מכתב לאלוהים.

meytal14

New member
מכתב לאלוהים.

אלוהים, אף פעם לא האמנתי בך. אף פעם לא התפללתי אליך, אף פעם לא צמתי ביום כיפור, אף פעם לא הפרדתי בשר וחלב, אף פעם לא דיברתי אליך, אף פעם לא ביקשתי ממך שום דבר. אבל עכשיו אלוהים, אני זקוקה לך. אני צריכה שתעזור לי, ולכולם. אלוהים, אני לא רוצה מלחמה. אני לא רוצה הרוגים, אני לא רוצה פצועים, אני לא רוצה חטופים. אני רק רוצה לגדול בשקט, בשלום, בשלווה. אלוהים, בבקשה, אני זקוקה לך. שמע ישראל, ה` אלוהינו ה` אחד. אמן.

פראני

New member
איך שתרצו....

אם זאת היא התקווה שלכם,ובלי שום שמץ של זלזול,אז תמשיכו לקוות תמיד,אבל אם כל המדינה תקווה ותחכה לכך שאלוהים ישמע את תפיולותיה,ולא יותר מזה,אז המצב שלנו יהיה רע.יותר רע מעכשיו.יותר רע מאי פעם....

yasminsh

New member
תגובה למכתב לה`

תגובה למכתב לה` אני בת 29 - אני כבר נחשבת די זקנה בעיני אנשים שצעירים ממני בגילי ``המופלג`` כבר התפללתי הרבה לה` - כשהייתי בת 17 אחותי הקטנה עברה ניתוח ראש מאוד מסובך ואני רציתי למות- התפללתי לאלוהים שיעזור לה ושיעזור למשפחה שלי, אני לא דתייה, לא שומרת שבת, מנסה לשמור כשרות אבל תמיד האמנתי באלוהים, רק היום אמרתי לאמא שלי שאנחנו עם כזה שרק כשייש לנו צרות אנחנו נזכרים באלוהים, היום ראיתי פעם ראשונה את גיסי - שלא מאמין בכלום מנשק מזוזה - אני רוצה להגיד לכם זה עצוב שאנחנו נזכרים באלוהים רק כשאנחנו עמוק עמוק בחרה - אני כמו כולם רוצה שיהיה שלום ואולי רק אולי אם עוד אנשים יתחילו להתפלל אולי מישהו למעלה יחליט שאולי מגיע לנו עזרה

רותי ב.

New member
הוצאת לי את המילים מהפה,

יסמין. איך זה שאנשים נזכרים באלהים רק כשרע? לא רציתי להשמע מתחסדת או כאלה, והסתפקתי במשפט. אבל מזדהה עם הדברים שכתבת. גמר חתימה טובה לך ולכולם, וצום קל לכל מי שצם, והלוואי שכל התפילות תתקבלנה ותתגשמנה.

meytal14

New member
ככה זה.

רק כשאנחנו צריכים את אלוהים אנחנו מאמינים בו. כל אחד צריך להאמין במשהו שיחלץ אותו מהמצב בו הוא נמצא. יש אנשים שאומרים: ``אם המלחמה תיפסק, אני מבטיח לצום ביום כיפור``. אבל הם סתם משלים את עצמם. אני אף פעם לא האמנתי, ואני גם לא מאמינה עכשיו. ובגלל שבכל 14 שנות חיי חינכו אותי שאין אלוהים, אני לא אוכל לשנות את האמונה שלי עד שלא ייקרה משהו שיוכיח לי חד משמעית שיש אלוהים. למרות זאת, אני חושבת שיש דברים שכל יהודי צריך לדעת, כמו תפילת שמע ישראל. לפעמים אני חושבת לעצמי: ``הלוואי שהיה לי משהו להאמין בו``. כנראה שעד להודעה חדשה אני אאמין אך ורק בעצמי. וזה קשה. מאוד קשה.

עמרי23

New member
אלוהים,צר לי להגיד לך,לא קיים

אבל אל תאבדי תקווה,אולי אלוהים לא יעזור לך אבל את,ובני גילך,ואולי גם בני גילי,אם יתעוררו בזמן,יוכלו לעזור לך,לנו ולכל העולם,כך שאולי סופסוף נוכל לשבת בשקט במרפסת בבית,נסתכל באלבומי התמונות ובארכיוני העיתונות מהזמנים האלה וניזכר איזו תקופה קשה היתה לנו אז,דקה לפני שהחלטנו לקום ולעשות שינוי.

למעלה