מכתב לאלוהים , ערב יום כיפור

Jony Jerusalem

New member
מכתב לאלוהים , ערב יום כיפור

אני מאמין שיהיו גולשים שיתעצבנו עלי אבל זה האמת שלי ואני כותב אותה פה כמו שהיא. אלוהים, יום כיפור זה בעצם היום שבו אתה עובד הכי קשה בשנה, יום כיפור הוא היום שבו אתה צריך לחתום כל כך הרבה אנשים ככתוב. אבל האם אלוהים עשית חשבון נפש עם עצמך ? האם אתה בדקת ממי אתה צריך לבקש סליחה ? את זה לדעתי אלוהים שכחת לעשות מרוב עבודה וזה ממש לא בסדר. למה שלא תבקש סליחה מאיתנו, מכל החולים על זה שלא הצלחת לרפא אותנו, לא רק עלי, ג'וני עם האיידס, אלא על כל אותם הילדים, הקטנים, הזכים, הטהורים שרואים בלי שיער, חולי הסרטן, או הילדים והאנשים שמחכים להשתלות כי איבריהם לא מתפקדים, כן פשוט הפסיקו לעבוד, ואתה היושב שם למעלה לא עשית מספיק על מנת להחזיר להם את הבריאות עם כל הכוח שלך ונותן להם לסבול, אתה באמת חושב שזה בסדר ? ולמה שלא תבקש סליחה מהמשפחות השכולות, למה לא ניסית להציל חיים של קורבנות פיגועים ואירועים אחרים, אתה יושב שם למעלה, רואה את הכל בכל רחבי הגלובוס ואתה לא נוקף אצבע. אני יודע שתכף תגיד שאין לי מושג כמה אתה מנעת וכמה מפגעים עצרת אבל אלוהים, זה לא מספיק, כל כך הרבה דמעות ירדו פה מהפיגועים ואתה לא עשית מספיק, אני חושב שאתה צריך לבקש סליחה גם מהמשפחות האלה שלא הצלחת למנוע את הכל. ולמשפחות נפגעי התאונות, גם להם מגיע שתבוא לבקש סליחה, אתה שולט ביום, בלילה בשבת, בחג, במועד ולא עוצר את הפורעים שצריכים לשבת אחרי סוגר ובריח, אתה לא מתאמץ מספיק אלוהים והנה רק השבוע ביום אחד הלכו להם על סתם שבעה אנשים ואתה אפילו לא נקפת אצבע אחרי התאונה הראשונה לעשות משהו עם הכוח שלך למנוע את התאונות האחרות, הרי אומרים שיש לך המון כוח, אתה שם היושב למעלה. אומרים שאתה אל רחום וחנון, כן, חנון ? אתה בטוח, אני לא כל כך בטוח. מה עם כל המשפחות שאין להן מה לאכול, שהולכים לאכול מפח הזבל השכונתי כי אין להם ממון, כי אין להם מה לאכול, אז מה תגיד, אולמרט ? ביבי? שרון, ומה איתך, אתה לא יכול לתת קצת משהו, קצת לעזור, קצת לדחוף את כולם לכוון הנכון כך שלא נראה את כל האומללים האלה מלקטים את האוכל מפח הזבל וגרים בבית טחוב, תבקש מהם סליחה, כי דוקא האנשים האלה אומרים כל הזמן "בעזרת השם" מתפללים בשבילך ומה אתה נותן להם, כלום, רצוי וכדאי שתבקש מהם סליחה. ואני חושב, שעל מנת שבאמת אחזור להאמין בך, אתה גם צריך לבקש סליחה ממני. כן, ממני על הסבל שעשית לי כל הזמן. על הייסורים שאתה מעביר אותי כל הזמן והמבחנים ללא סוף שאתה עושה לי ולא מפסיק. אולי מספיק עם זה כבר, אולי כבר תתן לי גם רגע של מנוח ותבוא לקראתי, אולי במקום רק לבחון אותי ולא לעזור תעבור לצד השני ותעזור לי לעזור לאחרים שבאמת צריכים ולא רק כל הזמן לחיות במתח – מה ההתנסות הבאה שאתה תיתן לי, באמת אלוהים, הגיע הזמן שכבר גם אותי תעזוב במנוחה וגם ממני תבקש סליחה ותתחיל להסתכל עלי לא כאדם שצריך מבחנים אלא כאדם שאוהב את החיים. אלוהים, עשה טובה, ערב יום כיפור, לך תעשה כפרות, לך היום תשב קצת בצד של כל אלה שמבקשים סליחה, בקש מכל אלה שאתה צריך לבקש מהם סליחה את הסליחה, תאחל להם גמר חתימה טובה ותבקש ממישהו אחר בשמיים שיחתום אותך כך שגם אתה תהיה נקי, טהור ומושלם. זה לא בושה אלוהים לבקש סליחה זה אפילו כבוד מיוחד וגדולה של כל אחד. כן אלוהים, עוד מעט יום כיפור נכנס, ועדיין לא מאוחר. ואם אני פגעתי בך, אז אני מבקש ממך סליחה אבל תזכור שאתה לא שונה מאיתנו ואתה חלק מעם ישראל, מהעם היהודי ואם תבקש סליחה גם אתה ממי שאתה צריך לבקש כולנו נסתכל עליך בעין יותר יפה. גמר חתימה טובה ג'וני

