מכתב התראה בהליך הוצל"פ

שרון 71

New member
הסדר = לשלם!

מה פתאום להגיע להסדר- אזרח יקר? להסדר אפשר להגיע תמיד - לשלם את החוב זאת הדרך הקלה ביותר. יותר מזה, אחרי שמגישים התנגדות גם יש לזוכה מוטיבציה להגיע להסדר. במקרה כאן, נראה שיש טענות טובות לא לשלם כלום. נכון שכהתחלה אפשר לפנות לזוכה ולהסביר שאם לא יסגור את התיק ישא בהוצאות - אם זה לגישתך "הסדר" זה מקובל גם עלי.

byk011

New member
מכתב התראה בהליך הוצל"פ

קיבלתי מכתב מעו"ד על תיק הוצאה לפועל בגין שיק שבוטל על ידי בשנת 1988. לא קיבלתי שום הודעה בנדון במשך 15 שנה והפקידה טוענת שלא איתרו כתובת עקב זה שעברתי דירה. האם התביעה חוקית ? האם זו אשמתי שלא איתרו אותי והחוב טפח?

אלון11

New member
שאלה מעניינת... חסרים פרטים

אם לא נפתח תיק הוצל"פ, אזי לאחר 7 שנים חלה התיישנות וזו צריכה להיות טענת ההתנגדות העיקרית - לכן בררי האם יש תיק הוצל"פ. בכל מקרה יש לבדוק את שאלת "תום הלב" של הזוכה ו/או עו"ד. אם נפתח תיק הוצל"פ אזי הזוכה ראשי לפעול לגביית החוב גם עכשיו (25 שנה) אבל... היות וצ'ק בוטל (כנראה היתה סיבה לכך) וחלפו כ"כ הרבה שנים יש להגיש התנגדות לביצוע שטר... ולקוות לטוב

Acct

New member
אם אני לא טועה...

גם אם חלה התיישנות.. אפשר "להחיות" את התיק

אלון11

New member
אי הבנה...

תיק הוצל"פ אכן ניתן "להחיות", אבל צ'ק שלא הוגש לביצוע במשך 7 שנים חלה עליו התיישנות, במקרה שיוגש צ'ק כזה לביצוע יפתח תיק אבל ניתן לטעון להתיישנות וטענה זו גוברת על כל טענה אחרת. במקרה שנפתח תיק הוצל"פ אבל לא ננקטו פעולות גביה, "נעצר מרוץ הזמן" וניתן להמשיך לפעול כנגד החייב/ים.

byk011

New member
פרטים נוספים

הצ'ק בוטל בשנת 88 ואינני זוכר מדוע ביטלתי ומי הזוכה. לדיברי מזכירת העו"ד ,תיק הוצל"פ נפתח ב 96 ולא נמסרה לי שום הודעה בנדון "כי לא איתרו את הכתובת החדשה" , נשמע תמוה איך פתאום כן איתרו את הכתובת, 7 שנים לוקח לאתר כתובת !!!!!.

שרון 71

New member
להגיש התנגדות ולטעון..

1. לטעון בבקשה לעניין המועד להגשת ההתנגדות שהיא מוגשת במועד (!!!) כי רק עכשיו קיבלת אזהרה או לחילופין, שיש להאריך את המועד להגשת התנגדות ולאפשר לך לקבל את יומך בדין כי יש לך טענות טובות להתנגדות- זה מצליח ולא ימנעו ממך להתנגד. 2. כפי שנאמר כאן: בהתנגדות לגופה לטעון שחלה התיישנות על השטר, לא ניתן היה לבצע אותו מלכתחילה והבקשה לביצוע השטר בטלה.

למעלה