מכתב לאלמונית מהחייל הפשוט.

מכתב לאלמונית מהחייל הפשוט.

לאלמונית איך אפשר לתאר חוויות? מילים זה דבר נדוש. איך אפשר להסביר דברים שאתה רואה ומרגיש, למישהו אחר? איך אפשר להסביר לך למה ג´ובניק חי טוב?- מוקף חיילות ויש לו את כל האפשרויות והזמן לעשות. חבל שהשנים הכי יפות חולפות מהר. למה כשאני מגיע הביתה בשבת ומנסה להתחיל איתך, את אומרת: "אתה מקסים, אתה חמוד, אבל אני לא אשב פה שבוע, שבועיים ואחכה לאדון שיגיע עייף מסריח ומלוכלך". עוד שבת עברה. כשהתגייסנו היו במחלקה הרבה חברות, מכתבים ,חבילות, ופתאום נשארנו כולנו בלי חברות ורק עם זכרונות בגלל 3-4 שנים מזדיינות. אני שוכב בתרגיל בתוך הבוץ, יורד גשם, וקר לי. אני רועד. בלב קר כי כשאני שוכב פה בקור, את מתהפכת במיטה החמה, בבית המוגן בין השמיכות לבד או עם ההוא. לא חושבת על כלום, לא יודעת בכלל שיש חיילים ששוכבים בקור ורועדים, מתים לעצום עין, ללכת לישון ושומרים עלייך "אלמונית", כדי שתוכלי לשכב במיטה החמה. אז איך אני אסביר לך את ההרגשה של מתח וחרדה? של פחד ואהבה? כי כשאני בא הביתה ומספר לך על החבר שנהרג אתם מהנהנים עם הראש בצער, ומספרים על המכונית החדשה שקניתם. כשאני סופר אבנים בשטחים, ומולי שורפים את דגל המדינה, בעיתונים כותבים על חיילים שיורים והורגים. כשאני רץ בין הסמטאות וילד בן 10 מקלל את האמא והאחרות ומספר איך הוא זיין אותן מ-א´ עד ת´, אני נגנב כשאני על הבטשי"ת ואת בבית רואה רק תמונות. אני רוצה לשמוע מילה טובה, כשכואב לי הגב והעיניים אדומות מחוסר שינה, אני קורה בעיתון איך מסיבות אידיאולוגיות לא מוכנים הבני זונות לשרת בשטחים או בלבנון כי זה נוגד את צו מצפונם ויש פראיירים אחרים שיעשו את העבודה בשבילם. ואני? מה אני? חלאת אדם שעושה את העבודה השחורה? הם לא קולטים איפה הם נמצאים, כי בלעדינו הם פשוט לא היו קיימים. אני לא מבקש רחמים, אני לא מרחם על עצמי, אני פשוט זועק על אי הצדק. אין סיפוק גדול יותר מלאכול לחם בשבת, ולהרגיש שאתה עובד וקורע את התחת בשבילו. כשאתה שוכב במיטה החמה עם החברה, אתה יודע שמישהו שומר עלייך בגלל איזו מציאות מזדיינת שנראית אבודה. אני חייבת לשמור על אמא, אבא, אחים, חברים וחברות, כי אני גאה! אני גאה להיות חייל קרבי, אחותי בת ה-8 שלחה לי מכתב וכתבה לי פשוט "תודה", התרגשתי, אם לא הייתי משחק את הקשוח- הייתי גם מזיל דמעה. כי בשבילה אני נמצא כאן. לא דורשים משכורת גבוהה או מכונית צמודה, רק מילה טובה שנדע שיש לנו מאחור אומה שלמה, שנדע בשביל מה, שנרגיש שלא כל דבר קשה ובלתי אפשרי. כי בשבילך נעשה הכל- מולדת אהובה שלי. אולי זה נשמע מצחיק, אך גם כיום יש מי שחושבים כך, אז תביעו תמיכה בחייל הנלחם למענכם, תנו לנו כוח להמשיך קדימה ולנצח. על החתום החייל הפשוט.

tairon

New member
מצדיע לך..../images/Emo51.gif

ואומר לך תודה.. גאה בכל חייל וחיילת שמשרתים ונותנים למדינה לאנשיה מכל הלב.. אתם שעושים עבודת קודש להגן ולשמור עלינו להעניק לנו את הבטחון לחיות חיי שיגרה.. וכן אני מצדיע לך.. ומעריך כל רגע שיש לי של שלווה..

