מכתב מפולארד: ליל הסדר ה21 שלי בכלא

מכתב מפולארד: ליל הסדר ה21 שלי בכלא

חג החירות ה-21 שלי בכלא מאת: יהונתן פולארד חג הפסח ה-21 שלי בכלא מתקרב. אם לא יקרה נס, זה מה שעומד לעבור עלי במהלך השבוע של חג החירות: רעב, היפרטרמיה, עבודת פרך, בדידות, חולי ותחושת בגידה. רעב בכל שנה אין מספיק מזון בחג הפסח והרעב הוא "חברי" הקבוע. השנה זה יהיה אפילו גרוע יותר: האוכל הכשר לפסח שמוצב למכירה בקנטינה של הכלא נגנב ע"י אסירים אחרים. מה יהיה עכשיו? אין לי שמץ של מושג. היפרטרמיה זהו השם המשותף שניתן לוריאציות רבות של מחלות הנובעות מחום. למרות מזג האוויר החם בצפון קרוליינה, בית הסוהר ממשיך להפעיל את החימום באגף שבו אני מוחזק. האגף כולו הוא סאונה אחת גדולה והתא שלי הוא סיר לחץ. עבודת פרך לא יהיה לי שום סדר פסח. לא מצה שמורה, לא יין, לא הסיבה כבן חורין. במשך השבוע של החג, ממש כמו בכל שבוע אחר, אני אהיה עסוק בשטיפת חלונות ובניקוי אסלות בבתי שימוש. שום דבר אישי, בעניין הזה אני פשוט סמל לעם היהודי. בדידות אני לגמרי לבד, בלי משפחה, בלי חברים, בלי מבקרים. אני מודאג עד כדי חולי כשאני חושב על אשתי האהובה אסתר, הנמצאת בירושלים. אסתר עדיין נאבקת למען לשחרורי למרות מצבה הבריאותי הרעוע, המחסור בכסף וחוסר התמיכה המוחלט מצד ממשלת ישראל. אני מתגעגע אליה יותר משכל מילה תוכל לתאר. ליבי נשבר מן הידיעה שפעם נוספת שנינו עומדים לעבור את חג החירות כאסירים. חולי 21 שנים של סבל ממושך בכמה מבתי הסוהר עם התנאים הקשים ביותר, הרסו את המערכת החיסונית שלי. לחץ הדם שלי נמצא כבר מזמן מחוץ לסקאלה, יש לי כולסטרול גבוה, סכרת, דלקת פרקים כרונית, סימפטומים של גלקומה, התקפות קשות מכיס המרה, גידולים בסינוס שמונעים ממני להיבדק על מנת לוודא האם הם ממאירים או שפירים. בנוסף, יש לי סינוסיטיס כרוני אשר גורם לי לעיתים קרובות לדימום, סחרחרות, בחילה וכאבי ראש נוראיים. כשלכל אלה נוסף הלחץ של המחסור במזון ושאר הקשיים של חג הפסח, מצבי רק הולך ומחמיר. תחושת בגידה השירות שלי לישראל לא היה למען מפלגה או מנהיג פוליטי. התגייסתי על מנת לשרת את האומה, למען טובת הכלל. מעולם לא בקשתי תודות או תמורה. אך גם בחלומותיי הגרועים ביותר, מעולם לא דמיינתי שלעם שלי לא יהיה אכפת ממצוות פדיון שבויים עד כדי כך שיעלו לשלטון וייתנו כוח למפקד שלי לשעבר, אותו האיש שבגד בי והפקיר אותי במשך 21 שנה. במקום זעקה לאומית שתאלץ את ממשלת ישראל להשיג את שחרורי לקראת חג החירות, הלכו בני עמי לקלפי ובחרו ברפי איתן להיות חבר כנסת וככל הנראה גם לתפקיד שר. בשעה שאני ממשיך להירקב בכלא, איתן חוגג את נצחונו. זהו האיש שנכשל בביצוע תוכנית המילוט שלי; שנתן עדות שקרית נגדי לאמריקנים; שהיה שותף בתכנון השלכתי מהשגרירות; שלא נקף אצבע למען שחרורי במשך 21 שנה. אך גרוע מכל זאת, איתן מחזיק בידיו כבר 21 שנה את העותק היחיד של מסמך שמהווה קלף מיקוח חשוב על מנת להשיג את שחרורי. בחירתו של רפי איתן לכנסת, והדיבורים אודות האפשרות שיתמנה לשר הם תקיעת אצבע בעיניהם של האמריקנים. זוהי התגרות בהם שלא עולה לרפי איתן כלום, אך אני משלם עליה בחיי. לא לסמוך על הנס המסורת היהודית מלמדת אותנו לא לסמוך על ניסים. אנו חייבים לעשות את ההשתדלות שלנו ואלוקים יעשה את השאר. המכתב הזה והמסר הזועק מתוכו הם ההשתדלות שלי. זוהי זעקה אחרונה, זעקה מהלב, מעמקי נשמתי. מן המיצר אני זועק אליכם! בדמעות מן השאול! קריאה נרגשת לאחי, כל בית ישראל: במשך 21 שנה אני מדמם באיטיות עד מוות לנגד עיני כל עם ישראל. במשך 21 שנה נותרו זעקותיי לעזרה חסרות מענה וכל תחנוניי נפלו על אוזניים ערלות. אם חס וחלילה יאזל הזמן, לא תהיה שום דרך לכפר על החטא של עמידה על דמו של אח. שמע ישראל! ה' אלוקינו ה' אחד! עורו סוף סוף! הגיע הזמן לחזור בתשובה! העם חייב להתאחד מייד ולבצע סוף סוף את מצוות פדיון שבויים! לפעול! להתפלל! להשפיע! לדרוש! רק מתוך אחדות ישראל נראה לבורא עולם שבית ישראל לא ישקוט ולא ינוח עוד! לא יעמוד עוד על דם רעהו! בפדיונו של שבוי אחד, עם ישראל פודה למעשה את עצמו. חג החירות קרב. בעזרת ה', הישועה תבוא כהרף עין! יהי רצון שהפסח הזה יהיה חג של חירות - כללית ופרטית - והלוואי שיהיה זה פסח של אותות ומופתים לגאולתם של כל שבויי עם ישראל! אמן! כן יהי רצון!

