מכתב לשר התחבורה מבוחן נהיגה .

dor119

New member
מכתב לשר התחבורה מבוחן נהיגה .

אדוני שר התחבורה אני מרשה לעצמי לענות לדף הפייסבוק שלך בשמי ובשם כל הבוחנים , ראשית אני מביא את הציטוט מדבריך :

"די. נימאס מהתנהגות בוחני הנהיגה. במקום לתת שירות ראוי הם מארגנים עיצומים ושביתות ופוגעים בצעירים שמחכים לבחינות. המשרד עשה הכל כדי ללכת לקראתם, אבל נראה שהם פועלים משיקולים זרים. הפתרון הוא פשוט. הוריתי למנכ״ל המשרד לגבש תכנית להפרטת הטסטים, כמו במבחני התאוריה ובמבחני הרישוי לרכב. כל אחד יוכל לגשת תוך יום. תחרות חופשית בלי תורים ובלי ביורוקרטיה."

והרי תגובתי/נו :

"די נמאס מהתנהגות בוחני הנהיגה " אדוני שר התחבורה אולי נמאס מהתנהגות משרד התחבורה ו/או משרד האוצר ??
אנחנו רודפים אחריכם כמה שנים ...רק במכתבים ורק בבקשות שאפילו התקשרות לא שמעה ,לא הואלתם במשך שנתיים לענות על אף בקשה שלנו
לא הואלתם במשך שנתיים לדון אפילו בבעיות שלנו ..אז תגיד לי ,למי נמאס ??

פתחנו בעיצומים שנמשכים כבר שבועיים משהו קטן שאולי יעיר אותך שר התחבורה אולי יעיר את משרד האוצר
אבל אתם בשבועיים האחרונים ועד ממש עכשיו לא הואלתם להרים טלפון לשאול לשלומנו .... אנחנו בניגוד למיגזרים
אחרים במשק משלמים מכיסנו על העיצומים מה אתה עשית שר התחבורה ???
ברוב חוצפתך אתה מפרסם היום בדף הפייסבוק שלך ..השתלחות חסרת רסן בציבור הבוחנים . מה קרה אדוני השר ??

שמעת סוף סוף שיש מחר שביתה כללית ? למה לא כתבת לפני שבועיים ?? למה לא כתבת לפני שבוע ??

אתה אדוני מלין על השרות שנפגע לאזרחים ...מה עם השרות שאתה אדוני השר צריך לתת לעובדים שלך ???

מה עם טיפול בבעיות שלהם ? זה לא בלכסיקון שלך !

שלא תטעה אתה ואל תטעה את הציבור , לנו הבוחנים איכפת מהציבור יותר מאשר לך .... אנחנו התרענו אנחנו פעלנו לפי החוק

בהכרזת עיצומים ועכשיו שביתה ... ומה אתה עשית במשך השנים ...החודשים...השבועות האחרונים ?? אני יענה במקומך ...כלום ...0 !
ואתה אדוני השר כותב: "המשרד עשה הכל כדי ללכת לקראתם " אדוני השר לא אתה ולא משרד התחבורה ובטח שלא משרד האוצר לא עשיתם כלום
לא עניתם לדרישות ואפילו לא שאלתם לשלומנו ...אז איך אתה כותב שקרים כאלה ? אתה הרי שר בישראל !

אתה אדוני השר רוצה להפריט את המבחנים ...אתה מתגאה בהפרטת המבחנים העיוניים במה יש לך להתגאות ??

בזה שגזלת מהמדינה הכנסה שמנה ?? בזה "שבזכות " ההפרטה ירד אחוז העוברים . איזה בעיה בדיוק הייתה בתיאוריה ?

שאנחנו עבדנו בשיטה ידנית והזכיינים עובדים בצורה ממוחשבת .... אם היית מכניס את מע' המיחשוב הזאת תחת עובדי המשרד

היית מקבל שרות הרבה יותר טוב מעובדי המשרד ...בהרבה יותר נקודות שרות ...והעיקר משאיר את ההכנסה בידי המדינה ולא נותן

אותה בעד כלום ....למתעשרים מזדמנים ..... הפרטת העיוני היא לא הצלחה ...היא כישלון בהסתכלות רחבה .

והיום אתה מאיים עלינו בהפרטה ...אדוני שר התחבורה אין מדינה בעולם שמבחני הנהיגה בידיים פרטיות ...
לא סתם המדינות המתקדמות ביותר משאירות את המבחנים המעשיים תחת הרשות השילטונית יש סיבות רבות והם כבדות משקל
זה לא המקום להעלות את הטיעונים .

אתה אדוני שר התחבורה נענה לכל עיירה נידחת וקובע מבחנים בתחומה ..לדוגמא : מעלות , מצפה רמון , בית שאן , ועוד ..

