מכתב לאבא- המכתב שאף פעם לא נשלח,

מכתב לאבא- המכתב שאף פעם לא נשלח,

לאדם שקורא לעצמו אבי, לא הייתה שם בשבילי כמעט. הייתה, ולא הייתה. גם באירועים השמחים וגם באלה השמחים פחות. זה התחיל בכך שקיבלתה עבודה שהצריכה מעבר לחו"ל, עוד כשהייתי ילדה קטנה. אחיי לא יכלו לעבור לשם מפאת עיסוקיהם, לכן עברנו רק אמא, אתה ואני. שלושתינו. החיים בחו"ל לא מצאו חן בעיני אמא- ובצדק- וכך גם הריחוק משני ילדיה (אחיי). לכן אמא ואני חזרנו ארצה, ואתה נשארתה שם, לעבוד. והייתה חוזר פעם בשלושה-ארבעה חודשים לשבוע-שבועיים, שגם בהם עבדתה. עד שעות ממש מאוחרות. האם זו הרדיפה אחר הכסף שגרמה לך לפעול כך? או אולי הרצון שלך להתרחק מאיתנו? או אולי מין הפרעה כזאת, שגורמת לך לאהוב לעבוד כמו....חמור? אף פעם לא הבנו מדוע זה כך, עד שלפני כמעט שנה הכל התפוצץ והבנו הכל. אך לזה אגיע בהמשך, אבא יקר. לאור הזמן המעט שבילינו יחד, אתה ואני, נוצר בינינו ריחוק גדול. תהום גדולה שאי אפשר לגשר עליה. היא פשוט גדולה ועמוקה מדי. לפני כארבע שנים חזרתה ארצה. מעתה חייתה יחד איתנו, אך הייתה טס פעם בכמה חודשים לשבוע בערך. זה כבר היה סביר. אך זה היה מאוחר מדי, אתה לא חושב?! היום אני מבינה מדוע לא חשבתה שזה לא מאוחר מדי. היום אני מבינה מדוע לא חשבתה, ואפילו לא לרגע אחד, אם זה מוגזם שכמעט ואינך רואה את משפחתך- וכל זה למען מטרה אחת- עבודה. היום אני מבינה גם שהיה משהו נוסף מעבר לעבודה- אישה. וזאת לא אמא שלי. כשנה לאחר שקיבלתה את עבודתך בחו"ל, כן כן, זו שהייתה אמורה לספק לנו כסף נוסף, התחלתה לבגוד באמי. והמשכת, והמשכת, והמשכת...11 וחצי שנה! המון זמן, לא? באותן שנים אמי נשארה לבד, בבית, בלי שום תמיכה של בעל, מגדלת לבדה ילדה קטנה ושני ילדים שבנתיים הספיקו קצת לגדול- אך עדיין הם זקוקים לאבא. והרי כל אחד זקוק לדמות כזו, אחרת בשביל מה יש אבות בעולם? האם לא עלתה בדעתך המחשבה שזה אכזרי להשאיר כך את אשתך? את אותה האישה שהבטחתה לאהוב לנצח? אני קוראת שוב ושוב את השורה בה כתבתי שבגדתה באמי במשך 11 וחצי שנים, ואני לא מאמינה. כמעט שנה לאחר שנודע הדבר, ואני עדיין לא מעכלת זאת. ובאמת, כיצד אפשר לעכל דבר כזה? אני בת של חלאה! אין פלא שאני לא מחשיבה אותך כאבא שלי, הרי אף פעם לא הייתה שם בשבילי, תמיד בחו"ל. ולא הייתה שם גם בשביל אמא שלי. בעיקר בשבילה. כי אמי גידלה אותי למופת, באמת. אבל היא עשתה זאת לבד. וחבל. היום אני כמעט לא בקשר איתך. פעם בחודש-חודשיים, וגם זה כי אני רוצה לנצל אותך, שתקנה לי דברים. הרי זה הדבר שאתה עושה הכי טוב, לא? האם אתה מצטער על אותן שנים, או על מה שעשית? אתה לא מתבייש בעצמך? ו...אבא יקר, אם הייתה בידך האפשרות להחזיר את הגלגל כמעט 12 שנה אחורה, ולשנות את הכל, הייתה עושה זאת? ואולי אין טעם בלשאול את השאלות האלה. הרי את הגלגל לא ניתן להשיב לאחור. הפצע בינתיים מגליד, אך ישאר פתוח לעד. מזו שאמורה להיות בתך. (תודה למי שקרא את כל המגילה שכתבתי. זהו סיפור חיי בקצרה, בנוגע לאבי).

