מכתב שהגיע אליי במייל

• פותח הנושא u4m1
  • פורסם בתאריך

u4m1

New member
מכתב שהגיע אליי במייל

30/5/04 לכבוד מר נחמיה שטרסלר הנדון: משרד החינוך עבד עליך - ואתה עובד עלינו! הצטערתי עמוקות לשמוע אותך מציג את המורים כ"קומבינטורים". אי הצדק ממש זועק לשמיים ! אם הייתי חושבת לרגע שאתה אומר את הדברים מתוך נאיוויות וקצת בורות, הייתי מוצאת מעט נחמה בתוך עוגמת הנפש שגרמת לי ובוודאי למורים רבים אחרים. עם השכר העלוב שמורים מקבלים, אתה קורא לתוספת השעות קומבינה? אני מחנכת כיתה. תפקיד קשה שלא כל המורים ששים לקבל בגלל העומס והשעות הרבות שאנו נותנים מעבר למסגרת השעות הקבועה. לפני שאתה מוציא דברי הבל לטלוויזיה ומסית את דעת הקהל נגדנו, מן הראוי שתעשה שיעורי בית ותראה מה עושים המורים הקומבינטורים. ואם היית עושה שיעורי בית, היית מגלה, למשל, שפעם בשבוע יש למחנכים ישיבת צוות קבועה במערכת, עליה אנו לא מקבלים אפילו אגורה שחוקה. ושאספור לך את הישיבות שלנו? לפעמים עד 23:00 ועד 24:00? בכל מקום נורמלי מקבלים תוספת על כל שעה. עד לפני כמה שנים לא קיבלנו דבר על ליווי טיול שנתי! עכשיו אנו מקבלים תוספת מצחיקה על מסע רגלי בן יומיים לפחות, אחריות על 40 ילד, ושמירה בלילה... אתה היית מוכן לזה? וזה עוד כלום! אני אימא לשני ילדים קטנים, אני לא יכולה לעשות דבר בין 14:00 ל- 20:00 ולכן מ- 21:00 אני מתיישבת לשולחן העבודה שלי ועובדת לפעמים עד 2:00 בלילה במקרה הטוב עד 1:00! שלא לדבר על שיחות טלפון (עליהן אני מקבלת תוספת במשכורת 11.34 ₪), קבלת הורים, אספות וימי הורים, רק לפני שעה קבעתי פגישה עם הורים בסיום יום עבודה שלי, אתה חושב שאני מחתימה כרטיס?! זה על חשבוני! התרגלנו שהכל על חשבוננו. אם תוספת של 3 שעות היתה כזו "קומבינה" מוצלחת, אז איך אתה מסביר את זה שרוב רובו הגדול של המורים לא מעוניין בתפקיד החינוך?! מעניין מדוע כולם בורחים מה"קומבינה" הזו... עם כל תחושת השליחות זהו תפקיד שדורש המון עבודה שוחקת שכרוכה לעיתים בתסכולים לא מעטים. האמן לי בתגמול מתאים, יותר מורים היו שואפים לקבל עליהם את התפקיד החשוב והיוקרתי הזה, אך לצערנו אין זה כך! לידיעתך אני גם רכזת מקצועית, אני עובדת ימים ולילות (מעבר לישיבות מקצוע) התפקיד הזה מכיל בתוכו רשימה ארוכה של מטלות! אני יושבת שעות על חשבון זמני הפרטי בהכנת חומרי למידה, בפיתוח תיקית תנ"ך באתר בית הספר (שלא לדבר על