מכתב לאלוהים

ענתי44

New member
מכתב לאלוהים../images/Emo30.gif

חברתה הטובה של אמא, " המלאך שלי", נוסעת מחר לטיול בירושלים. היא ביקשה ממני לקנות נרות שתדליק עבורי ושאכתוב לבורא עולם ואבקש בקשה והיא תשים את הפתק בין אבני הכותל.אז ביקשתי החלמה מהירה לאמא ולידה קלה לאשת אחי וביקשתי ממנו בקשה אישית אחת עבורי וגם יותר סבלנות ועדינות בטיפול באמא. ואז ביקשתי את הכוח לתת לאמא איכות חיים טובה יותר ולהלחם למענה ולמען השאר ואת הכוח לקבל בהכנעה את מה המכות שיכה באמא ובנו האלצהיימר ואת התבונה להבדיל בין שני הדברים. אמא שלי ששמעה שחברתה נוסעת לכותך פנתה אליה " מה? את נוסעת מחר לכותל?" ( איזה מדהים שהיא מצליחה לומר משפט שלם ובאופן ברור , דבר שלא היה לפני כמה חודשים) כשחברתה השיבה בחיוב ושאלה את אמא מה היא מבקשת מאלוהים, מלאו עיניי אמא דמעות והיא ענתה נלהבת " תבקשי ממנו רק דבר אחד בריאות!". אז הוספתי בפתק שלי גם את פנייתה של אמא.... בריאות לכולנו

שריוש2

New member
שכל....

מה שביקשת, יתגשם. ובאמת בריאות לכולנו. כל מה שאת כותבת, תמיד מרגש אותי, ומעלה דמעות בעיניי. הצטערתי לקרוא על הקרוב משפחה שמת. גמאני לפעמים נדהמת, איך כשקורה משהו לא טוב, או אפילו כשקורה משהו טוב, מתוך כל האפלה, העולם הזה שהחולים מכונסים בו בתוך עצמם, והבלבול הנוראי, פתאום צצים מאין ניצוצות של הבנה. תנועה מסוימת, רגש, מילה או משפט, שמראה הבנה. איכשהוא, זה הזכיר לי את מוות אחות סבתי, שלמרות שלא אמרנו לה מילה, היא הרגישה שמשהו לא בסדר. אבל מה שכאב לי אז, שהן לא הספיקו להיפרד כמו שצריך. היה להן ריב גדול, שלכאורה היה בגלל הסימנים למחלה של סבתי, ואחותה חזרה לגרמניה, לביתה, והן לא דיברו יותר בכלל. עד שהיא נפטרה ממחלת הסרטן.........

ענתי44

New member
שריוש2 ../images/Emo24.gif

קודם כל תודה. בקשר לסבתא שלך ואחותה, אז זה אחד המקרים הבודדים שאני מברכת את נפלאות השיכחה האלצהיימרית. כי סבתא שלך לא תזכור את הריב עם אחותה. וזה שאחותה גרה רחוק בארץ אחרת, יקל עליכם להסתיר מסבתא שאחותה נפטרה.אני מאמינה שסבתא זוכרת רק את ימי החסד ואת ברית האחווה בין אחיות ולא את המשקעים. אני רואה אצל אמא איך משקעי העבר נעלמו. הכאב הוא שלכם. הבריאים במשפחה שכואבים את אותם דברים שלא קיימים אצל חולי אלצהיימר. נשיקה לסבתא.

ronnyw

New member
אוי ענתי, ענתי,

אני קוראת אותך, וישר חושבת דווקא על אבא שלי (שאינו חולה באלצהיימר). כבר שנים (שנים !!) שכל האיחולים שלו לעצמו הם "שיגמר מהר". כל שיחה איתו מגיעה באיזה אופן לזה שהוא רוצה למות, ש"שכחו אותו ", ש"מלאך המוות איבד את הדרך אליו". כמובן שזה כולל גם בקשות עזרה מאיתנו... אני זוכרת ארוע מביך, שכשהלכתי איתן להצביע לבחירות (זוכרים? לפני כ- עשרה חודשים), יו"ר ועדת הקלפי, נערה צעירה וחביבה, נפרדה ממנו ב - "מקווה שנתראה בבחירות בעוד 4 שנים". אבא שלי התנפל עליה, נופף במקל העיוורים שלו וצעק עליה: "למה את מקללת אותי? את יודעת מה זה לחיות ככה ארבע שנים? את יודעת מה זה לחיות ככה יום אחד?" וכו' וכו'. ממש השתולל. אל תשאלו איזה אי נעימות... מקרה של באה לברך - יצאה מקללת. (כמובן שהסברתי לה חזור והסבר את הסיטואציה, והיא הבינה, אבל היה נורא) אז הינה אימך, במצבה, שומרת על רצון לחיות, רצון להבריא. גם זה משהו לשמוח בו !!

ענתי44

New member
כל כך מבינה לליבו של אבא שלך

אמא, באחד הימים הצלולים שלה כשקלטה שמצבה קשה ושהיא תלוייה לחלוטין בבת הקטנה והמפונקת שלה ממש נכנסה למרה שחורה. למרות, ואולי בגלל, העדינות והאהבה שהרעפתי עליה, היא לא הפסיקה לבכות וחשה מושפלת. לא היה יותר מה לומר לה אז חיבקתי אותה ושתינו בכינו. אבא שלך מאדם חזק ועצמאי הפך לשבר כלי, והוא בניגוד לאמא, מודע היטב היטב למצבו. כל כך קשה לו שהוא לא היה מודע לתום הלב של המברכת הצעירה שהתכוונה לטוב. עם אמא בבית חולים אושפזה אישה בגיל עמידה, שהכרתי אבל לא זיהיתי בגלל חולייה הרב, שגססה מסרטן והיא זעקה לאלוהים שיקח אותה כבר, ואמא, שהיתה אז בשלבים ראשונים ואני פשוט בכינו איתה ואמא אמרה " אלוהים אדירים לא הייתי רוצה להיות במצבה". וכשמאחלים בריאות מתכוונים שהבריאים לא יפלו למשכב ושהחולים יתאוששו ויחלימו במהרה, ושלאלו במצב קשה יקרה אחד מהשניים או שבדרך נס ימצא מרפא ומזור לסבלם או במקרים קשים, כמו האישה שגססה מסרטן ששסבלה לא ימשך לנצח. אני מאחלת לאבא שלך, שילמד למצות את קורטוב הדבש שבמירורים שעוברים עליו. ושיהנה ממה שעוד ניתן ליהנות. ושיקרה הנס, או אם תרצי הפריצה הרפואית שתביא קץ לסבלו הגופני ושיתאושש במהרה. שתמצא תרופה שתחולל ניסים ונפלאות בכל יקירינו.

../images/Emo30.gifלענתי היקרה שליחת תפילה

או ברכה עשי זאת דרך המחשב, כנסי לאתר www.po-ip.co.il יש שם מס' טלפון 054-5556090 הברכה או התפילה ללא תשלום , התפילה או הבקשה יושמעו בקולך למקום שאת רוצה כמו הכותל , קברי צדיקים בצפון או בדרום או בירושלים.בהצלחה

ענתי44

New member
תודה אריאלה ../images/Emo140.gif

על המידע הזה. בפעם הבאה אנסה בעצמי.

למעלה