תודה../images/Emo24.gif../images/Emo23.gif

המכתב הזה עזר לי לפרוק את רגשותיי....תודה שקראת

קודם כל,

חרה לי ה-הי"א בסוף כל פועל כמו: קראתה שמעתה. קצת עברית, אנשים
. דבר שני, זה שהוא באימך זה לא אומר שהוא בגד בך. הרי אם נחשוב שניה - בגידה זו בגידה מינית, לא היה לו את הסיפוק והוא חיפש אותו. *כמובן* שאין שום הצדקה לבגוד, ואם אתה נמשך למישהי אחרת ולא רוצה יותר את אשתך - אז אין סיבה להישאר בקשר. עוד דבר - לזיין מהצד זה לא אומר שהוא חרא של אבא, כן? הוא עשה מעשה מכוער, וזה ברור, אבל זה עדיין לא הופך אותו לאבא נוראי. הקטע של כסף על חשבון על הילדים היה מכוער בעיניי.. גם אם אתה עובד מחו"ל, ואני מכיר מקרה כזה ספציפי (תלמיד של אמא), ניתן לשמור על קשר טלפוני רצוף או אינטרנט, שבהחלט מקל היום את החיים
. אם הוא לא מתעניין - זו בעיה חמורה. בנוגע לניצול - עם כל הכבוד לדרישות, הייתי מנסה לפתח קשרים מעבר לזה. כסף זה טוב ונחמד, אבל אין בו תחליף רגשי לאף אחד. בהצלחה בהמשך
, טל,

קל לך להגיד!

ואתה כן מצדיק אותו, בעצם זה שאתה כותב שהוא בסה"כ חיפש לספק את עצמו והנה הוא מצא. הבגידה ועוד איך הופכת אותו לאבא נוראי!!! הרי בסופו של דבר גם אני סבלתי מהבגידה הזו, כיוון שהמשפחה התפרקה ועברתי משבר נפשי לא פשוט בכלל בעקבות הדברים. אתה לא יכול לתאר לעצמך את גודל הבושה! ומה עם כל העצבים של תקופת הגירושים? גם זה לא באשמתו? הרי זו לא אמא שלי שהחליטה לפרק את המשפחה! ומי אמר שהניצול הכספי הוא תחליף לקשר איתו? הניצול הכספי בה במטרה של "להחזיר לו" , אפילו שזה נשמע טיפשי ותינוקי. טוב, כנראה שקשה להבין דברים כאלה אלא אם כן חווים אותם בעצמינו. אני לא מעוניינת בקשר איתו, וגם לא בתחליף לכזה. תודה על התגובה

ממש לא מצדיק.

אבל אם לאדם לא טוב במקום שבו הוא נמצא, למה להישאר? היית רוצה שהוא יסיים את חייו עם אשה שהוא לא רוצה? הבגידה היא לא עניין שלך, ואת מתקשה להבין את זה. נכון, זה פירק את המשפחה, אבל עדיין - הורות לא קשורה באם אתה גרוש או לא. יש כ"כ הרבה זוגות נשואים שמגדלים ת'ילדים שלהם בחרא של תנאים, עם יחס מזלזל וכו'. אבא טוב זה אבא טוב, גם אם אתה גרוש. הכי כואב לי שזה היה 10 שנים. עשי הפרדה, זה מה שאימי לימדה אותי הכי טוב. גירושים זה גירושים, גם אם כל אחד מהם נפגע, צריך לנסות להפריד. בהצלחה
, ומצטער אם פגעתי.

ממש לא פגעת, אך יש כמה דברים...

שאני צריכה להגיב עליהם בחוצפה (אם אפשר לקרוא לזה ככה...) או קיי, אז לא היה לאבא שלי טוב במקום שבו הוא היה. מקבלת. אבל מפה ועד לבגוד? למה כבר אז הוא לא החליט להתגרש מאמא שלי? הרי מה יותר כואב בגידה במשך 11 וחצי שנה או פירוק המשפחה והתחלת פרק ב' מוקדם יותר?!?! וחוצמזה, ב-11 וחצי השנים האלה אמא שלי הייתה יכולה להכיר גם היא מישהו... ועוד משהו- נכון שאין קשר בין הורות טובה לגירושים ויש אבות טובים אפילו שהם גרושים. אבל אבא שלי לא היה אבא טוב גם לפני הגירושים! הוא בקושי התעניין בי! הוא לא היה בשבילי כשהייתי צריכה אותו.... האם זה נקרא אבא טוב? ולא הבנתי על איזו הפרדה אתה מדבר?