אני אמור לרחם עליו?

זהו אדם שבגד במולדתו (ארה"ב) בצורה הנוראה ביותר ולכן עליו לשלם את מלוא המחיר. פולארד גרם לנזק אדיר ביחסיה של ארה"ב עם ישראל, והרבה יותר חמור מכך ליחסי האמון כלפי הקהילה היהודית בארה"ב. מאז פולארד, כל יהודי שמשרת בעמדה בכירה נבחן בשבע עיניים ונאמנותו מוטלת בספק באופן אוטומטי. מצחיק אותי לקרוא אותו מתלונן על תחושת בגידה. האם אתם הייתם בעד שיחרורו של אזרח ישראלי ערבי אשר בגד בישראל תוך שהוא מנצל את האמון שניתן בו, לטובת "בני עמו" הפלסטינים??? לא נראה לי. די לצביעות.

פולארד הוא ריגל לטובת ישראל!

ברקה,צרצור, בשארה, טיבי ודומיהם, תומכים בגלוי במחבלים בחיזבאללה וכו', ובג"ץ והצבועים בשמאל לא מתכוונים לפסול אותם, הם גייס חמישי, הם צריכים לגורש מכאן לתמיד. ועכשיו בנושא פולארד, פולארד מסר מסמכים לישראל שהאמריקנים הסתירו אותם מישראל, למרות שהם חתמו על הסכם התחייבות מסירת מידע לישראל אך הפרו אותו, אז הוא לא היה לטובת האמריקנים, וארה"ב היא לא מולדת שלו אפילו שהוא נולד וגדל בה, הוא יהודי ולו החשוב לשרת את העם היהודי ולא להיות יס מן של הפריץ האמריקני שעובד רק לפי האינטרסים הצרים שלו, והאמריקנים ימכרו את ישראל בשביל כל אינטרס שיקסום לנגד עיניהם, אין להם קווים אדומים. פולארד הוסגר דווקא בידי מדינת ישראל, המדינה ירקה לו בפרצוף המדינה גייסה אותו להיות סוכן, ואחר כך התנערה ממנו, פרס היום מספר 2 בקדימה, היה ב-1985 ראש הממשלה הוא ציווה על השגרירות הישראלית לא לתת לפולארד מקלט מדיני, אחרי 10 שנים הוא הסכים לצירופו של האסטרונאוט ישראלי(אילן רמון ז"ל), וויתר על שחרור פולארד, בסוף איבדנו את אילן רמון ופולארד עדיין שבוי שם. עוד אחד ראש הלק"מ רפי איתן שהוא יו"ר מפלגת הגימלאים שנכנסה לפני שבועיים לכנסת, הוא הפקיר את פולארד והעיד נגדו, אל תעשו חשבון לאמריקנים. ציינתי פה בראשית התגובה, החברי הכנסת הערבים, מזדהים בגלוי עם האויב, הם הולכים נגד אותה מדינה שהם נבחרו מטעמה לכנסת, והם פועלים למען האינטרסים של מדינות ערב וחותרים להקמת מדינה פלסטינאצית, לדוגמא טיבי שהיה יועצו של ערפאת ימחה שמו וזכרו, טיבי אמר שהתנהגות המחבלים המתאבדים שרצחו 13 חיילים בפעולה בשכם כדי לחפש ולעצור מחבלים, הוא אמר "גבורה נאצלת", בשארה נפגש עם נסראללה, ומעודד אותו להפגיז את צפון הארץ, ועוזר לו במלחמה. אז במקום להשתלח בפולארד, שהוא אסיר ציון, האמריקנים רצו להסתיר מישראל הסכמים בינם לבין הערבים, שרוצים לדחוק את ישראל לפינה ולשפל, ולהרוס את ישראל.

