מכתב ל"הארץ" או ישירות ל"ביבי"

s h i r a 3 0

New member
מכתב ל"הארץ" או ישירות ל"ביבי"

בנות שלום, הכנתי מכתב שאני רוצה לנסות להכניס לעתון "הארץ" ואם לא אצליח, אז אשלח ישירות לביבי. רציתי לשמוע חוות דעתכן. שירה.

kasa

New member
שירה, הערה קטנה,

1) לא הספקתי לקרוא את המכתב ממש לעומק (אעשה זאת מאוחר יותר). אבל מריפרוף בו, הפריעה לי מאוד הכריכה של המאבק הספציפי הזה בשאר המאבקים. אני חושבת שאין מקום לכרוך את המאבק למשפחה ולמימון טיפולי פוריות במאבק של החד-הוריות, הסטודנטים, הנכים, והשאר. זה פשוט מציב אותנו בחזית אחת איתם, ועושה לנו עוול גדול (בפרט שהם לא השיגו דבר במאבקם). מאבקם צודק. ומאבקנו צודק, אבל אין כל קשר בין המאבקים. הייתי מתייחסת ספציפית למאבק הזה, בלי לציין מאבקים אחרי, שבמילא לא הניבו מאום, ואיזכורם כאן לא מוסיף דבר.
2) יש צורך, לדעתי, לציין נתונים אמפיריים סטטיסטיים (הצלחה של יותר מ-90% בטיפול ה-14), בהתייחסות להתייעצות עם אנשים מקצוע. 3) לא הבנתי את הצעתך לגבי דחיית הרפורמה במס ? למה לדחות אותה ולא ליישם אותה מיידית ? מדוע שלא להטיל מיד מס על בעלי ההון ולהמשיך לפגוע בחלשים ? (לא הבנתי נקודה זו במכתבך). אני חושבת שרעיון המכתב ותוכנו מצויינים.וכמובן שעם רובו אני מזדהה

s h i r a 3 0

New member
תודה על התגובה המהירה

תודה על התגובה המהירה, אני אכן מתלבטת בעניין הזה. יש כמובן יתרון במאבק נפרד, שיהיה יעיל יותר בשבילנו,וכנראה שבסופו של דבר אוציא את המרכיבים הנוספים מן המכתב. מעבר לכך, אני חושבת שהבעיה העיקרית שלנו היא העדר הסולידריות החברתית, כשכל אחד לעצמו, מנהל את המאבק האישי שלו. אבל לטובת העניין אני מקבלת את המלצתך. לגבי הרפורמה במס - היא תסייע בעיקר לעשירון העליון - לבעלי המשכורות הגבוהות ביותר ותעלה למשק הון עצום, מפני שהם ישלמו פחות מס. בנתיים - אנחנו משלמים ומשלמים .... וכו'. איני מתכוונת למס על ההון אלא להחלטה שכבר התקבלה על הרפורמה במס הכנסה על עבודה ובתשלומי הביטוח הלאומי. (רק אתמול שטרית התפאר בה שוב).

דעתי ?

אני מציע לא לקשור את המאבק בשום מאבק אחר כמו גם להמנע מעצות כלכליות למה ? כדי לא ליפול לאותו בור שאנו כועסים שנפלו אתנו כמו שברור מה קורה כשאנשי אוצר לוקחים נושא רפואי פרופר שאין להם אליו יד ורגל ככה אני לא רוצה לשים עצמי (ואני מדבר בשם עצמי) כיודע לפתור או כבקיא בבעיות של קבוצות אוכלוסיה שאיני משתייך אליהם וגם לא הייתי רוצה להשיא פתרונות כלכליים

kasa

New member
לא הייתי נכנסת לכל עניין הרפורמה

במס, כי בשורה התחתונה - הרפורמה דווקא באה למסות את בעלי ההון, וגם אם עבור בעלי ההון המיסוי אינו משמעותי - ביחס להיום - הם ישלמו והרבה יותר. כך שעקרונות הרפורמה (של בן-בסט ורבינוביץ) בהחלט יעילים לטווח הארוך. השכירים ישלמו פחות במשכורתם. בעלי ההון ישלמו יותר מההון שלהם. לא הייתי נכנסת לעניין זה. כן הייתי מדגישה את החשיבות של ילדים בישראל, כמדינה למודת טרור ומלחמות, את עמדת ראש הממשלה בעניין ואת עמדת המומחים בעניין.

s h i r a 3 0

New member
עדכון למכתב

אני אוספת את כל ההערות שלכם. בעוד כמה ימים אעלה מכתב מעודכן. אחר כך אנסה להעביר אותו - בתקווה שיתפרסם. המון תודה.

לדעתי המכתב מעולה!!!

כל הכבוד, אני שומרת אותו להפצה כשגלי התגובה מהמצגת ישקעו קצת תודה!!

tglus

New member
שירה, בנושא האימוץ - נשים לא נשואות

אינן יכולות כלל לאמץ תינוק עד גיל שנתיים אלא ילדים גדולים יותר בלבד. רק זוגות נשואים יכולים לאמץ תינוקות. אולי כדאי שתוסיפי את זה בקטע של האימוץ.

