מכתב לקהילה היהודית

מכתב לקהילה היהודית

שלום לכולם, ראשית, אני רוצה להודות לכל אילו שבאמת טורחים ועונים על כל השאלות, המידע כאן הוא אדיר ומאוד מועיל. יש לי מספר שאלות בעניין אופן ההגירה לוויניפג דרך הקהילה היהודית. ניסיתי לקרוא ולחפש מידע בעניין זה אך יש כמה דברים שעדיין חסרים ואשמח אם מישהו יוכל לעזור. אם אני מבין נכון, הדבר הראשון שאני צריך לעשות זה לשלוח אימייל לקהילה היהודית בוויניפג. מה בדיוק אני אמור לכתוב בו? במקומות שקראתי כתוב שאני צריך לכתוב על עצמי ולצרף קורות חיים אבל במה להתרכז? אולי מישהו שיש לו ניסיון העניין יוכל לפרט קצת יותר. אני מבין שאופן כתיבת קורות החיים בארץ שונה מאשר בקנדה וזה לא מספיק פשוט לתרגם את קורות החיים שלי לאנגלית, האם יש למישהו טיפים בנושא? מה קורה אחרי ששלחתי את האימייל, האם אני צריך פשוט לחכות מספר חודשים? יכולים לחזור אלי אחרי חודשיים או אחרי שנה, האם זה רק עניין של מזל? היה כאן בפורום אם אינני טועה קובץ המכיל את כל תהליך ההגירה דרך הקהילה היהודית, אני לא מוצא אותו. האם מישהו יכול לשלוח קישור לקובץ? כל עזרה תתקבל בברכה.

ybiri

New member
מייל ראשון לקהילה

המייל הראשון לקהילה לא באמת צריך להכיל קורות חיים. המייל הראשון שלך בעצם נועד לציין שאתם מעוניינים בהתחלת תהליך ההגירה דרך הקהילה היהודית בוויניפג. לאחר תקופה מסויימת ( 3-6 חודשים) אתם תקבלו תשובה ותדרשו לשלוח פרטים נוספים . הכל יהיה מאוד ברור ומפורט במייל שלהם. לגבי קורות החיים, היות ואינך מנסה להתקבל לעבודה בקהילה היהודית אני באופן אישי לא רואה חשיבות גדולה בפורמט של קורות החיים אלא במידע שאתה מעביר. אם יש לך שאלות נוספות אשמח לעזור.

תודה, ושאלות נוספות?

תודה על התשובה המהירה, באתר של הקהילה היהודית כתוב: "Email our immigration staff. We will ask you to send us information about you and your family, and your resume" אז מה בעצם אני צריך לכתוב באימייל? האם אני צריך לחכות לתשובה מהם ואז להתחיל תהליך כלשהו (לפתוח תיק הגירה או משהו)? או שאני צריך לעשות משהו בשגרירות כבר עכשיו??

dannyk27

New member
כן צריך לשלוח קורות חיים

אם כי הפורמט לא ממש מחייב, וכן פרטים עליך ועל משפחתך. הם ירצו לדעת מה עיסוקך והכשרתך. מלבד זאת אין צורך לנקוט בשום צעד בודאי לא פורמלי, שכן פתיחת התיק בשגרירות נעשת אחרי אישור הפרובינציה שמגיע אחרי הביקור. בהצלחה

תוכן המכתב

תודה על תגובתך. האם יש דוגמה למכתב כזה, אני מבקש לדעת אילו פרטים לרשום בו, חוץ משמי והעיסוק שלי. אילו עד פרטים צריכים להיות רשומים שם?

ruth1983

New member
אנחנו כתבנו ככה:

שלום שמי ככה וככה ואני ומשפחתי מעוניינים להגר לויניפג, מניטובה אני נשואי +2 מהנדס ובלה בלה בלה אני ואישתי יהודים - -- פרט חשוב מאד!!! על כן חשוב לנו להגר למקום עם קבילה יהודית מבוססת שתעזור לנו לישמור על ערכינו היהודיים .... כמובן אינך חייב ליכתוב את זה אבל במכתב השני ממילא תיצטרך להסביר למה דווקא ויניפג אז כדאי לך קצת יותר ליקרוא על המקופ ולהחליט מה הסיבות. הינה כמה סיבות: נדל"ן יחסית זול יותר ממקומות אחרים, שקט ונקי, גני הילדים הרבה יותר זולים, אבטלה נמוכה מאד וכמובן קהילה יהודית חמה. שלחנו קורות חיים של שנינו - לא לפי הנוסח הקנדי בסיום המכתב כתבנו שנישמח לקבל פרטים על הגירה באמצעות תמיכת הקהילה בויניפג. אנחנו קיבלנו תשובה אחרי חודש ושבוע אבל כל אחד והקצב שלו במיוחד שדי עמוס שם עכשיו בכל מקרה כל התהליך לקח שנה וחצי עד לקבלת הויזות

תודה רבה! ושאלות נוספת!

תודה רבה על התשובה, זה ממש עוזר. כתבת שלקח לך שנה וחצי, האם זה כל התהליך, מכתיבת האימייל עד לעלייה למטוס? מה קורה אם עברו שנה וחצי (או יותר), קיבלתי את הויזות אך אני עוד לא מוכן להגר, האם אני יכול לחכות, אם כן-כמה זמן? האם יש תוקף לויזות, נניח שלא הגעתי לקנדה חצי שנה אחרי שקיבלתי את הויזות, האם הן מתבטלות?

אתה חייב להתייצב בקנדה לפני שעוברת שנה

מיום בדיקת הרופא, לבצע לנדינג ולקבל את כרטיס התושב. אם אתה רוצה אחר כך לחזור לישראל זה אפשרי למשך עד 3 שנים.

dannyk27

New member
אין דוגמה היות ואין פורמט מחייב

כמו הקו"ח הנשלחים כאן ע"י מחפשי עבודה. הסר דאגה מעל ליבך בעינין זה, זהו נושא שולי. תרשום את הפרטים שכתבתי ואם יהיו חסרים פרטים נוספים הם יפנו אליך, מה שבכל מקרה יקרה.

למעלה