bios

New member
לג'וני

אני מאמין שאלוהים פועל בצורות אחרות ממה שאתה חושב - הוא לא מנהל את העולם כמו מנהל בית ספר, עם בחינות ועונשים, אלא נותן לנו את החוויות שהנשמה שלנו מבקשת להתנסות בהן בשביל הצמיחה הרוחנית שלנו. צורת ההסתכלות שלך גורמת לך להמון כעס על אלוהים, שאני לא רואה איך היא מביאה אותך למקום טוב יותר. קטונתי מלהטיף לך, שהרי אתה עושה כל כך הרבה דברים חשובים וטובים, אבל אני מאוד ממליץ לך לקרוא את סדרת ספרי "שיחות עם אלוהים" כדי להכיר דרך אחרת להתסכל על אלוהים ועל משמעות החיים שלנו. גמר חתימה טובה!

LoveBeing

New member
אווו....עוד הפעם אותו הפזמון... ../images/Emo4.gif

זה כבר כל כך חוזר על עצמו... כל כך נדוש וכל כך מוכר!! והגבתי למשהו כזה הרבה פעמים............. אל תיקח את זה אישית שדווקא עליך אני "יורד".. אבל כי רק אתמול בדיוק כתבתי למישהו על זה. כמה אפשר לצעוד ולהאשים את היד שמאכילה אותך?? כמה אפשר להפנות את האצבע למקום הלא נכון??! למה אף אחד לא כועס על השמש בגלל שמקבלים סרטן עור? למה? כי בזכותה שמש יש לנו חיים! ויש לנו מה לאכול! ויש לנו חום ואור במקום קור וחושך! אז ככה זה גם עם אלוהים... אלוהים הוא זה שיצר אותך ונתן לך חיים.. הוא זה שברא ויצר את כל הדברים הטובים... אלוהים האמיתי אולי לא יצר הכל בשבעה ימים ונתן כל מיני חוקים.. אבל אלוהים הזה אחראי לכל הטוב שיש בעולם וכל מה שנפלא.. אבל גם על זה שבעולם הזה החוק הוא בחירה חופשית. ויש לי הפתעה בשבילך- גם אתה! חלק מאלוהים! וככה גם כל שאר בני האדם והצמחים והחיות והפרחים והכל... נחזור לשמש.. לא כועסים על השמש שמקבלים כוויות נכון? אז למה מאשימים את אלוהים שמקבלים סרטן העור? אם נמצאים תחת השמש במשך שעות יום אחרי יום? שנה אחרי שנה? ואנשים שישל הם סיכון גבוהה לסרטן כזה? לא כועסים על השמש כי לא רק אין טעם... אלא בגלל שהיא לא אשמה!! אלא האדם עצמו!! אז ככה גם עם השואה וכל תאונות הדרכים והמחלות ושאר הדברים.. בני האדם לא חיים נכון.. לא אוכלים נכון.. לא יושנים נכון.. לא אוהבים נכון.. יש שלא אכפת להם זה מזה! יש הורגים ואונסים! יש שמקללים ופוגעים ומשקרים! אל תגיד לי שזה אלוהים.. זה הם בעצמם! בני האדם גרמו לשואה לא אלוהים! איך זה לא ברור מאליו עד היום?????? אלוהים הוא לא אבא שלך או ההורים שטעו.. אלוהים נתן לך בחירה חופשית ואת העולם שאתה חי בו.. יש עוד עולמות נוספים בעולם וזה ידוע שזה עולם קשה. גם אם אתה לא זוכר אתה בחרת בעולם שכזה!! כי רציתי ללמוד ולגדול ככה! בצורה הזאת ממש! בסביבה קשה גדלים ולומדים הכי מהר לפעמים.. די כבר רק להאשים!! אנחנו כבר לא ילדים קטנים... מספיק להאשים את האחרים בצרות ובחיים שלנו. אפילו ילדים קטנים שיש להם סרטן גיבורים ממך! (אל תיקח אישית עוד