מכתב לאבא

Y A E LY

New member
מכתב לאבא

מאז שהייתי קטנה לא האמנת לי.. תמיד אמרת לי שטויות זה יעבור. הייתי חולה הרבה ועד היום אני כזאת, אבל תמיד חשבת שאני עושה את הכל בשביל להשיג תשומי... אף פעם לא האמנת לי שאני באמת לא מרגישה טוב, אף פעם לא האמנת לי שרע לי באמת. תמיד חשבת שהכל זה הצגות (כמו שאתה קורא לזה..) תמיד חשבת שהכל נעשה בשביל ש"יהיה לך על מה לריב.. אחרת איך תהני?" היית אומר לי. כבר מאז הגן זה היה ככה. אתה יודע מה הזיכרון הראשון שלי?!? הייתי בת 3. היתה תקופה של מתיחות בין ישראלים-פלסטינאים. הגננת בגן שלנו פחדה תמיד מחדירה של מחבלים והחליפה את שער העץ הקטן של הגן לשער ברזל גדול ומסיבי. היא ביקשה מכמה ילדים לסגור את השער- ואני ילדה קטנה וחלשה, שניסיתי לעזור לכולם, הזזתי את היד והשער נסגר עלי. כולם כולל אתה, אמא והגננות אמרו לי "לא נורא, זה יעבור.." ולא התיחסתם לזה ברצינות. כשלא הצלחתי לאכול (באמת מעניין למה? אולי כי אגודל ימין שלי היתה בגודל שבעה אגודלים..) צעקת עלי. "אם את לא רוצה לאכול- אל תאכלי, מצידי תלכי לאכול במלונה עם הכלבה..." לא אכלתי. כשלפנות ערב לאמא נכנס סוף סוף טיפה שכל והיא הבינה שמשהו באמת לא בסדר באצבע היא לקחה אותי לבי"ח. שם כמובן מצאו זיהום גדול ושבר די מאוד רציני.. עד היום אגודל ימין שלי, אבא, כמו שאתה ודאי יודע סובלת מזיהום כרוני, וכולם אומרים שהיא לא השתקמה כמו שצריך. קיימת סברה די גבוהה שללא הפציעה רמת הציור שלי היתה הרבה יותר גבוהה- אבל אתה? אמרת לי פעם: "רמת הציור שלך יכולה להיות יותר גבוהה רק עם יהיה לך יותר כישרון...". מאז כל פעם בחיים שנפצעתי או שחליתי, לפני שלקחת אותי לרופאים ניסת להוכיח לי שאני משקרת, שאני לא רוצה ללכת לבי"ס, שאני רוצה תשומי, ושרבתי עם חברות. תמיד מה שלא קרה תמיד אני הייתי לא בסדר. מעולם לא קיבלתי ממך סליחה. מעולם לא מחלת לי על טעות שעשיתי, ויותר גרוע- מעולם לא ביקשתי ממני סליחה. לא אם בטעות דרכת עלי-->ולא אם פגעת בי. מדי יום אתה שב ופוגע בי, וכשאני נפגעת אתה יורד עלי ולא מבין למה אני נפגעת :אז מה אם סיפרתי את הסוד הכי גדול שלך, שאני יודע עליו רק בגלל שהקשבתי לשיחת טלפון שלך לאמא של חברה שלך? זו סיבה להיפגע!?!" ושוב- גם עכשיו כשאני גדולה 95 ימים לפני העזיבה מהבית, אתה עדיין לא מאמין לי. וככה היה גם היום ואתמול. כשהרופאים אמרו שהבראתי לחלוטין, ואינני זקוקה לבדיקת דם->שממנה כל כך פחדתי, ירדת עלי שאני בטח עצובה שאין לי על מה לקטר. וכשאתמול נפלתי, קיבלתי שטף דם והתנפחה לי הרגל- אמרת לי ז מה? זה בטוח יעבור מתישהו. כשהאורטופד אמר שהוא כמעט בטוח ששברתי->אתה אמרת"הוא בטח עובד עליך" כשבדקו וראו ש"רק" סדקתי, חייכת אלי בחיוך ניצחון מאושר- ואמרת "אמרתי לך"!!! אבא, מתי תתחיל להאמין לי? מתי תלמד שאתה זה שרוצה את התשומי- בזה שאתה מעליב אחרים. אבא- מתי תלמד מהם יחסי אנוש?!? אולי פעם אחת תחשוב על כל מה שאתה עושה לכולנו ואז תבין למה כולנו עוזבים את הבית, אחד אחרי השני. אבא מתי תבין למה אני כבר לא קוראת לך אבא?!?

