מכתב לאלוהים

wolf18

New member
מצאת

מצאת. באמת מצאת. אכן יהיו לרצון אמרי פיך והגיון לבך לפניו. אני מוכרח להגיב על חלק מהדברים שכתבת. קיימות שלוש מידות בעולם. דין(שמאל) חסד (ימין) ורחמים (קו האמצע) בראשית ברא את העולם במידת הדין ולא התקיים העולם אפילו שעה אחת. מידת הדין היא שיש שכר ועונש מיידי בעולם הזה. תעשה טוב יהיה לך טוב תעשה רע וכו´ וכו´. העולם לא עובד ככה. הבורא ניסה אבל העולם לא החזיק אפילו שעה אחת. היום העולם מונהג ברחמים. אמנם זה לא תמיד נראה כך אבל תאר לעצמך שכל אחד היה נענש על מעשיו הרעים מייד ולחומרא. לא היינו מחזיקים הרבה זמן. לכן נוהג הבורא בנו מידת רחמים. כל נושא בריאה בצלמו הוא הענין שהגעת אליו בסוף. הרצון להתקרב אל החלק האלקי בנו. החלק המהותי והטוב. יש דרכים יותר קצרות או יותר ארוכות אבל נכון, זו תכלית הבריאה: לחזור להיות בצלמו כדמותו. לנהוג בחסד וברחמים בעצמנו ובכל הסובבים אותנו. נשמע קל אבל זה לא תמיד קל. המבט פנימה הוא הענין. כל מה שאנו נחשפים אליו מיועד לעזור לנו להעמיק את המבט פנימה אצלנו (לא אצל אחרים) ראיתי מישהו גאה והפריעה לי הגאוה אצלו? אני מחפש גאוה אצלי ומנסה לתקן אותה וכו´ וכו´ וכך עד ניקוי מלא כשהמטרה היא הידמות לצלם אלקים הראשוני בו נבראנו והתקלקלנו מאז. זה כל כך פשוט אני לא מבין למה כולם מסבכים את זה כל כך. אשריך ידידי שהגעת לאן שהגעת. אנשים עוברים תקופות חיים רבות להגיע להבנה אליה הגעת. תבורך.

wolf18

New member
מעשים טובים

כבר אמר הרב"ש (ר´ ברוך שלום אשלג, בנו של בעל הסולם מפרש ספר הזוהר) "במקום לדקדק בהלכות עדיף להכניס יותר יראה במעשים" אנו חיים בדור שבו ההתרחקות ממקורותינו היא גדולה ורק הרבה אהבה חסד ורחמים יכולים לקרב אנשים לעצמם ולמהותם וכמובן אחד לשני. דקדוק בהלכות ונפנוף אצבעות בתוכחה לא יועיל. זה הזמן ללמד זכות אחד על השני. נכון שלפעמים קשה למצוא נקודות זכות אצל אחרים אבל יש לחפור עמוק עד שמוצאים וכמו שאמר לי פעם מישהו חכם: אם אין לך משהו טוב להגיד על מישהו עדיף שלא תגיד כלום. לשון הרע ורכילות כבר יש מספיק לא צריך להוסיף.

השששמן

New member
אץה צודק, אחי

באמת קשה לראות אנשים שמיצגים כביכול את אלוהים מבצעים פעולות איבה ושנאה ובך הם מבזים את אלוהים עצמו... אחי אני מבין את מה שעובר לך בראש אתה לא צריך לכתוב מכתב לאלוהים אתה יכול לדבר אליו חופשי תבקש ממנו שיראה לך את האמת ואל תיתן לאחרים המתימרים ליצג את אלוהים להחליט עבורך.... קרא בתנ"ך אודות נפלאות אלוהים- אל תהסס הוא מחקה שתפתח את הדלת ותשפוך את ליבו לפניו........... אךוהים אוהב אחי אני מקווה שעזרתי לך תקרא ותתפלל- אל תהסס

למעלה