הזמנת מרצים, הצגות, מוזיאונים ותמחורם). על תפקיד נכבד זה אני מקבלת תוספת של 216.02 ₪ במשכורת ! מכובד הא? גם זו קומבינה? ושלא לדבר על רכזי שכבה. ה"קומבינה" היחידה שהם מרוויחים זה מעין קידום מקצועי. אתה אפילו לא יכול לדמיין איזו עבודה קשה הם עושים. אני ממש מעריצה אותם. אצלנו השכבה מחולקת לשני גושים. לכל גוש יש רכז ולכן השעות מתחלקות בניהם! והעבודה, תאמין לי שחורה משחור ! הם לא נחים ! אמור לי בבקשה כמה מורה בחינוך על יסודי צריכה להרוויח על פי הנתונים הבאים? וותק – 7 שנים דרגה -בכירה תואר – שני מחנכת רכזת מקצוע מלמדת ב- 6 כיתות (210 - 240 תלמידים) משרה מלאה - אם ( 19 ש"ש) __________________________ 9,000 ₪? לא ולא ! 7500 ₪? לא ולא ! אולי 6,000 ₪? לא ולא ! השכר האחרון שקיבלתי עמד על 4,995.61 ₪ (בממוצע בסביבות ה- 5,000) ולולא התוספות זהו שכר היסוד שלי: 3,719.65 ₪ - (כולל הקומבינות ! תוספת השעות עליה אתה מדבר כלולה בתוך שכר היסוד) !!!!!! המזכירה של בעלי מרוויחה 3,000 ₪ יותר ממני והיא חוזרת הביתה, אמנם ב- 16:00 ולא ב- 14:00 כמוני, אך עם ראש נקי מעבודה, קצת יותר הערכה, ואפילו טיולים לחו"ל! אבל אני... קומבינטורית הא? השמנת ממש נוטפת משפתותי!!! ---מה? בשביל אשה זה נהדר ! משכורת שניה ! זה יפה ! מה רע? לגדל ילדים. ליהנות בחופשות... במחשבה שניה... מענין איך הגעת לתאורית הקומבינות הזו? החלטת מיוזמתך שלך לעשות תחקיר בנושא? בתור "השואף לצדק"? בוודאי מישהו במשרד החינוך דאג להעביר לך את האינפורמציה החד סיטרית הזו! אולי מישהו שיש לו קשרים טובים איתך ומעוניין בהסתת דעת הקהל נגדנו? אולי הקומבינטורים האמיתיים הם משרד החינוך ואתה? אולי! אני לא מאמינה שהצגת התיאוריה היא יוזמה נאיווית שלך! זוהי מזימה מרושעת ותו לא! חשבתי שאתה ניצב לצד החלש! טעיתי! אתה פוליטיקאי כמו כולם! אולי אתה הקומבינטור? אם היו לי את הקשרים שיש לך הייתי יכולה להקריא תגובתי מעל גלי האתר, אבל כל שיש ביכולתי לעשות הוא להפיץ אותה כמה שיותר ברשת האינטרנט. לנסות לתקן את העוול שגרמת לצד החלש. ואם אתה באמת שואף לצדק ... בפעם הבאה שאתה מקבל אינפורמציה חד צדדית כזו תדאג שלא יעבדו עליך! ולכל קוראי המכתב שאינם מורים וצופים במדוריו של נחמיה שטרסלר. נותר לי להגיד: אז... ששטרסלר לא יעבוד עליכם ! עירית הקומבינטורית ! givonisi@012.net.il == מה דעת חכמי הפורום?? קומבינטורים או לא?

