מכתב לענתי

justme007

New member
מכתב לענתי ../images/Emo30.gif

ענתי יקרה אני הרבה פעמים קוראת את מה שאת כותבת ופשוט בוכה. לפעמים אני מאוד מפחדת לקרוא את מה שכתבת עד הסוף כי זה מפחיד אותי, מפחיד אותי החוזקה הזו שיש לך לטפל באמא כי אני יודעת שלא לכל האנשים יש את החוזקה שלך. אני יודעת שלי אף פעם לא תהיי את החוזקה הזו ואני מפחדת לקרוא את מה שאת צריכה להתמודד מולו בכל הנוגע לאמך. אני רק בתחילת הדרך, מה זה שנתיים עם המחלה הזו? כלום! אמא עדיין מתפקדת, הרבה פעמים אני רוצה לצעוק, רוצה לברוח, רוצה לקום בבוקר ולגלות שהכל סתם חלום רע, לקום בבוקר ולראות את אמא ואבא איך שהיו פעם, לא לדאוג ככה יותר כי זה קשה. ואז אני בורחת לפה לפורום, וקוראת את מה שאת כותבת ובוכה, כי אז אני רואה שמה שקשה לי אולי קל יחסית למה שאחרים עוברים פה, ובאמת שאני מצדיעה לך. אני כל הזמן שואלת את עצמי אם אני צריכה לוותר על הכל כדי לטפל באמא ואבא, אני אפילו שוקלת לקנות דירה קרוב להורים רק כדי לרצות את אבא שלא ישבר לי שאני עוזבת את הבית. לפעמים אני פשוט רוצה שהכל יגמר, אבל אז כל מה שישאר זה תחושת ריקנות, תחושה שלא עשיתי מספיק, תחושה שיכולתי לעשות אחרת. כל ההתלבטויות שיש לך הם קשות, קשה מאוד לעבור את מה שאת עוברת, אבל לא ראיתי בחיי מישהו מסור כמוך. מקווה ענתי היקרה שיהיה רק טוב ושהעצב העמוק הזה שיש לך יהפוך יום אחד לשמחה בלב, כי גם לך מגיע חיים משלך. בהוקרה רבה ג'אסטמי

ronnyw

New member
...ומכתב לג'סטמי...

קראתי את דברייך לענתי בתשומת לב רבה. אנא, אל תהפכו את ההקרבה לסטנדרט. כל אדם צריך לחיות את חייו שלו, ולמצוא איזון בין צרכיו וצרכי האחרים. (אם את רוצה דוגמאות להקרבה – התחילי באחות תרזה, וגימרי עם השהידים של האיסלם. זו ההקצנה המטורפת של אידאל ההקרבה, אבל מתוך המבט על המוגזם תסיקי גם לגבי הנורמאל.) ג'סטמי, אני חושבת שמה שאת עושה – לפי המצטייר מהפורום – הוא בדיוק מה שצריך לעשות. אנחנו חייבים לעצמנו ולהורים שלנו (ולבני הזוג או לילדנו אם יש) להמשיך את חיינו בצורה נורמאלית ככל האפשר. לא נוכל שלא לחוש מועקה, אחריות, מעורבות, לא נוכל שלא להקדיש זמן, תשומת לב, חיבה . לא נימנע ממצבי רוח מידי פעם, ומהרגשה שהכל סוגר עלינו. לא נימנע מכאב הלב למראה היקרים לנו הופכים לסמרטוטי–אדם. אבל עלינו להמשיך בחיינו, בעבודה, בקריירה, בבילויים, בנסיעות לחו"ל אם מזדמנות – בחיים נורמאלים. יתכן שבסוג אחר של פגיעה – נניח תאונת דרכים עם אשפוז של חודש בעקבותיה, כשהזמן קצוב וצפויה חזרה לשגרה, צריך להפסיק את היום-יום שלנו, ולעבור למוד סיעודי כלפי הפגוע. אבל במחלה "שלנו", שאורכת שנים ועשורים – אסור להפסיק לחיות !! ענתי שלנו היא, אכן, מקרה מיוחד. ההקרבה שלה דורשת מבנה אישיות מיוחד, שלא לכל אחד יש. ענתי גם יודעת שאינני מצדדת בדרך בה בחרה, אבל אני צופה מהצד ומשתאה. אני גם אם, וכמו כל אישה שקולה בגילי, חושבת על היום שבו אזדקק לסיוע. אני יודעת בכל מאודי ובכל נימי נפשי שאינני רוצה שילדי יאמצו את "שיטת ענתי". לאורך כל חייהם רציתי עבורם את הטוב ביותר להבנתי, שיחיו חיים בריאים ונורמאליים, שיפתחו קרירות, תחביבים, חברויות ותחומי עניין. שימצאו זמן להנאות, לעבודה וגם למשפחה – אבל הכל במינון נכון ונורמאלי. ג'סטמי – אולי אני מבולבלת ולא רהוטה. מה שאני רוצה לאמר לך בכל הלהג הזה: המשיכי את חייך, את הקריירה, את העבודה, את הבילויים. אל תתני למצבה של אימך להרוס את מה שבנית (לדעתי את עדיין בתהליך הבניה) ואל תהפכי את ה"הקרבה" לאידאל.

