מכתב לביתי

Star_Dust

New member
מכתב לביתי

כשנולדת, רק רציתי לראות אותך גדלה כבר. לראות אותך צועדת, לשמוע אותך אומרת מילה ראשונה, לראות איך תהיי בתור בת עשרה להרגיש אותך גדלה. הסתכלתי בעיקר בחוסר הבנה באימהות האחרות שהתלוננו כל הזמן שהילדים גדלים מהר מדי. מה זאת אומרת מהר מדי? כמהתי לראות את המבוגר אליו תהפכי יום אחד. ועכשיו.... רואה אותך גדלה מיום ליום לנגד עיניי ופוחדת... כל כך פוחדת אם אוכל, אשמור אותך עטופה בזרועותיי עד שתגיעי לגיל עשרים או שלושים לפחות אסוכך עליך מכל הכאב שבחוץ... אשאיר אותך כמו שאת תמימה... לא מבינה... אני פוחדת כל כך מימייך הראשונים בגן פוחדת מהשאלות הבלתי נמנעות "אימא, למה לכל הילדים בגן יש גם אבא?!?" "אימא, איפה אבא שלי?!?" פוחדת מהכאב אליו תחשפי כשאשיב לך "אבא שלך, ילדה, הוא רק בתמונות" ורק המחשבה על הפגיעה בך, גורמת לי לבכות. אני כל כך מצטערת שאלה הם חייך ילדה כל כך מצטערת שלא אוכל לשמור עלייך כך לסוכך בזרועותיי עד שתגיעי לגיל עשרים או שלושים לפחות. אימא.

nypx

New member
יש לה אותך .....

וזה הרבה חמודה ......מבין את החוסר.. ואת הכאב..

את

שמפזרת אבקת כוכבים תדעי לתת לה תשובות אבל יותר חשוב.. תדעי לחבק אותה הרבה ולעטוף אותה באהבה והיא תגדל.. אחרת. ובכל פעם שהמחשבה הזו תעלה מהסרעפת ותלחץ דמעה החוצה את תחבקי אותה יותר חזק. גם בשבילך.. איך נגעת פה באחד מהמקומות הכי כואבים ה"בעיה" הזו.. שאמא לא יכולה לפתור.. החור הזה שלא יכולה לתפור הכאב שאין לו "נשיקה ויעבור". בוקר טוב של יום חדש שיהיה לך

זהות

New member
קשה לנו

המבוגרים לקבל כאב , מה לעשות איתו , איך לעשות סדר במערבולת הרגשות שאנו מוצפים . הזדהיתי מאוד עם חלק ממכתבך וחשבתי לעצמי שאיננו יכולים לחסוך מילדינו כאב . החיים יזמנו להם ,כמו לנו , כאבים מסוגים שונים אך תפקידינו כהורים לעזור להם ולהכין אותם לקראת ההתמודדות עם כאב ולא להגן עליהם מפניו למרות שבאינסטינקט היינו מאוד רוצים שידלגו על זה . אולי אנחנו "צריכים" לא לפחד ממנו אלא לנסות "לקבל" אותו כל אחד עם הכלים שברשותו וכך להעביר זאת לילדינו לתמלל להם את הרגשות התסכולים ולא לזמן להם כאב , אך כשנתקלים בו בהחלט לדבר על האפשרויות השונות של ההתמודדות איתו . כשקרה מה שקרה לאמי בכיתי המון , ראיתי כיצד ילדי נלחצים מהמצב אך כיוון שבכיי היה מעבר לשליטתי הסברתי לילדי מה אני מרגישה ובקשתי את עזרתם - בקשתי מכל אחד מהשלושה , שבכל פעם שהם יראו אותי בוכה פשוט ישבו לצידי ויחבקו אותי...

למעלה