קפת

New member
בקצרה

קומבינטורים? ממש לא. לעניות דעתי השטחית והלא ממש פנויה היום - למורים טובים, מקצוענים, מסורים שרואים בהוראה שליחות וקריירה - מגיע יותר. הרבה יותר. למרבה הצער, חלקם של המורים, ואני לא יודעת אם הגדול או הקטן כי אני מכירה כאלה וכאלה, הם יללנים, עצלנים, חסרי מקצועיות ואמביציה. אותה מורה שכתבה את המכתב הזה לוקה ביללנות, בהצגת מצג שוא וריח לא כנה עולה ממנו. כן, היא חוזרת הביתה ב14:00 האומללה. ורצה לפגישות עם הורים אחרי שהילדים הולכים לישון. באמת, הלב נקרע (יש למישהו חוט ומחט באולם?). היא שוכחת את כל חופשות החג, את חופשת הפסח, את החופש הגדול. האם יש עוד סקטור מקצועי במדינה שנהנה מכל כך הרבה חופשות? אני לא זוכרת מה אומר התקן לגבי שעות שבועיות של מורה. אפשר למצוא את זה באתר משרד החינוך. ואין לי זמן לגלגל עכשיו. אני זוכרת משהו כמו 32 שעות שבועיות (זה הולך לפי ותק וכתת לימוד), שהן בדיחה. פשוט בדיחה. רוב האנשים שאני מכירה עובדים בממוצע 50 שעות שבועיות, ומביאים המון מטלות הביתה לששישבת. ונשארים לישיבות, ומנהלים שיחות טלפון. אני גם לא מכירה הרבה סקטורים שעושים קורס רפלקסולוגיה (ולא, חלילה, במשהו קצת יותר אינטלקטואלי) תמורת גמול השתלמות. אז די להתבכיינות. אף אחד לא הכריח אותך להיות מורה. אף אחד לא אוסר עליך לקחת מטפלת, משפחתון, צהרון או בייביסיטר ולהשקיע עוד כמה שעות עבודה גם אחרי השעה 14:00. זה מה שרוב הנשים העובדות עושות. זהו, בנתיים. חייב לרוץ.

Ricca

New member
גמולי השתלמות

עצוב לי להודות- אבל זה תחום שהתעסקתי איתו קצת. סתם לידע כללי,מורים- הם לפחות משלמים מכיסם על קורסי המקראמה שמקנים להם גמו"ש. בצה"ל זה פשוט על חשבון משלם המיסים.

נינטייב

New member
ציון מדבר מגרון הקפת?

די, די , די, להסתה נגד ציבור המורים. יש לי טענות נגדם, אבל בלוול אחר לגמרי. טענות המורה במכתב למר שטרסלר הריאקציונר נכונות לחלוטין. ועכשו לביקורת, או יותר נכון, לשאלת הביצה והתרנגולת: מי אשם במצבם העגום של המורים, וגרוע מכך ברמתם הממוצעת הנמוכה להחריד? מי אשם בכך שבני מתקן את העברית הקלוקלת של אלה שאמורות (מצטערת, לא חושבת שיש מורים כיום, וזה כבר נושא לדיון אחר) ללמד אותו? האם שחיקת השכר המתמשכת שגררה שחיקה ביוקרת המקצוע אשמה בכך, או שמא מורים גרועים שהצליחו להשתחל למערכת החינוך הם שדירדרו אותה? אנ'לא יודעת את התשובה. אבל פיתרון יש לי. מורה טוב, לא עילג, ידען, שעולמו רחב גם אם הוא מלמד מתימטיקה, שיש לו גישה לילדים ולנערים צריך להרוויח כמו איש היי טק מקצועי, כלומר לפחות פי 3 משכרו כיום. מורה גרוע, שילך לעבוד איפה שהוא לא מזיק. זאת התורה כולה, על רגל אחת. וקפת, בשומקום לא נשארים לישיבה על חשבון העובד. אולי בצה"ל, אבל שם זה סיפור אחר.