Y A E LY

New member
חוצמזה

יש לי היום יומולדת
14 וחצי!!!!

שילה1

New member
מזל טוב לך../images/Emo24.gif../images/Emo77.gif../images/Emo141.gif

ומקווה שאכן,חייך ישתנו עוד 95 יום!!! ומאז.ומעכשיו,שיהיה לך אך ורק טוב,והמון!!

Y A E LY

New member
תודה לך שילה

פרקתי היום דבר שישוב על הלב שלי כבר 14 וחצי שנים... אני לא בטוחה אם קודם בכלל ידעתי שהואא שם. סתם לקחתי את הדף והתחתי לרשום בתור לרופא...

../images/Emo65.gif14.5 - מחר מומולדת - מזל-טוב

יעלוש אל תקחי ללב... תעשי את לעצמך טוב מבלי לחכות לתשומי מהכיוון שלו.

יעלי

המכתב שלך הוא הראשון כאן שגרם לי לבכות...מה שאני מציע, תהיי את המראה שלו, זאת אומרת להראות לו מה זה יחסי אנוש ואם גם זה לא עוזר, לא להתייחס אליו יותר למרות שהוא אבא, תאמיני לי הוא ישתנה. ממני ידידך, אלון זכריה

ה מוזה

New member
יעלי - משפט אחד עלה לי בראש

"מעז יצא מתוק" תראי איזה פרח יפה ורגיש ומלא אהבה לזולת פרח מתוך כל היחס שקיבלת .. למרות הכל את מצליחה להיות אמיתית ורגישה .. טוב שפרקת את זה החוצה .. לא תמיד יש איזה שהוא הסבר הגיוני או מקל או מקובל למעשים של הורינו . במקרה שלך ..הגנן אולי לא ממש מטפח את הגינה ועדיין פרח נהדר צומח בה .

Y A E LY

New member
תגובה לכל התגובות

דבר ראשון
עכשיו אני והוא כבר לא מדברים 8 חודשים מלבד ההעלבות שלו, אבא- תביא לי כסף, אבא שלחת כבר טפסי הרשמה לפנימיה, אבא אתה יכול להקפיץ אותי ל__________. זה לא עוזר הוא עדיין מעליב אותי, ואמא לי רצה לספר לו כל דבר שקורה לי. אני לא שמה עליו *** אבל- זה נמאס, כאילו ואוו הזיכרון הראון שלי הוא שהוא איים עלי לאכל במלונה עם הכלבה במקרה ואנילא אשתוק ואפריע לכבודו לאכול . ציטוט:"גם לאסירים בבית כלא יש שקט שהם אוכלים, אז תעשי טובה ותתני לי את הכבוד המינמלי הזה...". הוא עוקץ אותי עקיצות קטנות כאלו, ואם כמו שעשיתי עכשיו אני לא מתעפקת ועוקצת אותו בחזרה- אז, כל הבית צועק עלי איך אני מעיזה לפגוע בכבודו וכולם רבים איתי... ממש נמאס לי ממנו... בכל מקרה תודה על המחמאות. אחת מהסיבות שאני לא רוצה להביא ילדים זה מתוך פחד להיות כמוהם...

