מכתב לקצין רפואה ראשי

oshiko

New member
מכתב לקצין רפואה ראשי

בואו נתחיל לעבוד על זה בצורה מסודרת. לפני שניגש לניסוח, צריך להחיליט מה אנחנו רוצים: -- למקד את הגדרת הבעיות, להיעזר בדוגמאות -- לנסח את הדרישות בצוה תמציתית אני אתחיל. תוסיפו אחרי באותו סיגנון. 1. המקרה של יערה היחיד . -- הבעיה: הפעלת שיקול דעת רפואי שלא בסמכות. מש"קית הת"ש אסרה על דעת עצמה לאכול מחוץ לבסיס למרות הוראה מפורשת של רופאה מומחית -- הדרישה: פקודה המנוגדת להוראת רופא מומחה תיחשב בלתי חוקית. 2. המקרה של נוני זו אני . -- הבעיה: הפעלת שיקול דעת רפואי שלא בסמכות. האשמה בהתחזות. -- הדרישה: בקשה לראות רופא מומחה בתחום תיענה לאלתר. אין להאשים בהתחזות ללא בדיקת מומחה מוכחת. 3. המקרה של אשד4 . -- הבעיה: לא ניתן לחייל לראות רופא במשך 3 ימים, וגם אז - רק לאחר התערבות ההורים. -- הדרישה: כל בקשה לראות רופא תיענה לאלתר וללא דיחוי. במקרה של סירוב המפקד - ראיית רופא הבסיס לא תיחשב לנפקדות. במקרה המצריך מומחה ללא ספק - כנ"ל. (המשך יבוא בהודעה הבאה)

oshiko

New member
מכתב (המשך עבודת רקע)

4. המקרה של יאמי מאנצי . -- הבעיה: לא ניתן לחייל לראות רופא במשך שבוע. -- הדרישה: כמו במקרה של אשד4 - כל בקשה לראות רופא תיענה לאלתר. במקרה של סירוב המפקד - ראיית רופא לא תיחשב לנפקדות. 5. המקרה של rina . -- הבעיה: לא ניתן לחייל במשך שבוע לנסוע כדי לסדר מדרסים למרות אישור מרופא מומחה -- הדרישה: סידור רפואי על פי הנחיית רופא מומחה יתאפשר ללא דיחוי 6. המקרה של kisslali -- הבעיה: (המקרה הזה, למי שזוכר, עבר את כל הגבולות). נטילת סמכות רפואית ורפואית-נפשית ע"י אחראי המטבח (!) וקצין; לא ניתן לחייל לראות נוירולוג, קב"ן או קצינת ת"ש. -- הדרישה: (שוב) בקשה לראות רופא תיענה ללא דיחוי. בקשה לראות קב"ן תיענה ללא דיחוי. במקרה של סירוב המפקד - העדרות עקב פגישה על הנ"ל לא תיחשב לנפקדות. אנא עיזרו להשלים את עבודת הרקע למכתב: הצביעו על עוד מקרים שעלו בפורום או שאתם מכירים; חוו דעתכם על הבעיות והדרישות, והציעו את שלכם. ברור שכרגע זהו ניסוח תמציתי בלבד עבור עבודת הרקע שלנו. ברגע שהסכמנו - נציע ניסוח מלא ומפורט.

אשד4

New member
הסתייגות

אושיקו שלום, ראשית שוב יישר כוח על היוזמה. עם זאת אני מסתייגת מהמילה דרישה. נדמה לי שיש סיכון למעמדו של הצבא כאשר האזרחים דורשים. ומה אם הדרישה לא נענית? נשבות? אני הייתי בשלב ראשון מבקשת התייחסות ותגובה. אנ מקבלת את הקו של מתן דוגמאות. לדעתי צריך לאחר הקדמה מכלילה (אשתדל לעבוד על זה בסוף השבוע...)יש לתת מספר דוגמאות מייצגות כפי שכתבת בהודעתך הקודמת. חשוב לציין במכתב שאלה הן רק דוגמאות מני מקרים רבים. (אל מנת למנוע תשובה: תנו לי לבדוק כל מקרה לגופו). ההקדמה לדעתי צריכה להעביר שמסר שאנשי הפורום הם אנשים אינטלגנטים, שאינם באים להתנגח, אלא מבקשים להתריע, להזהיר, להביא למודעות של ראיית העץ הבודד, קרי החייל, בתוך היער (גונגל
) שנקרא: צה"ל. אחשוב על ההמשך ואעלה לפורום ערב נעים אשד

oshiko

New member
זה רק היה נוסח תמציתי

עבור חומר הרקע. הכוונה ב"דרישה" היא מה לדעתנו השינוי הדרוש - מה שנקרא בלשון הצבא "לקח והישג נדרשים".

sim26

New member
אולי כדאי לעשות חיפוש בפורום

סדירים. יש שם הרבה מקרים.

אשד4

New member
טיוטה

שלום לכולם, מכיוון שהנושא בוער בעצמותי, ואני חושבת שאנו חייבים לעשות משהו למען אלה שהוריהם לא יכולים להאבק בשבילם, ניסחתי טיוטה ראשונית... אם זה נראה, אפשר להמשיך הלאה. ערב נעים אשד

oshiko

New member
../images/Emo51.gifעל הניסוח

ניתן עוד מספר ימים של הזדמנות לתיקונים ותוספות

י רדן

New member
בוקר טוב קראתי את הטיוטא הראשונית

המכתב נראה לי מאוד, כל הכבוד לאשד.. לא הספקתי מידי להתעמק בו מפאת חוסר זמן.. עוד אחזור אליו ובמידה ויהיה לי מה להוסיף או לומר אכתוב זאת.\ בוקר טוב ויום נפלא חברים יקרים.