הפעם... גם אני מתלונן לפעמים ככה..) ואני גם כותב את זה בשביל עצמי לרגעים האלו ממש.. איך ילדים לא מתלוננים אם במקרה הם במלחמה.. או שההורים גרושים או מכורים לסמים או שהם גוססים? כי הם יודעים את האמת. היא עוד תמימים.. הם לא מושפעים מהסביבה מבפנים.. הם יודעים מיהו אלוהים.. לפחות מרגישים. רק אנשים שבורחים מלקחת אחריות- מאשימים! נכון שהיהודים לא אשמים והיו מסכנים.. נכון שאף אחד לא אשם אם במקרה היו בפיגוע.. אבל גם אלוהים לא אשם. במקרה הזה מי אשם? מי שגרם לפיגוע.. ויש הרבה. האנשים שמכרו וייצרו את הפצצה.. האנשים שגרמו לאותו מחבל להגיע למצב נפשי כזה.. המדינה שלא היה אכפת לה מאותם אנשים מסכנים.. האנשים שעודדו את השנאה והפחד והבורות.. האנשים שהיה חשוב להם יותר הכבוד.. לא אלוהים. פשוט לא. אם כבר אז אלוהים הוא זה שעזר שלא מתו כל כך הרבה.. או שמי יודע כמה פיגועים היו בלי ניסים בלתי נראים? צירופי מקרים קטנים שהצילו את האנשים שהקשיבו? אלו שיודעים להקשיב ולשמוע את אלוהים? בתחושות בטן ולחישות של מלאכים? אלו שמקשיבים ללב שלהם לפעמים? ומנסים לא לפגוע באחרים? גם אנשים טובים נהרגים זה נכון. אבל האם זה אומר שיש כאן טעות בבריאה? אולי הם בחרו בכל זה לפני הלידה? אולי לא הכל כמו שהוא נראה? אולי אמא שפתאום חלתה בסרטן והשאירה מאחוריה ילדים.. או ילד שמת ישר אחרי הלידה.. אולי היתה להם מטרה? אולי יצא מכל זה משהו בלתי נראה? דרך ללמוד שאי אפשר בלעדיה? שרק ככה האחרים ילמדו? כי תראה איך האנשים חיים.. בצורה כזאת שרק כאלו דברים גורמים להם לעצור ולחשוב!! פעם אחת בחיים! ואז אחר כך להעריך את החיים. אלו שבאמת לומדים ומבינים.. אז נכון לא הכל אשמים בני האדם.. אבל הם אשמים באיך שהם מבינים את החיים. ואיך שהם רואים וממציאים את אלוהים.. אלוהים האמיתי הוא מבפנים. אבלך עדיין מה שכן... אם יש לכעוס על מישהו עדיף על אלוהים.. אבל עדיין זאת הכתובת הלא נכונה.. עדיף באמת לכעוס על אלוהים כי הוא היחידי שתמיד יעזור.. וגם לא יפגע או יעלב ואפילו לא יכעס ויעניש.. עדיף לא להוציא את הכעס על האחרים זה נכון.. זה מה שטוב שיש אלוהים שהוא מסכים.. הוא סופג את כל זה ועדיין עושה ניסים קטנים.. גם זה שאתה נושם ושנולדים ילדים.. ושפרחים צוחקים ושאנחנו חושבים. וזה שאנחנו לנצח חיים.. ושבכלל אוהבים. אז תחשוב פעמיים על מי אתה בעצם כועס.. ותבין שאפילו אם בני האדם אשמים עדיין הם לא אשמים.. שהם יכולים לתקן הכל אם הם רק מוכנים לזה ורוצים. ואז פתאום הם באמת יהיה טובים... מקווה שמה שכתבתי עזר במשהו.. ושלא משנה מה יהיה תרגיש יותר טוב.. לילה טוב..
ותמיד תזכור שאלוהים הוא אהבה. ואשמה לא תוביל לעולם לאהבה.. לא שנאה ולא פחד וכלום.. רק אהבה מביאה לאהבה. ואז להבנה וסליחה.. ושלווה.. באהבה, גיל

למעלה