מכתב הסרבנים של סיירת מטכ"ל

ניר נגר

New member
מכתב הסרבנים של סיירת מטכ"ל

אסור לנו להכניס פוליטיקה לצבא! זה ההבדל בין מדינה דמוקרטית לרפובליקת בננות שבה הצבא מפיל ומעלה ממשלות. במדינה דמוקרטית הצבא מקבל פקודות מהדרג המדיני. אני בטוח שבסיירת מטכ"ל יש גם חובשי כיפות שמתנגדים לפנות התנחלויות, אז מה? גם הם יקומו ויסרבו? אני בטוח שיש חבר'ה שהם נגד גירוש ערפאת, אז מה? יקומו ויסרבו? אנחנו מתקרבים לנקודת האל חזור, לנקודה מסוכנת מאוד

ניר נגר

New member
אהוד ברק מגנה...

אהוד ברק, לשעבר מפקד סיירת מטכ"ל, קרא הערב לחותמי מכתב הסרבנים לחזור בהם מסירובם מיד. ברק אמר כי "מדובר בשגיאה חמורה. לא מאוחר וחשוב לחזור ממנה. בדמוקרטיה אין מקום לסרבנות, משום שהממשלה הנבחרת היא מקור ההנחיות לצבא. ככל שאנו חולקים על מדיניותה ההססנית והמבולבלת והמסכנת את ישראל של ממשלת שרון, חיוני לנהל את המאבק בתוך המערכת הציבורית, אל מול צה"ל המגן על כולנו".

פלסטיק

New member
אכן מכתב הסרבנים הוא רע

היו וישנם חובשי כיפות סרבנים, הסרבנות איננה שייכת רק לשמאל. מישהו חשב פעם מה גורם לאנשים טובים להפוך לסרבנים?

רטוש

New member
אכן פוטנציאל הסרבנות-עריקות הוא

בלתי נדלה . כאשר הזהות וחשיבות הקולקטיבית כתוצאה מניתוץ ערכים מאחדים זאת התוצאה. מדובר כאן על שבר עמוק הרבה יותר משאלת "שטחים כבושים". כשאותם ערכים מאחדים שכורכים בחובם אחריות כלל חברתית לצד ביקורת אינדוודואלית שכל אחד זכאי וחייב שתהיה לו זאת התוצאה. כסיבה בפני עצמה אך גם כמחולל לתהליך שהזכרתי ניתן להתייחס למימד הקוטביות. הקוטביות שמובילה להקצנת השבטיות המוגזמת בין ימין-שמאל . חילונים-דתיים. עתירי הון- אזרחים . כשניתנת לגיטמציה חינוכית חברתית להתייחס למוסדות הציבוריים כאם כל רע אזי פועל יוצא מכך שאזרחי הארץ הנאמנים ביותר יזלזלו גם במוסד הציבורי הגדולים ביותר הצבא והמדינה.

אני משוכנע

שאם היו חיילים דתיים שמסרבים פקודה לפינוי התנחלויות, זעקת התקשורת היתה גדולה בהרבה. שימו לב ל"ידיעות אחרונות" ולאתר "וואלה" שתומכים בסרבנים האלה ונותנים להם במה נרחבת ולא ביקורתית, הייתם מדמיינים שהיו נותנים במה דומה עם חיילים מהתנחלויות שהיו מסרבים לפנותן? הרי היו "נכנסים" בהם, ומראיינים במקביל בכתבה ח"כים ופרופסורים מהשמאל שהיו יוצאים נגדם בשצף קצף. ככה יוצרים תהודה בציבור, זו דרכה של התקשורת. במקרה הזה, של הסרבנים מהשמאל, היא רק נותנת להם במה ולא יוצאת נגדם.