גילי 22

New member
את מקסימה

יעלוש.. לא יכולה שלא להגיב.. את מקסימה גם אם אני לא ממש מכירה אותך אני יודעת שאת מקסימה .. ואני שמחה לדעת שלא קיבלת תכונות אינפנטיליות או מתוך רגשי נחיתות או לא יודעת מה..אלא קיבלת תכונות מדהימות של עידוד,מילים טובות וחמות ולב טוב שמשדר את תכונותייך הטובות האלה החוצה . תבורכי ותהי חזקה..לא לקחת יותר מידי ללב. הורים הם הורים ,לא משנה כמה תכונות רעות ולא אהובות עלינו ,את נפגעת בכל מקרה כי הם ההורים שלך ואת מחוברת אליהם בדם . ביי מקסימה

../images/Emo124.gif../images/Emo49.gif../images/Emo65.gif../images/Emo77.gif../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif

מאז שהייתי קטנה לא האמנת לי..
יעלי אבא מצטייר בדמיון כאבא עייף,מכחישן חסר סבלנות ,טרוד וממורמר.... ואת מצד שני נמרצת,דעתנית כישרונית, רגשנית וישירה... לכן שניכם לא מסתדרים קשה לו להתמודד איתך הוא מעדיף להעליב ולהשתיק אותך ואת בשום אופן לא יכולה לקבל את ההתנהגות שלו כועסת,מורדת ונלחמת בו בקיצור אם היה אפשר לבחור אבא היית צריכה לבחור אבא עם ראש טוב, אבא cool כזה שאוהב להיות עם ילדים לשוחח, לשחק,להשתולל,לטייל ולאתגר ילדים אבל הורים לא בוחרים כמו שילדים לא בוחרים נותר לנו לקבל אחד את השני אני מציעה לך להילחם בדרך אחרת תהיה את רגישה ו נעימה שהוא מסיע ונותן לך כסף תגידי תודה אבא שהוא עייף ומותש תכיני לו שתיה ותעשי שיהיה שקט תשתדלי לא לקטר ולא לבוא בדרישות שקשה לו לעמוד בהם אחרי כמה זמן שהיחסים ביניכם יתוקנו כל פעם תדברי איתו על כאב אחד בלבד הוא ירגיש שאת מכבדת אותו הוא ירווה נחת ממך וגם יקשיב לכאב שלך אולי אולי כך תוכלי לזכות באבא אחר תנסי, קחי את זה כאתגר זה כדאי ומשתלם אם לא ילך בכל מקרה לא הפסדת כלום להיפך תמיד תהיה שלמה עם עצמך שניסית הכל להתראות במכתב הבא מכל ה

dril

New member
יעלי

לא ידעתי כל כך מה לכתוב לך ומסתבר שאישה אורחת כתבה את מה שהרגשתי וחשבתי. תנסי בכל זאת לדבר איתו וגם אם זה לא מושלם ולא יהיה מושלם הוא בסופו של דבר אביך. יכול להיות שאנחנו טועים אבל לפחות את תדעי שניסית, את תהיי שלמה עם עצמך.

Y A E LY

New member
אישה אורחת+דריל

יופי של רעיון- אני אנסה לבצעאישה אורחת נשמה שלי- העלת לי חיוך על הפנים וזה מה שאני הייתי הכי הרבה זקוקה לו. תושה

שריתית

New member
אני מוכנה לאמץ אותך...../images/Emo140.gif

חמודה ומתבטאת בדרך כל כך כנה ואמיתית אם תצטרכי עזרה בכל דבר אני פה בשבילך ומוכנה ממש לאמץ אותך... חשבתי שלאבא כמו שלך מגיע בונזו לארוחת צהריים תהיי חזקה את שווה הרבה!!! ומקווה שעוד 95 ימים תצאי מהבית ולא תביטי לאחור. אוהבת ותומכת בך שלך שריתית

