מכתב מצגת של החברה שלנו

  • פותח הנושא fino
  • פורסם בתאריך

fino

New member
מכתב מצגת של החברה שלנו

שלום, אנו חברה לבניית אתרים. שלחנו מייל אודותינו לארגון ללא כוונות רווח המייעץ ללקוחות המתאימים לנו מבחינת קהל היעד שלנו. כתבתי בסוף המייל- נשמח לעבוד עימך בשיתוף ולבנות עוד אתרים וכו שאלותיי האם ממכתב זה ניתן לפרש שאנו נשלם תמורת הפניית לקוח אלינו, כי זו לא היתה המטרה.. האם ארגון מלכר רשאי בכלל לדרוש תמורה עבור הפניית לקחותיו אלינו לבניית אתר? אם נוסיף בעתיד הערה במייל המצגת שלנו: למען הסר ספק איננו פונים במטרה ליצירת קשר עסקי מכל סוג שהוא. האם זה יפתור אותנו מדרישת תמורה במידה ויפנו אלינו לקוחות? האם מייל דינו כחוזה מקור או שיש צורך לשלוח בדואר ישראל ולקבל חתימה בכתב? .
 

John the Savage

New member
משהו לא ברור לי בסיפור

האם אותו מלכ"ר תחילה הפנה אליכם לקוחות ולאחר מכן, בדיעבד, דרש על כך תשלום, או שמא הם פנו אליכם ודרשו תשלום בכדי שיפנו אליכם לקוחות שלהם? העובדה שהמוסד הוא מלכ"ר לא ניראית לי רלוונטית. מלכ"ר יכול לדרוש תשלום כמו כל אירגון אחר. במידה והם דרשו תשלום מראש לצורך הפניית לקוחות, אני לא רואה כאן בעיה - זכותם לדרוש וזכותכם לסרב. האפשרות השניה, בה הם קודם הפנו אליכם לקוחות ודרשו תשלום בדיעבד ניראית לי קצת תמוהה.
 

fino

New member
הם לא דרשו תשלום וטרם הפנו אלינו לקוחות

אני רוצה למנוע אי הבנות שעלולות לצוץ באם יפנו אלינו לקוחות. התוכל לענות לשאלותיי בהקשר זה?
 
תרגום לעברית של שאלתך:

"אני חושש שמלכ"ר אליו פניתי בהצעת שת"פ ויפהה אליי לקוחות ואח"כ ידרוש על כך תשלום". 1. כפי שאנו לך, מלכ"ר יכול לדרוש ולקבל תשלום על מוצר או שרות, הוא לא חייב לשרת אותך בחינם. אלא אם כן בתקנון שלו נכתב שמתרתו, הפניית לקוחות בחינם לבוני אתרים. 2. כשי לפרש מסמך, צריך לראות אותו מול העיניים ולשמוע מהלקוח את מהות הקשרים הקודמים. לא מפרשים מסמך על סמך ציטוט של חלק קטן מהמסמך. התשובה תהיה ברמה העקרונית ולא הפרטנית. התשובה היא שכדי להיכרת חוזה בין הצדדים, צריך להיות מפגש של רצונות. אם לא הצעת תשלום, הקיבול לא יכול לגבש חוזה. קיבול שמשנה את ההצעה אינו קיבול אלא הצעה חדשה. אבל בעצם אתה חושש מטעות בהבנה אצל הצד שכנגד. כעיקרון, טעות כזאת אמורה להיות בעיה שלו ולא שלך. זה במישור המשפטי. אם הבעיה שלך היא אי נעימות, תשלח הודעת דוא"ל נוספת עם הבהרה. 3. החלפת מסרים בגוא"ל יכולה לגבש חוזה. מעמדו של הדואר כגורם מהותי, כמוה כמעמדו של מלצר בחתונה. יש חופה וקידושין גם אם המלצרים לא הגיעו לחתונה.
 
אהבתי!

"מעמדו של הדואר כגורם מהותי, כמוה כמעמדו של מלצר בחתונה. יש חופה וקידושין גם אם המלצרים לא הגיעו לחתונה" - יפה!! תגיד, זו החתונה של היתום עם החליפה?
 
בדיוק ../images/Emo6.gif

ובאותה נימה לקראת הפגרה הקרבה, זה מזכיר לי, לפני 20+ שנה כששירתתי בפרקליטות הצבאית, היו שואלים אותי שאלות בסגנון: "המפקד שפט אותי ובחדר לא היה דגל, האם זה חוקי?" (כמובן לא מדובר על משפט אלא על דין משמעתי) בכל מקרה, הדגל גם לא מהותי, אבל מה, תנסה עכשיו להגיש לבית המשפט העליון סיכומים ברווח וחצי במקום רווח כפול, נראה אם זה לא מהותי...
 
למעלה