ניר נגר

New member
ידוע שהתקשורת יותר שמאלנית

מימנית, שמעתי פעם איזה דיעה שנשמעה לי מאוד נכונה. עיתונאי חייב להיות שמאלני בדעותיו היות וזה תפקיד שדורש יותר פתיחות...אני רק מצטט ממה ששמעתי לא אומר שזה נכון. בגדול, אני חושב ומרגיש שהתקשורת נמיצגת הרבה יותר את השמאל מהימין, ולכן אני מסכים עם מה שאתה אומר ברוך הבא וטוב לראות שבאת להסתובב בפורום שלנו :))

רטוש

New member
דווקא יחימוביץ' (הימנית קיצונית..)

הגדירה יפה מאוד את ה"ממלכה השביעית"(התקשורת). כפי שכתבתי הבאתי כאן את ההתייחסות של שלי יחימוביץ' ואני מביא אותה שוב. רצוי שנדע כי מאז ומתמיד אמצעי התקשורת בישראל מוחזקים בידי מספר מצומצם של משפחות מוזס (שמעליו מושכים משפחת פישמן), נמרודי (אם כי יש מעליו בעל מניות מוסווה חזק הרבה יותר). וכן משפחת שוקן ששולטת ברוב המקומונים וכמובן בהארץ (שהפעם האחרונה שהוא תמך בממשלה היה בממשלת המנדט..... ואני כותב לכם את הדברים כמי שעבד בתפקיד מפתח במערכת העיתון הזה...). הנה שוב התייחסותה של שלי יחימוביץ' (מהעיתונאים הבודדים שלא דופקים חשבון גם למי שמכנים את עצמם "שמאל"). א: האם יש דפוס מאפיין בתקשורת הישראלית שלי:רובם נמצאים שמאלה מהמרכז בעמדותיהם המדיניות והרבה ימינה מהמרכז בעמדותיהם הכלכליות. הם קבוצה מאוד מאוד מאופיינת, מאוד אחידה. וההגמוניה נמצאת בידיה באופן מוחלט". א: הקבוצה ההגמונית (התקשורת) הזו מדברת בדרך כלל בשם ערכים דמוקרטיים. היא באמת נאמנה להם? "היא נאמנה לערכים ליברליים. ובערכים ליברליים יש יופי מסוים. זכויות הפרט, חופש תנועה, חופש ביטוי. אבל בעיני ברגע שהליברליות הפכה לניאו ליברליות היא התרוקנה מכל תוכן מוסרי. הדאגה האמיתית היא לאינטרסים מיידיים שלך או לאינטרסים של קבוצות רחוקות שאתה בעצם לא רואה אותן. הרבה יותר קל להזדהות עם מצוקת הפלשתינאים בשטחים מאשר עם עובד מפעל שפוטר או מצוקת השכנה שלך ממול שחוטפת מכות רצח מבעלה. זה פשוט יותר קל. זה דורש ממך פחות מחויבות.

פלסטיק

New member
הם סירבו ומסרבים מטעמים שונים

קודם כל ישנם אלו שסירבו לפנות את המאחז האחרון שפונה. אין לי כוח לעשות חיפוש באינטרנט לפרטים מדוייקים אתה יכול לעשות זאת בעצמך. קיימים עוד סרבנים כמו נתנאל עוזרי ז"ל (מקווה שאייתתי את שמו נכון) שסירב להגיע לצילואים מטעמיו הוא. אז היתה וקיימת סרבנות ועובדה שהתקשורת לא עושה מזה צימאס

ואתה זוכר מה עשו

בתקופת רבין כשהיו חיילים שאמרו שיסרבו לפנות התנחלויות אם יחליטו לפנות? התקשורת עשתה מזה צימעס ועוד איך. טוב, החד צדדיות ברורה ולא חסרות הוכחות, אבל לא נפתח פה דיון פוליטי כי זה לא המקום ולא נשנה את זה גם ככה.