morkie20

New member
קודם כל- קבלי חיבוק

אי אפשר להצדיק את המעשים שלו.. ואני באמת חושבת שלנסות להבין זה חסר טעם.. העיסוק בעבר לא מוביל לשום מקום.. אולי התובנות שלך מההתנהגות שלו, לגבי חיי נישואים, גידול ילדים.. כסף.. אולי כל אלה יעזרו לך לבנות בעתיד את המשפחה שאת כילדה חלמת ועדיין חולמת עליה.. הכסף.. הכסף הזה.. גורם לאנשים לפנות אפילו נגד המשפחה שלהם.. לצערי אני אומרת מניסיון...:( אני חושבת שטוב שהמכתב הזה לא נשלח.. כי להחזיר את הגלגל כמו שאמרת- אי אפשר.. ולגרום לו להרגיש אשם בעזרת המכתב הזה- יהיה חסר משמעות.. כי אני בטוחה שהוא מצטער כל יום ויום, וימשיך להצטער על כך כל חייו, גם אם את לא מודעת לזה.. זה הוא שנשאר בודד... הוא האדם שממנו אפילו הילדה שלו רוצה לברוח... ואולי, אולי כן כדאי לשלוח לו את המכתב הזה.. שיראה- שיראה איזו ילדה יש לו! בוגרת, וחכמה, ורגישה.. ילדה שהוא הפסיד, לתמיד כנראה.. הפסיד אותך, את הקרבה שלך, את הכבוד והערכה, ואת הדבר הכי מדהים שיכול להיות לבנאדם.. ילדים.. תהיי בטוחה- הוא את הטעות כבר עשה.. והוא לא יפסיק להתחרט עליה.. אבל את- את זאת שיכולה להמשיך האלה.. ולו רק כדי להקים משפחה משלך, שתוכלי לתת לה את כל האהבה והקרבה שאת חולמת עליה.. לחנך ילדים כמו שהיית רוצה שיחנכו אותך.. למצוא את הגבר שיהיה אבא לילדים שלך.. את האבא שהיית רוצה לעצמך.. (רק שלא תהפכי את בעלך לאבא ... :) מאחלת לך המון בהצלחה ילדה, אל תמשיכי לתהות- מגיע לך יותר, הרבה יותר..

morkie20

New member
עוד דבר

המקרה שלך, עורר ויכוח לא קל ביני לבין טל (הגיטריס המהולל), ועל מה שכתבנו לך פה בפורום.. רציתי להגיד לך עוד דבר- בבקשה, תבקשי מההורים שלך, שישאירו אותך מחוץ לעניין.. לדעת עוד פרטים על כל הדבר הזה- לא יתן לך כלום, ולצערי, אני היום, הייתי עושה הרבה כדי לא לדעת כמה וכמה דברים על מה שההורים שלי עשו אחד לשני.. לשני האנשים שהכי אכפת לי מהם בעולם.. ככל שתדעי פחות- זה ישמור עליך.. את צריכה גם ככה להיות עסוקה עד מעל הראש עם גיל ההתבגרות המוזר הזה.. שהוא לא פשוט כשלעצמו... את לא צריכה לגדל זוג הורים..

צודקת בהחלט,

היום אני באמת לא ממש מעורבת בזה, מה גם שהוריי לא מדברים אחד עם השניה...אז זה בסדר
הייתי צריכה להיות עיוורת וחירשת כדי לא לשמוע את כל הדברים שאני יודעת.... (ולא כתבתי כאן) תודה לשניכם!

ואווו, איזו תגובה מקסימה../images/Emo23.gif

התגובה שלך ממש חיממה את ליבי, והתרגשתי מאוד לקרוא אותה. כתבת בדיוק מה שאני חושבת: אני בטוחה שהוא לא יפסיק להתחרט על טעותו ובסה"כ הוא הפסיד מכל העסק....אבל....כמובן שהייתי רוצה שיהיה לי אבא נורמלי, שאפשר לדבר איתו וכל זה... וכמובן שלמדתי המון מהטעויות של אמא שלי בנוגע להמון דברים.... תודה על תגובתך הנפלאה, את מקסימה!

morkie20

New member
תודה תודה:)

שיהיה לך המון בהצלחה, ותודה על החומר למחשבה שהעלת כאן.. מאחלת לך שאבא שלך יבין כבר איזו ילדה מקסימה יש לו...!

למעלה