כבר סיכמנו

שאביך לא יזכה לתואר "אב השנה". יעלי, אני מבינה אותך ואת מה שעובר עליך. מאוד. אביך עשה ועושה הרבה טעויות, שמהן את יוצאת נפגעת, כועסת, לא מבינה למה הוא לא יכול להיות האב שתמיד רצית. למה????? כי הוא לא. לעיתים הורים ממעיטים בערכם של הדברים שכואבים לנו בלי לשים לב עד כמה זה כואב לנו. והדבר לא נעשה בכוונה רעה. אני בטוחה שאביך לא שונא אותך ולא מבקש להזיק לך. זו דרכו לחנך אותך. ואם תאהבי אותה ואם לאו - זו תישאר דרכו. את יכולה לא לקבל אותה, את יכולה להתרחק מהבית כמו אחיך ואחיותיך, והוא עדיין ישאר אביך. אגלה לך סוד כמוס, יעלי - אין הורים מושלמים. גם אנחנו, כשנהיה הורים יום אחד, לא נהיה מושלמים. גם אנחנו נעשה טעויות. ואני מניחה שלא מעטות. אולי גם אנחנו נחשוב שזו סתם חבורה כשמדובר בשבר, אולי גם אנחנו נצפה ממרום גילינו בתחושת "הכל שחור" של גיל הנעורים ולא ניזכור שגם אנחנו ריחמנו על עצמינו פעם. ולא נבין למה גם הילדים שלנו רוצים ניחומים. אני מקווה שלא נישכח, אך מנסיון - עם השנים הרגשות ממוננות אחרת (מלשון "מינון"). ואנחנו פחות רואים דברים כ"גדולים מהחיים" או כ"שחור או לבן". זה קורה לנו באופן טבעי עם הגיל. אביך שכח, ככל הנראה, עד כמה אנו רגישים בגיל הנעורים, עד כמה אנחנו זקוקים לתשומת הלב ההורית ועד כמה חשוב לנו להיות מרכז עולמם. ואת מגיבה בכאב, בפגיעה. בדיוק כפי שאת אמורה לעשות. יעלי, זה האב שהנפיקה לך האפסנאות של הטבע. תרצי, לא תרצי - אין אפשרות להחליף. תחושתי היא שברבות השנים משהו יזוז שם. מנסיוני האישי אני יכולה לומר לך ש...כן, דברים משתנים. גם ההתייחסות שלנו להורינו והסלחנות על מעשיהם. כי אין דרך ללמוד להיות הורה פרט ללהיות הורה בעצמך. וגם אם נשארות פגיעות רגשיות פה ושם (האמיני לי, אין אדם נטול פגיעות רגשיות מהוריו, טובים ככל שיהיו), הרי שעצם העובדה שההורה שלך שם, ואוהב אותך, ואיכפת לו ממך היא דבר חשוב. רבים האנשים שהיו רוצים לומר עוד מילה להורה שלהם, לחבק חיבוק אחד - ולא יכולים כי הם לא שם עוד. יכול להיות שדבריי סתומים עכשו עבורך. הכאב הרי כל כך גדול. הפגיעה גורמת לך לעזוב את הבית. אולי יום אחד, בעוד שנים, אם תדפיסי את המכתב הזה ותשמרי אותו אצלך, תראי גם צד אחר של הדברים. ורק דבר אחד הפליא אותי במכתב שלך. כתבת "אז מה אם סיפרתי את הסוד הכי גדול שלך, שאני יודע עליו רק בגלל שהקשבתי לשיחת טלפון שלך לאמא של חברה שלך? זו סיבה להיפגע!?!". סליחה?!!!!! אם מישהו היה מקשיב לשיחה שלך ומגלה את הסוד הכי גדול שלך לא הייתי כועסת? עשי לי טובה... היית מתפוצצת. ובצדק. אם את כל כך לא אוהבת את יחסי האנוש שלו, לכל הפחות את יכולה להבטיח לעצמך שלא תהיי כמותו על ידי כך שלא תחזרי על ההתנהגות שלו, שאת כל כך מתעבת. אם הוא מתנהג בדרך שלא מקובלת עליך - אל תחזרי עליה בעצמך. זו תחילת בנייתך כאדם טוב ממנו. שלך, חתולת הנפש

Y A E LY

New member
חתולהת הנפש

כנראה לא הבנת אותי או שיש שם טעות הקלדה- הוא סיפר סוד שלי לאמא של חברה שלי, הוא הרס לי בזה את החיים. הכעס מופנה אליו. אני לא סיפרתי כלום עליו.

Y A E LY

New member
חתולת הנפש

בדקתי- אני ציטטתי משפט שהוא אמר לי- "אז מה אם סיפרתי.. זו סיבה לכעוס?" הוא הפנה את זה כלפי

אוקיי

זה לא היה מובן. נראה כאילו את היא שסיפרת. מתנצלת על הטעות. לגבי כל השאר - עדיין עומדת על דעתי. והוא עדיין לא יבחר ל"אב השנה". חתולת הנפש

למעלה