אימשל2

New member
המכתב בכיוון הנכון

לשאלתך האם לכלול את המשפט שאנו לא בעד התערבות הורים בצבא, אני בדעה שכן ב"כ" רבתי. חשוב להדגיש שאנחנו לא באים מהכיוון של הורים נודניקים לילדים מפונקים, שלא מבינים את האילוצים של ניהול מערכת גדולה ומסורבלת כמו הצבא. ובאופן כללי לנושא שאנחנו מעלים: למרות דעתי הנחרצת על הצורך בשינוי בתחום הטיפול הרפואי בצבא, אנחנו חייבים לקחת בחשבון שהילדים שלנו הם לא החיילים היחידים או האופיניים בצבא. הצבא מורכב גם מהרבה מאד אופורטוניסטים שינצלו לרעה כל פירצה קיימת. ההצעה לאפשר לחייל לפנות לרופא בלי אישור המפקד ושזה לא יחשב לנפקדות, אומנם פותרת את הבעיה של המקרים בהם נתקלנו, אבל פותחת פתח לכל מי שרוצים להתחמק מפעילות ללא הצדקה בלי שיתאפשר למפקדים להעניש אותם על כך. לכן נראה לי שלבקשה כגון זו אין סכוי להתקבל. עדיף לחשוב על רעיון שיתאים יותר למסגרת הצבאית הכללית.

oshiko

New member
אנחנו לא חייבים להציע פיתרון מדוייק

אבל לפחות שיוכר הצורך לכסות את הפירצה הזו. המצב בו כל בעיה רפואית או נפשית, קלה כחמורה, תלויה בשיקול דעתו של מפקד או רס"ר מטבח, הוא בלתי נסבל. אפשר לראות שזהו שורש הבעיה המשותף לכל המקרים שאנחנו מביאים כדוגמא.

סמדר בנ

New member
../images/Emo51.gif אשד והערות

אני הייתי נזהרת עם הקטע של ייחודה של הקבוצה - זה נכון שרוב האנשים שאנחנו נתקלים בהם בפורום - ובטח הגולשים הקבועים ניחנים בתכונות שהגדרת אולם יש מקום בפורום גם לאלו עם המוטיבציה היותר נמוכה והדעות האחרות. אפשר לאמר שהמאפיין אותנו שאנחנו קבוצת הורים (ובני משפחה וחברים) של חיילים/מלש"בים/מילואימניקים שהם בבת עינינו ובריאותם הפיזית והנפשית חשובה לנו מכל. אני מתנצלת - אני מוצפת בעבודה - אנסה להתייחס יותר לעומק במועד מאוחר יותר

אימשל2

New member
להשאיר את המוטיבציה בלי הכללות

מאד חשוב שיהיה ברור שהקבוצה שפונה היא קבוצה עם הפרופיל (לא הצבאי אלא האנושי) שלחוות דעתם הצבא ינסה להאזין. אפשר לעשות זאת מבלי להכליל את כל משתתפי הפורום באותה קטגוריה.

י רדן

New member
השאלה האם תהיה התיחסות .. הרי

אנו לא כותבים שמות אלא רק מתארים מקרים ומביאים דוגמאות..מה דעתכם?

oshiko

New member
המטרה העיקרית היא לא המקרים האלה

דווקא. לא כיבוי שריפות של מקרים ספציפיים, אלא עקירת בעיה מהשורש. המקרים האלה הם רק דוגמאות רקע להמחשת הבעייה. צריך אולי להכניס משפט אחד שמסביר את זה, ומציין את העובדה שאחד העקרונות החשובים של פורום אינטרנט הוא כיבוד האנונימיות של המשתתפים.

אשד4

New member
התייחסות

ירדן וכולם שלום, לדעתי, המקרים חייבים להשאר אנונימיים, בפרט שלא התקבלה רשות של אף אחד מהחיילים לכתוב בשמו. לעומת זאת, על המכתב צריכים לדעתי להיות חתומים בשמם המלא מנהלי הפורום , תוך ציון שהתשובה תובא לשאר חברי הפורום. אשד

פושפושה

New member
היי,

קראתי את המכתבים, את התלונות, את כל הדברים שאתם רוצים לעלות לדרגות הגבוהות, רציתי להגיד לכם תודה ענקית על כך שאתם מתערבים!! אני חיילת, יש לי פרופיל 45, אני לא כ"כ מקבלת התייחסות למרות הפרופיל והבעיות הבריאותיות, לא מסכימים להעלות אותי לוועדה, מזלזלים בבריאות שלי... מקרים לספר יש לי מפה עד להודעה חדשה... כבר נמאס לי פשוט לחזור עליהם, אני עצמי משרתת בלשכה של תא"ל, אני רואה איך מתייחסים אלינו כזה נוגע לדרגות קצונה גבוהות כאלה, אני לצערי וויתרתי ואני בתהליכי יציאה מהצבא על 21 נפשי, אל תתנו לילדיכם להגיע לאותה הטעות, תנו להם תחושה שתמיד יש מישהו מאחוריהם.. תודה רבה לכם על ההתחשבות, יום מקסים ובהצלחה עם המכתב

idanmn1

New member
הורים יקרים!

אני חייל המשרת בצה"ל.. אני רוצה לומר לכם כי אתם ממש עושים עבודת קודש. הגיע כבר הזמן שמישהו יקח יוזמה ויעלה את השחיתות במערכת הרפואה הצבאית. הלוואי ותצליחו לתקן את הדברים, כי נכון לעכשיו הרבה מאוד חיילים סובלים. בהצלחה!

למעלה