מכתב ..לחבר שם מעבר לים

ה מוזה

New member
מכתב ..לחבר שם מעבר לים

שוב טיפות גשם נוקשות על חלוני ..מביאות עימן זכרונות מימים אחרים וריח של טוסט חם עם גבינה צהובה נוזלת מסביב עולה באפי .. והריח הזה ..מזכיר לי אותך .. חבר שאני מתגעגעת אליו . ואתה עכשיו שם ....אלפי קילומטרים מעבר לים מגשים חלומות הופך עולמות ואני כל כך גאה בך ..וכל כך מתגעגעת לימים של חורף כשהיינו מדברים על הדברים הכי כואבים וצוחקים על הדברים הכי טיפשיים .. אולי ...לא ידעתי אז כמה היית עבורי קרקע בטוחה ..מקום מפלט שם ..בחדר הקטן שלך בכיתי בלי בושה ובלי פחד ..צחקתי כמו ילדה בלי להתחשב אם זה מקובל כי איתך לא היו מחסומים .. ככה זה בין חברים ועברנו תקופות ..טובות יותר ,טובות פחות .. טיפות של גשם ..ואולי גם דמעות ..כי עכשיו אני כל כך צריכה אותך ואתה שם אלפי קילומטרים מעבר לים ..האם גם אתה רואה טיפות גשם בחלון? נזכרת בכל הבילויים המטורפים ...איך דאגת לי שלא אפגע , שמרת עלי כמו על איזו בובת חרסינה שבירה .. אתה לי האח שמעולם לא היה לצידי אתה לי חבר שאולי לעולם לא יהיה לי כמותך שוב ואני מתגעגעת .. לשיחות הנפש שלנו לתוך הלילה על כוס קפה ..או על איזו ארוחת שחיתות בשעה לא מקובלת בכלל ... טוסטים של גבינה תמיד יזכירו לי אותך אתה יודע על מה אני הכי שמחה ??? שידענו לשמור על החברות ..איתך עברתי שלבים ותמיד נשארנו חברים טובים .. אני שמחה שידענו לשמר את זה כאוצר יקר .. כן...היינו חברים ..מצאנו ניחומים זה בזרועות זו ..ונשארנו חברי נפש. חבר נפש נדיר אתה ..ואני שמחה שלא איבדנו את החברות .. ואני מקווה שגם קילומטרים ..אלפי קילומטרים וזמן לא יגרמו לנו לאבד את זה כי אין ....אין דבר בעולם שחשוב יותר מחבר קרוב אמיתי של הלב . ואצלי שוב חורף .. מין הרגשה של מועקה ובדידות ..אולי זה האוויר הקר או השקט שבחוץ ..או אולי זו אני שסופגת את היקום לתוכי .. צריכה אותך חבר שלי .. שתעבור שוב מול הדלת שלי ותצעק לי "שימי מים אני כבר בא "..ונשב לנו עם מוסיקה ברקע ונדבר על היום שלך ,על היום שלי על החיים שלך..על החיים שלי .. חסרות לי העצות שלך ... המבט בעיניים , מבט שאמר "דואג לך אחות קטנה" וכולם לא הבינו ...אם אתם כל כך מחוברים ..אז למה אתם לא ביחד ? אל אם להיות ביחד אומר לוותר על חבר - אני מוותרת על הביחד ... כי לצערי ... כל מי שרציתי שיישאר חבר עם הביחד ..כשנגמר הביחד נגמר ..החבר אני שמחה שויתרנו על הביחד , שנינו יודעים שבתור חברים טובים זה קשר שיישמר לעוד הרבה שנים ... זוכר איך צחקנו ..שנזדקן באותו מקום ,באותו בית אבות ?.. ואתה אמרת לי " אני אעבור עם ההליכון ליד הדלת שלך ואצעק "שימי מים אני כבר בא "... אני מרגישה שאני מדברת אליך ..לא כותבת אליך ... אולי חברים מדברים בלב אחד עם השני ? כמו שני ילדים קטנים אני ואתה ..... זוכר בבריכה? איך היית אוהב בהפתעה לזרוק אותי למים מחכה שאצא עם מבט המום ..מצפה לתגובה .. ואני .. לא יכולתי שלא להתפרץ בצחוק מתגלגל לראות את פרצוף ה"אל תכעסי "שלך ... כל כך הרבה חוויות וזכרונות ...לילות בכינרת מול מדורה בוערת .. אני מתגעגעת אליך ... אני צריכה חבר . תשמור על עצמך אי שם בארץ זרה

למעלה