trigotrigo

New member
הערבים אינם רוצים את הפלשתינים

הם גורשו כמעט מכל מקום, חוץ מירדן. עכשיו הם נלחמים בנו, כי זה מה שנשאר להם. אם אתה בכל זאת מתעקש על ערבי שבוגד בישראל - עזמי בשארה למשל, ח"כ שנסע לסוריה, ולא בחשאיות, אלא בהפגנתיות, ולא קיבל שום אזהרה או עונש משמעתי אפילו.

trigotrigo

New member
אני מנסה שוב

להימנע משימוש במלה בוגד - במקום זאת - נוכחות במדינה עוינת תוך השתתפות בפעילות אנטי-ישראלית.

vantan

New member
מזכיר לי את הבוגד הבריטי האו-האו

שנתלה אחרי מלה"ע ה-2 על מעשים לא יותר חמורים ממעשי בשארה: כמו בשארה הוא עבר למדינת האוייב וניהל משם תעמולה נגד מולדתו.

הם צריכים להחליט איפה הם נמצאים.

לא יעלה על הדעת ואני לא מדבר רק על הבשארה הזה, גם על טיבי, על ברכה, על א'סענע ועל ראש רע"ם צרצור שרוצה שתימחק המדינה היהודית, ויש עוד הרבה כמוהם, דרך אגב א'סענא נפגש עם החמאסניק עם הזקן הג'ינג'י, החמאס נחשב לארגון טרור, אז נראה את אולמרט מסיר את חסינותו. המדינה הזאת מופקרת נותנת לחברי הכנסת שהצגתי כאן להמשיך להינות מהחסינות, למרות שהם רוצים לחסל את המדינה, אותם אלה שמתחבקים עם החיזבאללה, עם סוריה, עם לבנון עם החמאס, עם כל המחבלים האכזרים, לא יעלה על הדעת שהם ימשיכו להינות גם מכספי משלם המיסים שזה המשכורת שלהם, מקומם במדינות ערב, אסור לתת להם להמשיך את המשחק הזה, גם להפוך את המדינה הזאת לפלשתין, ובאותה נשימה לא רוצים שהישובים שלהם יעברו לידי הרש"פ כמו שליברמן מציעה, מקומם במדינות ערב הם לא יכולים לנצל את הדמוקרטיה מצד אחד, כדי לפעול להקמתה של מדינה אחרת, ומצד שני להיות חלק מאותה מדינה שהם שונאים אותה ורוצים להיבחר מטעמה. המונח פלשתיני אינו מונח אמיתי, הרומאים לאחר שהחריבו את בית המקדש השני, הם קראו לארץ ישראל פלשתין, ולירושלים איליה קפיטולינה שם יווני שהם המציאו, השם ברוך ד' לא נקלט, אך אין עם כזה פלשתיני, זה אספסוף של צאצאי יוונים, תערובת של חיתים, עמלקים, פריזים, והשפלים ביותר בערבים, וגם פלישתים, ומה זה פלישתים זה פולשים, הם פלשו ממצרים לחלק מחבל יהודה, שהוא היום מחוז עזה, ולא הייתה מעולם מדינה פלשתינית, והמוסלמים רוצים שכל מקום שכף רגלם דרך עליו יהיה בו שלטון מוסלמי, תתעוררו הסכנה גדולה הם רוצים לדחוק את היהודים ולזרוקם לים, אסור להמשיך את הטרנספר, זה יהיה אסון. נ.ב. אל תאמרו אחר כך שאמרנו לכם.

vantan

New member
מספיק שאתה מרחם על אחמד סעדאת

לוחם חופש בשבילך.

למעלה