ענתי44

New member
אני לא שהידה וגם לא אמא תרזה

ראשית רוני יקרה אני תומכת במה שאת כותבת לג'סטמיי. על זה שהיא עושה המון. ובעיקר שהיא חייבת להמשיך ולחיות את חייה. בדיוק לפני שראיתי את המסר שלך כתבתי לה את זה. אני יודעת שאת כותבת מליבך ושאת מקצינה את המצב כדי להדגיש את הנקודה הצודקת שלך. אני אולי, מסורה לאמא שלי, אבל, רחוקה מדמות אידאלית. לא האם תרזה ובטח ובטח לא שהידה.אני גם לא מקרה מודרני של עקדת יצחק. לא מעלה את חיי לעולה עבור האידיאל של כיבוד אב ואם. נכון אני מקרה מיוחד. והקשר שלי עם אמא הוא קשר מיוחד ואמיץ. ובעצם מעולם לא "חתכתי" את חבל הטבור. אמא ואני תמיד היינו בקשר חזק ( על כל הטוב והרע שבו. והיה גם הרבה רע) לפני שאמא חלתה אני עברתי משבר גדול בחיי. מאשת קריירה נמרצת ואישה אוהבת מצאתי עצמי, מובטלת חסרת פרוטה שנאלצת לגור בבית. בלי אותה אהבה ועם לב שבור. ואז התחילו שורה של צרות בריאותיות.מחלות שחליתי וכן איבוד רוב שיניי העליונות. אמא שלי תמכה בי.בזכותה עברתי טיפולי שיניים יקרים וכואבים, הלכתי לאוניברסטה וסיימתי בהצטיינות תואר ראשון במגמה לשדרג עצמי והמשכתי ליהנות מבילויים וממה שהחיים מציעים. זה לא שעזבתי קריירה מפוארת כדי לטפל באמא. זה לא שהתגרשתי כדי לסעוד אותה. זה לא שעצרתי חיי למענה. לא. אני לא ממעיטה ממה שאני נותנת לאמא. אני עושה בשבילה המון. ולא אני לא מפסיקה לחלום על שיקום חיי ומימוש הדברים הנפלאים שנועדתי להם. למשל להיות אמא. ולא , אם אני אחלה בעתיד אני לא רוצה שיטפלו בי ככה. ( האמת שאני מעדיפה לסיים את חיי בכבוד לפני שתהיה הדרדרות) אני לא יכולה לתלות באמא את הצרות שלי . ותאמיני לי שאם אני אצליח למצוא עבודה אני אלך ברצון ומשמחה. וכמובן אדאג שאמא תהיה מטופלת. אני מעולם לא התכוונתי לגרום לאנשים לחוש שהם מעניקים להוריהם פחות בגללי. ואם גרמתי למישהו לחוש ככה אני מתנצלת מעומק הלב.

zs1957

New member
האם אמא חזרה הביתה?