פלסטיק

New member
אני דוקא חושב שהראתי באופן ברור

שהיתה וקיימת סרבנות מצד ימין ולמרות שהראתי זאת עובדתית התקשורת לא ממש מטפלת בזה, עובדה שאתה לא ידעת שיש כזו סרבנות. אז אתה יוצא בהצהרה שיש חד צדדיות למרות שאין עובדות שתומכות בכך אלא להיפך. <דרך אגב בתקופת רבין לא דיברו על החיילים כבודדים אלא על מנהיגי הציבור הדתי והציבור שהם מנהיגים ואני חושב שאתה מבין את ההבדל>

TJSBZ

New member
שאלות תם

אם האנשים הללו בדיוק היו מביעים כל דעה פוליטית אחרת, לא היית מצטט אותם כ"מי שיודעים, כי הם בסיירת מטכ"ל"? אתה עצמך לא טוען שיש לדעתך משנה תוקף כי היית בצנחנים? למשל, אם האנשים הללו היו מפרסמים מכתב שאסור לפנות את נצרים, כי היא נכס אסטרטגי הכרחי, לא היית אומר שהם יודעים מה הם אומרים בגלל תפקידם? סביר שכן. אז למה כשדעתם לא מוצאת חן בעיניך, פתאום אסור לנפנף בסמל היחידה? ועוד שאלה: האם הם מלח הארץ? אני בטוחה שעד פרסום המכתב היית עונה בחיוב, וממשיך בהסבר על למה הם מלח הארץ. עכשיו כשהתברר שהם חושבים אחרת ממך, האם הם עדיין מלח הארץ? שים לב, לא אמרתי מלה על הסרבנות עצמה, אז בבקשה הימנע מלהכניס לי מילים למקלדת ואנא התמקד בשאלות.

ניר נגר

New member
אני אענה בזהירות המאופיינת לי :)

אם יבוא כל חייל מכל יחידה שהיא וירצה לסרב מכח סיבה שהיא, אני אגנה אותו! אני לא מתרכז למה הם מסרבים, וגם הסיבה לא מעניינת אותי. מה שחורה לי זו התופעה עצמה! אנחנו פה יורים לעצמנו ברגל. אסור לתת לחיילים ולמילואימניקים את "הזכות" לסרב, מהר מאוד צה"ל יהפוך לאנרכייה. המפקד יצעק אחריי ופתאום יקום ההוא ויגיד מה פתאום, וההוא שלא יסכים ומשם ההתדרדרות מהירה. ואם עדיין לא הייתי ברור, אם הם לא היו מוכנים לפנות את נצרים הייתי מתרעם על זה גם כן, זכותם להפגין ולהשפיע לא כשהם חיילים, אלה כאזרחים נטו, אסור להכניס את הצבא לוויכוחים האלה. וכן, הם מלח הארץ! מה הקשר? הם יעשו \ ועושים מילואים, בשעת מלחמה הם יצטרפו אליי ולמילואימניקים האחרים בשביל להגן על גבולות הארץ.

TJSBZ

New member
זה קשור למלח הארץ

כי אני שמה לב שלאחרונה ההגדרה מלח הארץ חלה רק על מי שמוכן לציית לפקודות כמו רובוט, ואם יום אחד הוא קם ומחליט שהוא אדם חושב, לוקחים לו את התואר. אז בדקתי. אשר לסרבנות - יש ויכוח חזק בין הזכויות האזרחיות והאנושיות שלנו לבין זכותה של המדינה לדרוש מידת מה של ציות לחוקים. כולנו יודעים שיש קו אדום איפה שהוא, שאסור לעבור אותו, גם לא בשם הציות. הבעיה היא, שלא כולנו מסכימים היכן הקו עובר. יש כאלה שיגידו שהוא עובר ברצח, כאלה שיגידו שהוא עובר בכיבוש, וכאלה שיגידו שהוא עובר בעצם השירות הצבאי (פציפיסטים). וכמובן, לא נקפח את אלה שהקו האדום שלהם כל כך רחוק, שהם לא רואים אותו.