סביון1

New member
עוד מידע בנושא אימוץ

גם ילדים מעל גיל שנתיים לא כל כך פשוט לאמץ (בארץ). זמן ההמתנה יכול להגיע ליותר משנה (שנה מתום תהליך ההכנה של ההורים, לא מהרגע שנרשמים) וכמו שכבר אמר מישהו, תארו לכם מה יקרה כשהרבה זוגות "מסורבי הפריות" יפנו לאימוץ - פשוט בלתי אפשרי. זוגות דתיים יכולים לאמץ מהר יותר כי רק לזוגות דתיים נותנים לאמץ ילדים שנולדו כלא יהודים, וזאת על מנת להבטיח שיתבצע "גיור כהלכה" והילד יגדל בבית יהודי דתי.

גנדלפ1

New member
דעתי

מכתב מצויין - הייתי מןסיף מספרים ומחקרים: מחקרים מראים כי כאשר ישנו סיבסוד של טיפולים הפוריות אזי ההוצאה הכללית יורדת (רשימת מחקרים תומכים בסוף המסר) עלות הטיפול בפג הינה 60000 בקרוב - שקולה ל5 מחזורי טיפול ivf - מספר הפגים יעלה משמעותית כפי שציינת וכפי שמוכח במחקרים. בקרב הציבור הדתי/חרדי משמעות כלכלית אדירה: אלפי נשים יגורשו כיוון שאינם מסוגלות עוד להביא ילד - עקב ציווי דתי וללא כל "חופש בחירה" של הזוג. כך גם במגזר הערבי, מה יעלה בגורלם של נשים אלו ? היכן יגורו ? אימוץ: בשנת 2000 פנו לאימוץ 449 משפחות רק 144 זכו לאמץ ילד ומתוכם היו רק 66 תינוקות - אז שלא ידברו אתנו על אימוץ את מה נאמץ את החתול ברחוב ? אימוץ בחו"ל הינו אופציה לעשירים בלבד כפי שציינת. עוד נקודה למחשבה על שפיות המדינה: פורסם כי הוקצעו סכומים גדולים (למיטב זכרוני דובר על מאות מיליונים בודדים) לעידוד העליה לארץ, לא נשמע קצת אבסורד - יד ימין מוציאה חול מהארגז בעוד יד שמאל מנסה להכניס ?? כמו כן הייתי מוסיף את בגידת של שינוי במעמד הביניים המשלם מיסים ששוב אוכל אותה והפעם בדבר החששוב מכל - לא נשכח ולא נסלח למי שלא תמך בנו בשעתנו הקשה ביותר. מאמרים (תודה ל טל ר) : העדר כיסוי ביטוחי להפריה חוץ-גופית מגדיל את הסבירות להריון מרובה עוברים: Reynolds MA, Schieve LA, Jeng G, Peterson HB. Does insurance coverage decrease the risk for multiple births associated with assisted reproductive technology? Fertil Steril. 2003 Jul;80(1):16-23. כיסוי ביטוחי להפריה חוץ גופית מקטין את כמות העוברים המוחדרים, וכתוצאה מכך מקטין את הסבירות לשלישיות (ומעלה) אך גם מקטין את הסבירות להצלחת כל אחד מהטיפולים: Jain T, Harlow BL, Hornstein MD. Insurance coverage and outcomes of in vitro fertilization. N Engl J Med. 2002 Aug 29;347(9):661-6. שיעור הריונות מרובי עוברים כתוצאה מהפריה חוץ-גופית נמוך יותר בנשים מבוגרות יותר: Senoz S, Ben-Chetrit A, Casper RF. An IVF fallacy: multiple pregnancy risk is lower for older women. J Assist Reprod Genet. 1997 Apr;14(4):192-8. במסצ'וסטס הכללת הפריה חוץ-גופית בסל הטיפולים לא הגדילה משמעותית את ההוצאה על בריאות לנפש, ואמנם הגדילה את השימוש בטיפול (זו היתה מטרת החוק), אך לא הובילה לטיפול בהפריה חוץ-גופית לנשים שסיכוייהן נמוכים: Griffin M, Panak WF. The economic cost of infertility-related services: an examination of the Massachusetts infertility insurance mandate. Fertil Steril. 1998 Jul;70(1):22-9.