היי ענתי, מה שלומך. האם אמא חזרה הביתה? מה שלומה? היום בקרתי את אמא שלי. היא כל כך רזה , היא אוכלת טוב ,אני לא יודעת לאן הולך האוכל, היא כל כך רזה שזה פשוט מפחיד לראות אותה. היום היא היתה מאד רדומה , בכל זאת שתפה פעולה עם הפיזיותרפיסטית ועשתה יפה את כל התרגילים. פצעי הלחץ הגלידו הודות לטיפול הטוב לו היא זוכה. מחזיקה לך אצבעות בהמשך הטיפול עם אמא. כל טוב, רפואה שלמה לאמא, זהבה שחם

ענתי44

New member
כן אמא בבית ../images/Emo24.gif

מדהים איך הם הופכים להיות עור ועצמות. ככה גם אמא שלי.היום כמעט לא אכלה. נאבקתי על כל כפית שהכניסה בפה. אבל אני לא מתייאשת.אני אנסה מחר שוב ואני מקווה שעם הויטמינים שהתחלנו לתת יתגבר התיאבון. אני מכינה ומנסה את כל מה שהיא אוהבת וכלום. היא סוגרת את הפה חזק. ומסתכלת עליי במבט כועס. אני מלטפת אותה ומסבירה לה שיא חייבת. אני יודעת שאני מדברת לקיר אבל לפעמים זה עוזר.לפחות לא מזיק.

zs1957

New member
מחזיקה לך אצבעות בטיפול באמא

היי ענתי, בטיפול המסור שלך אמא תחלים מהר. אל תתיאשי ותאכלי אותה בסבלנות, במאכלים האהובים עליה. מחזיקה לך אצבעות, רפואה שלמה לאמא, זהבה שחם

ענתי44

New member
אני דואגת../images/Emo10.gif

אחר הצהרים התחיל חום. והיא לא נשמה נקי. אז נתתי לה אקמול נוזלי ועשיתי לה אנילציה. אמא לא רוצה לאכול כלום. כל מה שהיא אהבה כבר לא טעים לה.אחותי ואני מנסות הכל והעינות שלה קטנה.מזל שאת התוסף מזון ( עשיר בחלבונים וכל מה שהגוף צריך ומכיל 259 קלוריות) היא מסכימה לשתות. הנכד הקטן שלה היה אצלה והיא בקושי הגיבה אליו. מרוב שהיא כל כך רזה השיניים התותבות שלה נפלו. זה פשוט מחריד איך שהיא רזה. כחושה ממש. אני מזריקה לה לפה מיץ תפוחים.שלא תתייבש.

שריוש2

New member
ענתי..

מקווה מאוד שזו לא עוד התחלה של דלקת, מאחלת לאמא שלך שתרגיש טוב
גם סבתי ממש רזה. מדהים להסתכל בתמונות שלה לפני המחלה ולראות אותה עכשיו ממש עצמות... את תוסף המזון היא גם לא תמיד שותה... היום לקראת הערב הבאתי לה בורקסים שהכנתי ממתכון שנתנה לי, והיא ממש חייכה ושמחה ואכלה בתיאבון.. זה מאוד שימח אותי! ה חלמה מהירה לאמך
ולך שתהיי חזקה

zs1957

New member
תמשיכי בעבודתך הנפלאה

גם אם לא תמיד אמא משתפת פעולה. בזכות הטיפול המסור שלך, בזכו הסבלנות שלך היא תחלים. זהבה שחם

ענתי44

New member
תודה מקרב לב ../images/Emo23.gif

שריוש2 וזהבה וכל האחרים. חן חן על המילים המחזקות שלכם. אחותי ואני נתנו לה כפית של אקמול, מזרק של אנטיביוטיקה וטונה של אהבה. ואמא התאוששה מעט.לפחות בערב לגמה בשקיקה יותר משתי פחיות של גיביטי, התוסף מזון הנפלא. אני אמשיך להרעיף עליה אהבה ודאגה ולהתפלל לאל הטוב.ולקוות שמצבה יתייצב.

