מכתב לאלוהים/שירלי כהן

yellow cheese

New member
מכתב לאלוהים/שירלי כהן

שלום לך אלוהים, כבר מספר שבועות, חודשים ואף שנים אני מנסה לכתוב לך.. מתחילה לכתוב שורה ובמקרה הטוב גם שתיים והופ..המוזה שלי הולכת ומאיימת לא לחזור. ואני, כמו נתינה למוזה שלי, מפסיקה. מניחה את הדף, מניחה את העט ופשוט מפסיקה. הפעם, בכלל לא אכפת לי שתלך המוזה, היא צריכה להבין שהאיומים שלה לא עובדים עליי יותר. אני צריכה לכתוב מה שאני חושבת, מה שאני מרגישה, מה שיש לי על הלב, בלי בחיי שזה נמאס! אז כמו שאמרתי קודם, החלטתי לכתוב לך.. ת´אמת? אני לא בטוחה שאתה קיים. כן, קשה להודות אבל אני בהחלט לא יודעת בוודאות אם אני מאמינה בך, אני לא מצליחה לדמיין (ואם אתה קיים, אתה גם יודע כמה הדמיון שלי פועל שעות נוספות) את עצמי סוגדת לך ומתפללת אליך כמו חובשי הכיפות, לבושי הציצית ושות´.. קשה לסגוד, להעריץ, להתפלל לדבר שאיש לא ראה. זה בהחלט לא מגיע מהבית.. גדלתי בבית חילוני עם אמונה. אתה בטח שואל את עצמך בפליאה: "חילוני עם אמונה? הייתכן?" אז כן.. ייתכן. חילוני-לא שומר שבת אבל שומר את מצוות החגים. מאמין- הם, בבית מאמינים בקיומך, הם למעשה מקשרים אותך ישירות ליהדות שלנו. בכל מקרה אלוהים יקר, אם אתה באמת רוצה/צריך שיאמינו בך, תגרום לנו להאמין. תעשה קצת סדר, קצת שלום.. אחרי הכל: "עושה שלום במרומיו, הוא יעשה שלום עלינו..ועל כל ישראל", לא? תוכיח את עצמך! -שירלי-
 

ה מוזה

New member
"עושה שלום במרומיו "../images/Emo29.gif../images/Emo42.gif

הוא קיים . לא על ענן מרוחק לא בקצה הקשת הנושקת לים לא על כוכב לכת אי שם בחלל אמונה היא דבר מאוד אישי . יש את אלו שמאמינים בבורא עולם מרוחק היושב לו שם במרומיו הוא עושה שלום בממלכה עליונה עלינו בני האדם להשכין שלום על פני האדמה . אמונה היא דבר מאוד אישי . יש את אלו המאמינים שהוא קיים מסביב קיים בעלה הצומח מניצן זעיר קים לו ברוחות הסתיו המעיפות עלים קיים במי הנחל המפכים ממעיינות נסתרים קיים בפרח הקטן שפורש עליו בשיא הפריחה אמונה היא דבר מאוד אישי . יש את אלו המאמינים שבכולנו קיים ניצוץ אלוהי .. כולנו אחראים לשלום העולם "כל ישראל ערבים זה לזה " קיים בנפש האדם מיום הגעתו לעולם רק לא תמיד הניצוץ מדליק אור גדול ואולי רק כשכל הניצוצות יחברו יחדיו לאור אלוהי חזק .. יבוא שלום לעולם . כל אחד ואמונתו הוא - החשוב מכל הוא פשוט להאמין .
 

yellow cheese

New member
תודה על התגובה..

על כל השאר אני לא יכולה להגיב מפאת חוסר אמונה..
 

yellow cheese

New member
אני מאמינה אבל לא יודעת אם באלוהים

הזה, שהדתיים סוגדים לו... =/ בכל אופן..תודה
 

ה מוזה

New member
תאמיני ..בטבע ,ביקום ,העיקר תאמיני.

אין אלוהים שסוגדים לו .. כי הרי אם היה רוצה סגידה היינו כולנו באים לעולם חובשי ציצית וכיפה אבל הוא כן נתן לנו את זכות הבחירה להאמין או לא שקיים כוח מניע ,מין מנוע שקוף שמסובב ומניע את הכדור הזה ואת היקום ...אז מכנים אותו בכל מיני שמות .. אלוהים ..אור פנימי ..אנרגיה.. השם המדויק כלל לא משנה יודעת מה הכי חשוב? ..להרגיש חלק ממשהו גדול וכביר .. להאמין שיש משמעות ..שיש תכלית ..שיש סיבה ..שיש מטרה . אדם ללא אמונה - הוא אדם המשול לעלה נידף ברוח .. חסר שורשים ..חסר כיוון .. כמה קשה לחיות ככה .. אז אל תסגדי לשום אדם או אלוהים ..אל תאמצי כינויים שנתנו אחרים אבל באמת ....שחשוב להאמין שיש כוח בעולם הזה נשגב מבינתנו שטווה סביבנו מכעין רשת קורי עכביש שקופה ..שמחזיקה אותנו שלא ניפול שלא נהיה עלים ברוח .. ותמיד - תאמיני בעצמך .
 
למעלה