ניר נגר

New member
כרגיל תשומת הלב שלך ממוקדת

בדיעות שלך ולא במה שאנשים טוענים כאן... הקו האדום הוא התפרקות הצבא עקב ריבוי דעות ובעקבות כך סרבנות יתר

TJSBZ

New member
כרגיל, תשומת לבך ממוקדת

בדעות שלך ולא בעובדה שיש עוד דעות בעולם... הקו האדום מבחינתי שונה מבחינתך. אני חרדה מהיום שבו בשם ערך זה או אחר מגוון הדעות יעלם לטובת דעה אחידה אחת, שכל מי שחורג ממנה יהיה "מצורע". כמעט באותה מידה אני חרדה מהיום שבו איש הישר בעיניו יעשה. באווירה הראשונה אי אפשר לקיים דמוקרטיה. באווירה השניה אי אפשר לקיים מדינה וחברה מסודרות.

ניר נגר

New member
כל עוד אתה אזרח תביע איזו

עמדה שאתה רוצה...חס ושלום חסר לנו שנהיה עם של דיעה אחת ללא ביקורת. אבל כשאתה עוטה מדים, שתוק!!! יש להפריד בין האזרחות לצה"ל, זה כל מה שאני אומר בפעם המאה.

פלסטיק

New member
חבל שמופז ויעלון לא שמעו על כך

מופז הביע נהדר דעות פוליטיות כרמטכ"ל, כמעט קיבל מכתב פיטורין יעלון גם כן בוחש היטב בצלחת אבל הם יודעים יפה מאוד להתרגז כשאנשים זוטרים יותר עושים אותו הדבר

ניר נגר

New member
../images/Emo45.gif אני לא יכול להגיד לך שלא חשבתי

גם על זה! ואם אין דוגמה אישית אז המצב באמת בקנטים

ניר צודק

ראשית, אני עדיין מעריך את פועלם של כלל החבר'ה ממטכל ולא רוצה שמיעוט ממריד ישנה את כהוא זה את את הדיעה על שאר הבחורים המצוינים כנראה שהם לא פירשו נכון את המושג "המעיז מנצח" שנית, כל שני וחמישי אנו שומעים על עוד קבוצה לכאורה איכותית בצבא (קצינים,טייסים,מטכליסטים) שמפרסמת מכתב בעל גוון פוליטי בטייטל של יוצאי אותם היחידות (אף שחלקם על פי פירסומים כבר לא בשירות) לידעת אותם החבר'ה העבירות שאתם מבצעים הם: א. סירוב פקודה ב. עריקות\נפקדות ג. המרדה להמשיך?? אז אם אתם מזכירים את השתייכותכם לאותם היחידות הצבאיות בכסות של חיילים בואו גם תשפטו עליהם כחיילים אגב העונש על כל אחת מהעבירות הנ"ל מספיק חמור לסיום, השילוב של פוליטיקה וצבא זה כמו חשמל ומים, תן להם לזרום לבד ואל תערב בינהם..

shingi

New member
סרבנות

הבעיה שמציקה לי בכול הסיפור הזה, וכמובן ישנם בעיות נוספות .היא ברגע שאנשים כאלו יוצאים מי ביצוע מילואים בשטחים, או כל תעסוקה אחרת הם בעצם משאירים , או לא ממשים את היכולת שלהם להגן על זכיות האזרחים הפלשתינים כמו שהם היו חושבים שכך צריך להיות, כמו יחס מעצרים יותר טוב או כל התיחסות אחרת .בעצם הסמן של אותה יחידה נעלם וזה חבל . כי אם יש להם איזה שהוא טענות לגבי המצב זו הדרך היחידה לשנות אותו. בתור פורום של עושי מילואים בתעסוקה כולנו ניתקלנו באותם רגעים שבהם אנשים כאלה מחזירים אותך למחשבה יותר רגועה או לצלם אנוש שברגעים מסוימים חשוב שלא נאבד אותו.

למעלה