סליחה סליחה סליחה!!! ../images/Emo12.gif

טוב, אז אני בהחלט צריכה להדגיש את העובדה שאני מצטערת כי פיקששתי.. לא אני כתבתי את המכתב הזה, ואני אפילו לא מכירה את מי שכתב אותו. המכתב הזה הגיע אלי מחבר שלי שהוא גם חייל קרבי. הוא שלח לי את המכתב הזה ובסוף ציין את מה שאני שכחתי לציין...ועל זה אני מצטערת! המכתב הזה נכתב כנראה לפני כמה חודשים ע"י חייל ששרת באותו בסיס שחבר שלי נמצא עכשיו. המכתב הזה לעולם לא נשלח ומיועדת מסויימת אבל הוא עובר מיד ליד ומופץ שם בבסיס.. לכן חשבתי שהוא יתאים לפורום הזה. בכל מקרה, אני מצטערת ששכחתי לציין את הפרטים האלה אבל עדיין אסור לשכוח שמישהו כן כתב את זה- זו לא המצאה שלי- אלו רגשות אמיתיים של חייל בשטח או באימונים ועדיין צריך להודות להם.. שוב, סליחה.. לא התכוונתי להטעות אותך! אלינוזאורוס.

navige

New member
אני איתך......

אני חייבת לומר לך את הדבר הכי בנאלי שאפשר ,אבל אם הבחורה הזאת לא מוכנה לחכות לך אז היא לא בשבילך ולא מגיעה לך ,אתה נשמע לי אדם טוב אולי לא הייתי קרבית אבל גם אני חזרתי פעם בשבועיים וגם לי היו בחורים שאמרו שלא יחכו ,אז מה אני הייתי גאה בתרומה שנתתי תמשיך במעשיך תשמור עלינו ותשכח ממנה יהיו מספיק בנות שיעריכו אותך ורק תשמור על עצמך ועלינו :)!!!!!!!

../images/Emo52.gif

לפני שאני מתחילה להתנצל פה כמו מטורפת אני חייבת להודות שמאוד הזדהיתי עם התגובה שלך. יש לי חבר שיוצא כל 3 שבועות. אני משתגעת מגעגועים. הוא כל הזמן אומר לי שאני צריכה למצוא מישהו שיהיה איתי כל הזמן ואני מנסה להסביר לו שאני אוהתב אותו ולא אכפת לי אם הוא קרוב או רחוק. בכלל, אני חושבת שאסור בשום אופן לעשות את זה לחייל שנמצא כ"כ הרבה בבסיס ומת להגיע הביתה לחברה שלו... ועכשיו אני עוברת לחלק של ההסברים וההתנצלות... לא אני כתבתי את המכתב הזה. הוא הגיע אלי מחבר שלי שגם הוא לא כתב אותו. זה מכתב אמיתי שהופץ אצלם בבסיס ואני מצטערת מאוד שהטעיתי אותך (ואת כל מי שקרא והגיב לי)... אני עוד לא התגייסתי, אני לא מבינה בזה- לא יודעת איך מרגיש חייל- בטח שלא חייל קרבי בשטח או באימונים... אז שוב, אני מצטערת ששכחתי לציין בסוף שלא אני כתבתי אותו, וחבל לי שלא חייל אמיתי ראה את התגובה שלך.. טוב, זה מה שיש לי להגיד לבינתיים. סליחה.

חייל ..

כאב לי. כאב לי לקרוא את זה. כאבה לי כל אות, וכאב לי כל פסיק. כל כך הרבה כאב יש במכתב שרשמת ל"אלמונית", כל כך הרבה אמת. כואב לי לדעת שאתה קורע את התחת שלך שם, בשטחים, בזמן שאנחנו מתעסקים בדברים כל כך טיפשיים, ושוכחים את אלה שבעצם בזכותם אנחנו פה. בזכותכם- לא בזכות האלוהים. כי הוא לא קיים. ומי כמוני יודעת. כואב לי לדעת חייל יקר, שאולי תמות מחר, ואני אשב לי בוהה במסך, מהנהנת בצער, אולי גם מזילה דמעה, אבל לא אוכל לעשות כלום. מצדיעה לך חייל יקר, אוהבת אותך. מכל ה-

../images/Emo93.gif אופסי!

מצטערת שגרמתי לך לכ"כ הרבה כאב. לצערי זו המציאות ואני יכולה רק לתאר לעצמי שיש הרבה חיילים שמרגישים ככה. חוץ מהמכתב הזה שלא אני כתבתי- אין לי מושג במה חיילים מרגישים כשהם שם- בשטחים. אז כן- לצערי לא ציינתי את זה בהודעה עצמה- אבל לא אני כתבתי את המכתב הזה. הוא רק הגיע אלי דרך חייל קרבי אחר- חבר שלי (שגם קיבל אותו מחייל קרבי אחר....) שוב, אני מצטערת שכאב לך כ"כ, אבל לא לשווא- כי בסה"כ המכתב אמיתי ואלה רגשות אמיתיים של חיילים. אני מסכימה איתך מאוד בקשר לזה שאנחנו פה בזכותם ולא בזכות אלוהים ורק על זה אני יכולה להתחיל דיון שלם. אבל זה לא המקום. אז סליחה על הבלבול... תשמרי על עצמך! אלינוזאורוס.

למעלה