מכתב לאמא

ענתי44

New member
מכתב לאמא../images/Emo30.gif../images/Emo14.gif

תסתכלי עלי אמא. תנסי לצאת מהעולם שלך, מאחורי שיריון הזכוכית שעוטף אותך.את רואה אותי? יודעת שזו אני? אם כן תנידי בראשך. תלחצי לי את היד.מבטך קפוא תקוע על נקודה מרוחקת בחלל החדר. על מה את מסתכלת אמא? על מה את חושבת? מה את מרגישה? את שומעת אותי? שומעת את קולי קורא לך? מזהה את ההיסטריה הנכנסת לקולי? מרגישה את הדמעות חונקות את גרוני? אם כן תלחתי לי את היד, או תביטי אליי לרגע אמא.בבקשה. את שומעת אותי? כי אני צריכה שתקשיבי לי. אני צריכה אותך אמא. ליום אחד. לשעה. דקה. אמאלה שלי אני זקוקה לך. לתבונתך, לחוכמת החיים שלך. קשה לי אמא. אני לא מצליחה להחליט בלעדיך. החלטה גורלית לגביך.אני לא יודעת מה לעשות?מה להחליט? האם לחתום על הסכמה לניתוח פיום בטן בשבילך? או לא??????. "לו היתה זו אמא שלי הייתי מנתחת אותה", אמרה לי מנהלת המחלקה. והצוות הרפואי נותן לי להבין שזה שאני לא מוכנה לניתוח שלך זו התעללות בך. אבל זו לא! אנחנו בהחלט דואגים לך ומנסים להגיע להחלטה הכי טובה ונכונה עבורך. רק עבורך אמא. הניתוח, עשוי, ככה אומרים, למנוע ממך לעשות אספרציה, כלומר לחלות בדלקת ראות בגלל חדירת אוכל לראות. ולאפשר לך לחיות את שארית חייך בתזונה מאוזנת. אבל מצד שני, במצבך, אפילו הליך פשוט כזה עלול להיות מסוכן. ויש גם מקרים של פיתוח זיהומים שהם קטלניים לא פחות. ויש גם מצבים שלמרות הכל כן תתפתח דלקת ראות.ועוד סיבוכים. ולא דיברנו, אמא שלי, שככה תקבלי הזנה דרך צינור, ומה עם הנאת האכילה? האם בניתוח רק נאריך את חייך ונפגע באיכות חייך שהיא ירודה גם ככה? מה את חושבת על זה אמאלה שלי? מה היית עושה את במקומי? ואם לא ננתח האם לא נחשוף אותך, פרט לדלקות הראות הקטלניות גם לזיהומים במילא? לרעב מתמשך ולסבל ועינויים עד הסוף. הבלתי נמנע? יקרה שלי, אני לא יודעת מה לעשות... אני יושבת לידך, מחזיקה את ידיך, מלטפת, מסרקת אותך\ מורחת משחה, מנסה להאכיל אותך. לאט ובסבלנות. אני שרה לך, ומדברת אליך בקול שליו כדי שלא תפחדי משמיכת האפלה האופפת אותך.מנשקת אותך שוב ושוב ואומרת לך כמה אני אוהבת אותך.ואת מנידה בראש. לפעמים מנשקת חזרה. אני מנסה לחפש בין עיניך האטומות את התשובה לשאלה הזו המייסרת אותי. מה לעשות אמאלה שלי? מה הכי טוב עבורך?

שריוש2

New member
קראתי את מכתבך, ודמעות עלו בעיניי..

מנסה לשים את עצמי במקומך, ומבינה עד כמה קשה ההחלטה הזאת. החלטה שעשויה להשפיע על גורלה של אמא. ההחלטה האם להאריך את חייה של אמא במחיר של איכות חיים ירודה, או לתת לאמא איכות חיים טובה, שתהנה ממה שעוד נשאר לה, במחיר של אריכות החיים. כה חבל שין ביכולתנו לחוש, לראות את הרגשתם... לדעת מה הם מרגישים? מה הם רוצים? מה הם היו עושים במקרה כזה? אבל הם, נמצאים להם בעולם משלהם.... אף אחד אינו יודע דבר, מאומה. אף אחד לא יכול לחוש הרגשתם... תחושתם... רצונם.. כאבם.. סבלם... במשך כל הטיפול בהם, אנחנו עומדים ומסתכלים עליהם מהצד. רואים את סבלם הרב, כאבם, ייסוריהם הקשים.... ומוצאים את עצמנו ממש חסרי אונים. חסרי אונים על כך שאיננו יכולים לעשות דבר שישים קץ למחלה הארורה הזאת. המחלה שמתחוללת בם. לגאול אותם מייסוריהם הקשים..... איננו יודעים מה לעשות.. איזה צעד יהיה הטוב ביותר בשבילם? האם יהיו מרוצים מהצעד שנעשה? או שמא לא..... מה שלא תחליטו, אני בטוחה שבסוף יהיה טוב! היי חזקה בשביל אמך
מקווה לטוב, ומאחלת החלמה מהירה לאמך
לילה טוב