טלי אבג

New member
בקשר לאלפי מקרי הגירושין -תקון טעות

הי גיא, קראתי את מה שכתבת - בהחלט "כתבה" מקצועית. תיקון טעות- חשוב מאוד!!!!!!!!!!!! ציטוט מהודעתך: "בקרב הציבור הדתי/חרדי משמעות כלכלית אדירה: אלפי נשים יגורשו כיוון שאינם מסוגלות עוד להביא ילד - עקב ציווי דתי וללא כל "חופש בחירה" של הזוג. כך גם במגזר הערבי, מה יעלה בגורלם של נשים אלו ? היכן יגורו ? " כבחורה דתיה קצת נבהלתי ממה שכתבת- ועל כן ביררתי את ההלכה בנושא.- ההלכה קובעת שלמעשה אין חובה להתגרש - אם מעונינים בהמשך הקשר. הסיבות: א. ספק אם יפתור את הבעיה מאחר ולא בטוח שמהאשה החדשה יולד לו ילדים. ב. יש גבול הלכתי כמה אדם צריך להקריב על מנת לקים מצוה (מצות עשה). וזה עד חמישית מנכסיו. לדג' אדם שרוצה לקנות אתרוג בשביל סוכות. וזה עולה סכום גבוה מידי- הוא פטור למרות שהוא יפסיד את המצוה. ונתון זה רלוונטי גם למצות "פרו ורבו". כמובן שאני לא מביאה כאן דעות הלכתיות מעשיות, אלא רק לספר את המציאות שנוגעת לימים אלו. כיום אין מושג של גירושין בגלל אי פריון. (מקורות: גמ' יבמות דף סד' עמ' א', שולחן ערוך אבן העזר סימן קנד' י' ופתחי תשובה).

גנדלפ1

New member
דעתי

מכתב מצויין - הייתי מןסיף מספרים ומחקרים: מחקרים מראים כי כאשר ישנו סיבסוד של טיפולים הפוריות אזי ההוצאה הכללית יורדת (רשימת מחקרים תומכים בסוף המסר) עלות הטיפול בפג הינה 60000 בקרוב - שקולה ל5 מחזורי טיפול ivf - מספר הפגים יעלה משמעותית כפי שציינת וכפי שמוכח במחקרים. בקרב הציבור הדתי/חרדי משמעות כלכלית אדירה: אלפי נשים יגורשו כיוון שאינם מסוגלות עוד להביא ילד - עקב ציווי דתי וללא כל "חופש בחירה" של הזוג. כך גם במגזר הערבי, מה יעלה בגורלם של נשים אלו ? היכן יגורו ? אימוץ: בשנת 2000 פנו לאימוץ 449 משפחות רק 144 זכו לאמץ ילד ומתוכם היו רק 66 תינוקות - אז שלא ידברו אתנו על אימוץ את מה נאמץ את החתול ברחוב ? אימוץ בחו"ל הינו אופציה לעשירים בלבד כפי שציינת. עוד נקודה למחשבה על שפיות המדינה: פורסם כי הוקצעו סכומים גדולים (למיטב זכרוני דובר על מאות מיליונים בודדים) לעידוד העליה לארץ, לא נשמע קצת אבסורד - יד ימין מוציאה חול מהארגז בעוד יד שמאל מנסה להכניס ?? כמו כן הייתי מוסיף את בגידת של שינוי במעמד הביניים המשלם מיסים ששוב אוכל אותה והפעם בדבר החששוב מכל - לא נשכח ולא נסלח למי שלא תמך בנו בשעתנו הקשה ביותר. מאמרים (תודה ל טל ר) : העדר כיסוי ביטוחי להפריה חוץ-גופית מגדיל את הסבירות להריון מרובה עוברים: Reynolds MA, Schieve LA, Jeng G, Peterson HB. Does insurance coverage decrease the risk for multiple births associated with assisted reproductive technology? Fertil Steril. 2003 Jul;80(1):16-23. כיסוי ביטוחי להפריה חוץ גופית מקטין את כמות העוברים המוחדרים, וכתוצאה מכך מקטין את הסבירות לשלישיות (ומעלה) אך גם מקטין את הסבירות להצלחת כל אחד מהטיפולים: Jain T, Harlow BL, Hornstein MD. Insurance coverage and outcomes of in vitro fertilization. N Engl J Med. 2002 Aug 29;347(9):661-6. שיעור הריונות מרובי עוברים כתוצאה מהפריה חוץ-גופית נמוך יותר בנשים מבוגרות יותר: Senoz S, Ben-Chetrit A, Casper RF. An IVF fallacy: multiple pregnancy risk is lower for older women. J Assist Reprod Genet. 1997 Apr;14(4):192-8. במסצ'וסטס הכללת הפריה חוץ-גופית בסל הטיפולים לא הגדילה משמעותית את ההוצאה על בריאות לנפש, ואמנם הגדילה את השימוש בטיפול (זו היתה מטרת החוק), אך לא הובילה לטיפול בהפריה חוץ-גופית לנשים שסיכוייהן נמוכים: Griffin M, Panak WF. The economic cost of infertility-related services: an examination of the Massachusetts infertility insurance mandate. Fertil Steril. 1998 Jul;70(1):22-9.

גנדלפ1

New member
דעתי

טל ר

New member
הערה קטנה

כל הכבוד לך, אך כפי שהעירו לי למעלה, לא תמיד רצוי לתת את התמונה כולה. המכתב הוא ארוך מאוד ביחס למכתב לעיתון, ולכן קיימת האפשרות ש"יקוצץ". עדיף לך שהעט שלך יקצץ אותו מאשר עטו של העורך. נקודה נוספת (הסותרת לנקודה הקודמת שלי...): בקשר לאימוץ, אנשים רבים נמצאים תחת האשליה שישנם אלפי תינוקות שרק מחכים שבית חם יאמץ אותם, ולא מודעים לכך שהמצב הפוך לחלוטין. המון הצלחה, טל.

למעלה