפוח או נציג ממועדון האוהדים כמו אורן עטיא שיסביר לאישורו את המצב . מדובר בדבר בסיסי בתרבות ראיונית . 2 . אם הנושא יצוין בתוכנית ביום ששי . נא לציין בבקשה שדרך אתר האינטרנט של מועדון האוהדים אפשר לקנות מנוי מוזל גם בלי להיות חבר במועדון האוהדים .

romaryo

New member
אורגד - האם זה שתיקה רועמת

אני רואה שאתה כבר לא מתכוון להתייחס.. האם השתיקה שלך היא רועמת? האם אתה סוף סוף מבין אזה עוול עושה רז זהבי לקבוצה? ואיך הוא מבריח מאזינים... כמה חבל- אה מר אורגד? למה אתה לא מגיב?????????????

תשובה לשי ואחרים

ידידיי היקרים, אני חושב שהדיון המתפתח באתרנו החדש בנושא תקשורת, ספורט וכו הוא מרתק והייתי שמח ליטול בו חלק יותר, לו היה זמני בידי. לפיכך ביקשתי מאורן עטיא ורז זהבי, להבהיר את משנתם בנושאים הללו, תוך התייחסות לתגובות הפורום, וכל עוד הדבר נעשה באופן תרבותי, זה יכול להיות דיון מועיל גם אם יהיו חילוקי דיעות. זיכרו דבר אחד, עמדת הכתב או הפרשן שונה באופן טבעי מעמדת האוהד, אם אתם רוצים רדיו עירני וביקורתי ולא רדיו "מטעם". נכון שצריך לדייק בעובדות ולא להתבייש לתקן טעות אם נפלה כזאת.

מוסכם עלי ותודה על ההתייחסות

והדבר יעשה בצורה מתורבתת מבחינתי . אני מקווה שבאמת אורן ובמיוחד רז יתייחסו לטענות המועלות בפורום . וכמובן כמו שציינת יש לדייק בעובדות משום שאי דיוק בעובדות יכול באמת להכעיס ולפגוע ובאמת יש מקום לא רק לתקן טעות אלא גם להתנצל

OrenAT

New member
לשי מגבעתיים

אני מאוד מעריך את הביקורת שלך אך אנא ממך תדייק: 1. אינני מראשי מועדון האוהדים. אני אמנם חבר טוב של כמה מהם, בהחלט אוהד מכבי נתניה, לפעמים עוזר להם ברמה הטכנית (ואתה יודע במה אני עוסק) אבל להגדיר אותי מראשי המועדון - לא מדויק. 2. מכיוון שאני יודע שאתה מאזין קבוע לתוכניות הספורט של רדיו אמצע הדרך, ביקורתך בהחלט נחשבת, בדיוק כמו כל ביקורת של כל המאזינים.

אורן - קיבלתי את ההערה ...

ותודה גם על ההתייחסות מצידך על הביקורות נ.ב. : כשהתראיינת ברדיו על המשחק ההוקרה לסמ"ר לביא וראיתי כמה שאתה פעיל גם בצד ההפקתי והמנהלתי של מכרזי הרטרו וכמו שציינת שאתה עוזר להם מבחינה הטכנית/טכנולוגית - אפשר בהחלט להגיד שאתה מבין החברים הפעילים ביותר . אז מכאן הסקתי את המסקנה הלא מדויקת שאותה אני מקווה אתה מקבל בהבנה לאור מה שציינתי. אני מקבל בהחלט את התיקון .

בתגובה להתייחסות של רז זהבי מהיום..