zs1957

New member
מכתבך נגע לליבי מאד

היי ענתי, אני יודעת שאת בתקופה קשה וההכרעה היא עוד יותר קשה. עצתי תתיעצי עם ד"ר טרבס ותראי מה דעתה בנידון. תעשי את הפגישה יחד עם אחייך. לאחר שתתיעצו עם גורם אחר שהוא מחוץ לבית החולים בו היא מאושפזת ,יקל לכם להגיע להחלטה. בהצלחה!!!! מחזיקה לך אצבעות. כל טוב, זהבה חם

ענתי44

New member
עוד מעט אני נוסעת להביא את אמא הבית

סידרתי עכשיו את החדר שלה ואני מקווה שהיא חוזרת לתמיד. למרות שלבטח הצוות פתח הימורים מתי נחזור. האם ד"ר טרבס מקבלת פרטי? והשאלה הגדולה האם אמא תעמוד בכל הטירטורים האלה עד בילינסון? ושריוש2 ממש ריגשת אותי בדבריך. תודה.

zs1957

New member
ברוך שובה של אמא הביתה

היי ענתי , שמחה שאתם חוזרים הביתה. מקווה שלא תגיעו עוד לבית החולים. מה לגבי פצעי הלחץ? האם התחלתם כבר בטיפול? הרבה בריאות וכל טוב, זהבה שחם

שריוש2

New member
שמחה שאמך חוזרת סופסוף הביתה!

ומקווה שזה לתמיד וכי היא לא תצטרך לשוב יותר לבית החולים!! מאחלת לה החלמה מהירה!! יום טוב ושקט

שאנסה לענות במקומה?

ילדה יקרה שלי, אני מתארת לי שאת הילדה שלי, משהו בי, הנשמה שלי, מרגיש מאד קרוב אליך אבל לרוב, אין לי מושג מי את. המוח שלי מחק כל רישום לגביך ולגבי כולם, רק הנשמה זוכרת. את בנשמה שלי ילדה, אבל לא בשום מקום אחר. ולכן, תוכלי לראות אהבה רק בעיניים שלי ולא בשום מקום אחר. אין לי מושג מה את רוצה ממני, למה את מצפה ממני. אבל, בטוח, שאני לא יכולה למלא שום ציפיה שלך. אני נמצאת במקום בו שום דבר לא חשוב לי ושום דבר לא משנה לי. אני מניחה שאני נאחזרת בחיים כי זהו אינסטינקט קמאי שחזק ממני, אבל זהו. אין לי מושג מהו מזון ומהו התפקיד שלו בחיים שלי, הוא לא גורם לי שום הנאה, למה שיגרום לי סבל? את רוצה שאחליט? מה זה להחליט? איך עושים את זה? נצרי בליבך את האמא שהייתי ולעולם לא אהיה שוב. אני לא זוכרת אותה, לפחות זכרי את בשבילי. תנסי לחיות את החיים שלך כי שלי, ממילא, כבר כמעט עברו, רק הנשמה כאן, הגוף כבר החזיר לאט לאט ציוד. בסופו של דבר כולנו הולכים.

ענתי44

New member
אפס שתיים ../images/Emo24.gif

כל כך מרגש מה שניסית לעשות. אז אצל אמא היא צעד אחד לפני. בדרך כלל היא זוכרת אותנו, אם כי יש רגעים, כמו זה שכתבתי אליה, שהיא בעולמה ואינה מודעת אלינו. לצערי המצב שאת מתארת בוא יבוא.הרבה לפני שאהיה מוכנה.אני כל הזמן אומרת לה שאני אוהבת אותה עד השמיים וחזרה ושרה לה " מי אוהב אותך יותר ממני", ויודעת שהאלצהיימר יעשה על אהבתי והכרתה אותי דליט. אמא כרגע מגלה עוד שמחת חיים. יודעת מה היא רוצה ומה לא " לא מוחלט וסופי לדיסה" ועדיין האוכל, אפילו יש לה קשיי בליעה גורם לה עונג.והוא דרך עיקרית של תקשור בינה וביני או בינה ובין אחותי.ואוכל עלול לגרום סבל בגלל קשיי הבליעה והאספרציה. אמא א' שלי תמיד התנגדה להמתת חסד ודגלה בהשארה בחיים גם במצבים סופניים. סביר להניח שהיתה, לו היה מדובר באחד מהוריה או אבי ז"ל בעד הניתוח. ולכן אני לא מצליחה להחליט. ואמא שלי, גם עכשיו רוצה שאני אחיה את חיי. ואני משתדלת לנווט בין חיי ובין העינות בצרכי אמי.

למעלה