איך בדיוק אתה שולח אותנו הבוחנים למקומות האלה ? על חשבוננו ..אתה מנצל את העובדים ומשלם להם כרטיס אוטובוס
כשאוטובוס לא מגיע בכלל למקומות האלה בשעות שקבועים ראשוני המבחנים בבוקר .

ולמה בוחן צריך לשלם קנס של 20% משכר השעה שלו על נבחן שלא הגיע למבחן או שהניירת שלו לא תקינה ?

למה בוחן צריך להרויח 80% מערך שעת עבודה שלו על שעה שהוא עובד מעבר לשעות העבודה הרגילות ??

אדוני השר זאת עברה על החוק !

אתה אדוני השר מתרעם על התור שנוצר לטסטים ..אבל אתה לא מגלה לציבור שאתה או משרד האוצר

מתנגדים להוספת תיקני בוחנים . בו נעשה עסק תוסיף 20 בוחנים ...והתור ירד ל...0 תוך חודשיים ......לא צריך הפרטה !

אדוני השר במקום להשתלח בעובדים שלך ולהתיפייף בעיני הציבור בו תדבר איתנו ...בו תדאג לנו ...התמורה תהיה שווה בהרבה לשני הצדדים .

ravidmos1

New member
תשובה

מסכים עם כל מילה שרשמת .
אני לא נמצא ברזי המשא ומתן ולכל מטבע יש שני צדדים אבל אני נגד שביתות בכלל !!!
כי בסופו של דבר גם אם הדרישות שלכם מוצדקות אתם יוצרים לעצמכם באז שלילי בכך שפגעתם בתלמידים.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה ונקווה שהשביתה תסתיים בהקדם .

dor119

New member
רביד...תן פיתרון אחר .

רביד ... אני במערכת הזאת 21 שנים ... לאורך השנים ..דיברנו ..ביקשנו ...כתבנו מה לא עשינו בכדי להימנע מהמהלך הזה .
אף אחד לא שמע ..אף אחד לא הגיב לעשרות שיחות ..לעשרות מכתבים .
והשיא ...גם לאחר שנקטנו בעיצומים בשבועיים האחרונים ( לא ביצענו טסט אחד כל יום ) כאילו אנחנו כלום ...אף אחד לא פונה לאף אחד לא איכפת .

רביד אני מכיר את צוות הבוחנים אני מכיר את הנפשות ....אנחנו לא רצינו שביתה ..אנחנו לא רוצים שביתה ... היו דיונים מרים ביננו ..עד שהיגענו הלום.

יש לך פיתרון אחר ...מוכן לשמוע ... אני מקושר ואני יעביר למי שצריך ..תן לי פיתרון הגיוני במצב שהיגענו אליו .

ravidmos1

New member
תשובה

תשמע אני לא בקיא בכל התהליכים שהיו ונעשו או לא נעשו מול האוצר אני חושב שמה שאתם דורשים נכון והגיוני ועל זה אין ויכוח.
אני חושב שערוב התקשורת בצורה יותר אינטנסיבית היה מביא לתוצאות אולי ללא שביתה .
אני יכול להגיד לך מתלמידים שלי וגם כאלה שלא שמה שהם יודעים על השביתה של הבוחנים זה שהם רוצים יותר כסף .
לדעתי מודעה בעיתון או באתרי אינטרנט פנייה לתקשורת לכתבות בעניין היו יוצרים כלפיכם אמפתיה גדולה יותר ואולי זה היה גורם לדברים לזוז.
בסופו של דבר כל שביתה שהייתה גם אם היא הצודקת ביותר יצרה אנטיגוניזם כלפי השובתים ( אולי חוץ משביתת הרופאים ) וחבל .
כולי תקווה שתצליחו במאבק שלכם ותחזרו לעבודה כי בסופו של דבר כולם נפגעים מהשביתה .

mark211

New member
דור שלום שאלת לפתרון

כמו רביד גם אני אינני בקיא ברזי המו"מ אתכם הבוחנים אך בהחלט על פניו אתם צודקים בדרישות שלכם
רק כמה הערות לי אליכם
א. רוב השביתות שהיו במגזר הציבורי השובתים הקימו ועדת חריגים שטיפלה במקרים מיוחדים לדוגמא יש לי נבחנת שמחכה לטסט רפואי ועומד לפוג תוקף האישור של המרב"ד
ב. בחרתם בהשבתה מוחלטת של הטסטים אני לא יודע אם הרעיון ישים אבל יכולתם למשל להמשיך ולבחון אך לא להקליד תוצאות רשמיות כך הייתה נמנעת חלקית הפגיעה הקשה בתלמידים
וכן היה נמנע העומס שיגיע לאחר שהשביתה תסתיים
ג. כדברי רביד תשתמשו בתקשורת פייסבוק וכל מדיה אלק' אחרת תשמיעו את קולכם

אשמח לשמוע/ לקרא את תגובתך

שבת שלום

למעלה