zs1957

New member
מסכימה לכל מה שכתבת

היי רוני, אני קוראת את התגובות של החברים בפורום לענתי ואני מוכרחה לציין שגם אימי חולה באלצהיימר כבר 17 שנים ואני ואחוי מטפליות בה במסירות יחד עם המטפלת. יחד עם זאת אנחנו ממשיכות בחיינו הרגילים ולא נותנות למחלה להשתלט לנו על החיים. המקרה של אני שונה משל אחרים כי היא גרה עם אמא בתוך הבית והיא מטפלת בה פיזית. מה שאצלנו עושה המטפלת. אבל בסופו של דבר כולנו מטפלים בהורינו במסירות, כל אחד בדרך שלו ואל לנו לבקר איש. כמי שמכירה את ענתי אני יודעת שהיא גם מבלה , ויש לה חיי חברה. יום טוב, זהבה שחם

ענתי44

New member
ג'אסטמי יקירה ../images/Emo24.gif

בנובמבר הקרוב יהיה שנתיים לאיבחון של אמא כחולת אלצהיימר. האותות היו שם כשנה קודם. וכנראה שחלתה לפני והצליחה ברוב חוכמתה להסוות את זה מצוין.זה לא משנה כי אז בימים ההם, גם הקדשתי הרבה לאמא, הלכנו יחד להצגות תיאטרון, אפילו ביידיש, לקחתי אותה לחו"ל ולבילויים שונים. והיא נהנתה מחיים מספקים וטובים. אל תחשבי על המחר של אמא ( רק את הדברים ההכרחיים שחייבים להיערך מראש) רק על ההווה שלה. על הדברים הנפלאים שאת עושה איתה ועבורה. אנה אני לא איזה קדושה... גם לי הרבה רגעי משבר שאני זועקת לשמיים.שאני מתמוטטת. גם אני חולמת לא אחת שאמא בריאה והכל בסדר והבוקר מגיע והמציאות טופחת לי על הפנים. אני מרגישה כמוך. אני חושבת שמה שאת עושה פשוט נפלא. הטיפול שלך באמא, היוזמה במשפחה שלך, התגובות שלך לאחרים בפורום וכמובן החוברת. ג'סטמיי אל תעצרי את החיים שלך.תחיי אותם עד תום. את עושה מעל ומעבר. שלא תעיזי לעזוב את המישרה שלך שאת כל כך אוהבת ומתוגמלת הייטב. ותקני את הבית שלך.אל תעצרי את חלומותיך. וגם אני חומד, אם הייתי היום מקבלת בחזרה את העבודה שהיתה לי לא הייתי חושבת פעמיים. הייתי לוקחת ודואגת למטפלת לאמא. אני לא מרפה מהחלומות שלי, רק שהחיים אילצו אותי לנסוע לייעוד שלי לא בכביש הראשי אלא בדרך צדדית. כן מגיע לי חיים. ואני מבחינתי עושה הכי טוב שאני יכולה לשפר אותם ולשדרג עצמי.לאמא שלי מקום מיוחד בלב אבל זה לא שעצרתי הכל כדי לטפל בה.

justme007

New member
לא התכוונתי שאת "שהידה" או אמא תרזה

פשוט מאוד מוערכת במה שאת עושה, כי לא כולם מסוגלים. גם לא ידעתי שאמא שלך חולת אלצהיימר רק שנתיים (או 3) - כמו אמא שלי, רק שאמא שלי צעירה יותר - אז המצב של אמא שלי יחסית מאוד טוב והלוואי אלוהים הלוואי שישאר ככה ולא ידרדר כי ככה עוד איכשהו אני אומרת לעצמי שהמחלה עוד "נסבלת" ואפשר להתמודד איתה. בכל אופן בקשר לחיים ולעבודה ולכל השאר, אני לא מתכוונת וגם לא התכוונתי לעזוב, זה שני חיים שונים שאני מנהלת ואני יודעת איפוא הקו - אני מנהלת חיים רגיל - בלי עבודה וחברים הייתי פשוט משתגעת. וכן יש לי גם חלומות שאט אט מתגשמים, מה שכן אני מתפשרת, כמו עם הדירה שאני מתכוונת לקנות קרוב להורים ולא לברוח רחוק למרות שיש לי את האפשרות. אמרת יפה: "החיים אילצו אותי לנסוע לייעוד שלי לא בכביש ראשי אלא בדרך צדדית" - ככה גם אני מרגישה, שלמרות שיש לי את האופציה לנסוע באוטוסטרדה אז אני מעדיפה לנסוע בדרך צדדית - זה הפשרה שלי לאבא ואמא, אבל אני אף פעם לא אפסיק לנסוע כי אני חייבת לעצמי להיות בתנועה. שיהיה לך ענתי אחלה של יום ג'אסטמי