לענין מועדון האוהדים . שמעתי התייחסות מלאה למכתב שפרסם ארנון וולפסון וחזרה על עמדתכם הלגיטימית מבחינתכם על טענה לקיפוח, שלפי דעתי היא ממש שגויה . שוב תודה על ההתייחסות . לסיכום הנושא : 1 . כפי שציין גם מגיב אחר - חברות במועדון היא מעין אמצעי לגיטימי שיווקי למכירה ואין אם כך שום פסול . 2 . מדובר בהרשמה חינם והרי זה לא יוצר כלל אפליה בין האוהדים והוא מוציא את הויכוח מעיקרו . 3 . ידעתם את הענין של ההרשמה חינם טוב מאוד - ולא מצאתם מקום לציין את זה בעת העלאת הנושא על ידכם גם בשנה שעברה וגם לפני שבועיים בשידור ובכל מקרה טענתם לקיפוח בין האוהדים .כמו כן , שעלה דובר הקבוצה לשידור שטען שההרשמה בחינם שיחקתם פני תמימים כאילו קיבלתם את זה בהפתעה . אני מצפה מאוד שהאייטם של טענה לקיפוח לא יחזור על עצמו לפני תחילת העונה בשנה הבאה . 4 .כשירות לאוהדים המקופחים לטעניתכם שעדיין לא נרשמו למועדון ראוי היה לציין שבאתר האינטרנט של מועדון ישנה אפשרות לקנות את המינויים המוזלים .

נמשל

New member
יפה שמתייחסים לבקורת

ואם יורשה לי , ארצה להעיר כמה הערות משלי. מאז שהתוכנית עברה לידים של רז זהבי, היא הפכה למשהו צהוב , ולא במובן הצהוב -שחור. כל המטרה של התוכנית כיום זה לעשות רעש. אין בכך שום פסול. רעש זו דרך מצוינת להתפרסם ולהצליח. אבל זה עובד רק כשהרעש הוא אמין ואמיתי. סקופים זה חשוב, ראו את הסקופ המוצלח על משחקי הקלפים בתקופת מלמיליאן שהגיע לכל העתונות הארצית ועשה רעש. אניל אזוכר את כל הידיעות ששודרו מאז, אבל את הידיעות המוזרות השנה בהחלט כן. יום שיש, השעה 13:04, צועקים לי מהמטבח שיש ידיעה בלעדית ברדיו. מכבי נתניה לא רוצה את טאובר ושביט אלימלך מועמד. עם כל הכבוד, אבל שום תוכנית ספורט שמכבדת את עצמה לא היתה מעלהידיעה כזו לשידור. מה זאת אומרת שנתניה רוצה את אלימלך? גוטי תכף משתחרר מראל, ברור שלנדאו רוצה אותו, אבל זה נראה למישהו ריאלי? סתם העלו שם לאויר, כל גורם בנתניה אמר שהלוואי אלימלך יבוא אבל אין סיכוי ואין כסף. למה סתם לעשות רעש? מאז כל הודעה וכל שבוע מתחיל בהפגזות בומבסטיות, שאף אחת מהן לא מתפתחת למשהו רציני. זה למעשה מבחן של עיתונאי, אם ידיעה שלו תופסת וממשיכה הלאה. והנה, אף אחד לא הזכיר את הסיפור עם אלימלך כמשהו רציני, אף אחד לא הזכיר את הסכסוך כביכול בין עטר ללנדאו. ולגבי מנוים לחברי מועדון. עד עכשיו לא הבנתי מה פסול בכך. אבא שלי חבר מועדון באייס קנה ובנה ובהום סנטר. יש לו הנחה בכל קניה ופריסת תשלומים יותר נוחה באופן קבוע. והוא שילם כסף עבור זה. את אותו רעיון יש במקומות רבים אחרים. אז באה הנהלת נתניה ובצעד מבורך מקיימת שיתוף פעולה מבורך עם מועדון האוהדים ונותנת הנחה. כל מה שצריך לעשות זה להרשם. אני נרשמתי לפני שנתים. שם, שם משפחה וזהו. מעולם לא נשלח לי דואר זבל מהם, מעולם לא עשו שימוש בשם שלי ובפרטים שלי, אז על מה כאן בדיוק הרעש?

למעלה