ענתי44

New member
מקווה לרקוד בחתונה שלך

אני תומכת בך בכל מה שאמרת. מה שרוני, בחוכמתה , הצביעה, זה שהפכתי להיות מין מודל חיקוי. וכאילו טובה יותר. ואני לא. ממש לא. לו היו הנסיבות שונות גם אני הייתי נוהגת אחרת. הפשרה בין המימוש העצמי שלנו, לבין הצרכים של הורינו היא, בעיניי, ורק בעיניי ( זה לא בהכרח צודק או נכון) היא הדרך היחידה שאני אוכל לצעוד בה ולהרגיש עם עצמי שלמה.ואני בכוונה כתבתי את הצרכים שלנו בראש. כדי להדגיש את החשיבות שגם אנחנו לא נעצור את החיים ונזכה לחיות אותם.כמו שראוי. אני מודעת שהחיים פניהם קדימה, לא אחורה. וכמו שילדים צריכים , בבוא העת, לקבור את הוריהם, ולא להיפך, ילדים צריכים לחיות את חייהם. רוני, אפס שתיים וכל האחרים צודקים. וכמו שלימדתי את עצמי שלהשאיר את אמא עם מטפלת כדי לנסוע למשחק חסר חשיבות של קבוצתי, או, וסליחה על הגלישה, לבלות כמה שעות אינטימיות עם חברי לשעבר, הם לא פחות חשובים מלהביא שמירה על אמא כדי ללכת לרופא בשבילי.שמותר לי לחיות. כי זה לא תמיד היה ברור לי. ואת התובנה וההכרה הזו קיבלתי כאן בפורום. בזכותכם. כי כשאחרים אמרו לי את זה לא הסכמתי. אבל לרוני אני מקשיבה. אנחנו באותה הסירה.וגם לאחותי. וז'סטמיי יקרה את יודעת משהו? גיליתי שהנסיעה בדרך צדדית הרבה יותר מהנה. הקצב שונה ולא מאיים ורואים נוף שלא רואים ממקום אחר. הנסיעה הזו , משפרת אותי מחדדת בי דברים. אני מתמודדת עם הבעיות שבי, מזדככת ומקווה גם לעלות שלב נוסף בנשמה. לספרה גבוהה יותר.

yeahod

New member
קורא אותך ענת

ומשתומם מהיכן הכוחות.. מאיזה מעיין את שואבת.. יכול רק להוריד את הכובע בהערצה לפנייך

ענתי44

New member
החתימה האישית שלך

אומרת " החיים יפים" גם אני בוחרת בחיים. בוחרת לראות את טיפת הזפת בכל הרע. את הטיפה האחרונה של הכינרת בשנה שחונה שהסירה של ישו שוב נחשפת.... בוחרת לחייך ולהיות אופטימית. ובעין אחת לדמוע ובשניה לצחוק. זה המעין שלי אבל למעין שוקק החיים שלי זורמים נהרות עם מי עדן למשך מי הערכים והאהבה שקיבלתי בבית מהוריי בילדותי ומי החברות והתמיכה כאן בפורום והמים הכי טהורים ומחיים חיבוק או נשיקה מאמא ומבט אוהב שלפעמים מציץ לו מעיניה היפות. ברוך הבא לפורום.

למעלה