קפת

New member
נינט, למה את תמיד מתווכחת

איתי, על אותם דברים שאנחנו מסכימות עליהם? בכל מקום נשארים לישיבות. ישיבות, פגישות, כנסים, סיורים. מי מתגמל עליהם? איפה? באיזה סקטור בדיוק? את יודעת את אופי העבודה שלי ואני יודעת במה את עוסקת כשאת לא זמרת עם ציצים גדולים. מישהו משלם לנו עבור כל הנסיעות שאנחנו עושות? עבור עבודות בלילה? בשבת? את דופקת חשבון לשעות העבודה שלך או שאת נוסעת לאן שצריך ונפגשת עם מי שצריך ומתי שצריך על מנת להביא תוצאה מצוינת? לא התייחסת, בדיוק כמו המורה, לכך שכשלושה חודשים בממוצע בשנה, מורה לא מתייצבת לעבודתה בבית הספר, ועדיין מקבלת משכורת. את לא חושבת שזה מכסה באופן גלובלי על כל השעות שהיא משקיעה במהלך השנה? למה להתחמק מהסוגייה של החופשים? יש לי שכנים, זוג מורים לספורט. אנשים רציניים, מלומדים, מחוייבים למקצוע שלהם ואוהבים אותו. את יודעת מה הם עושים כל שנה בחופש הגדול? נכון, מנהלים קייטנה. תגידי, לך יש זמן לעשות חלטורות על חשבון החופשה השנתית שלך? כמה ימי חופשה יש לך בשנה? על פי התלוש שלי, יש 26 ימי חופשה בשנה. כמה יש למורה? ובאשר למשפט המסכם שלך: מורה טוב, לא עילג, ידען, שעולמו רחב גם אם הוא מלמד מתימטיקה, שיש לו גישה לילדים ולנערים צריך להרוויח כמו איש היי טק מקצועי, כלומר לפחות פי 3 משכרו כיום. מורה גרוע, שילך לעבוד איפה שהוא לא מזיק. זאת התורה כולה, על רגל אחת. - אני חותמת על כל מלה, ואמרתי זאת גם בתגובה הקודמת שלי.

קפת

New member
הנה מצאתי

בלינק המצורף תמצאו את היקפי המשרות של עובדי הוראה. 30 שעות שבועיות זה ההיקף הכי גדול. 30 ש"ש על פי 8 שעות עבודה ביום = 3.5 ימי עבודה בשבוע!!! וזה עוד לפני כל מיני זכויות שיש למורה שהיא אם. מי כאן עובד 3.5 ימי עבודה בשבוע עבור משרה מלאה או כמעט מלאה 89=90 אחוזי משרה - על פי חוזר מנכ"ל משרד החינוך? אני מתחלפת איתו מחר.

נינטייב

New member
ואני עדיין מעדיפה לתת

40 ש"ש איפה שאני נמצאת, לעבוד לפעמים על חשבוני, ולא לעמוד מול כיתת צווחנים ו/או אדישים ו/או אלימים ו/או נבערים ו/או מוכים על ידי הוריהם. ואני מעריצה את מי שיש לו כוח לזה. אין עבודה שדומה להוראה מבחינת המאמץ הנפשי הנדרש, ואין עבודה שמתוגמלת ביחס הפוך למאמץ זה. ואין עוד סקטור מושמץ כמו הסקטור הזה, אולי רק עובדי חברת החשמל מושמצים יותר.

קפת

New member
גם בזה אני מסכימה איתך

(למרות שאת תמיד תמצאי על מה להתווכח איתי, אפילו שאנחנו תמיד מסכימות בסוף ואפילו שאני מאוד אוהבתותך ואת מאוד אוהבתותי). גמני עבדתי פעם בתור מורה, במשך כמה שנים. עד שהבנתי שאני מתעבת ילדים ושעדיף שיצרחו בבית, לא עלי, כי יום אחד אני לא אשלוט בעצמי ואכניס למישהו מהם כזאת סטירה... זו עבודה קשה, ומעיקה, ולא תמיד מתגמלת - רגשית/אינטלקטואלית, לא מדברת כרגע על הפאן הכלכלי - ושוחקת ומעצבנת. נורא מעצבנת. ככה שהגעתי למסקנה שאנלא בנויה לזה. ועזבתי. אבל כשעבדתי בהוראה נתתי את מה שנידרש, בלי לדפוק חשבון לשעות. ותמיד נתתי יותר שעות. הרבה יותר. וגם הלכתי לפגישות עם מורים בערב, למרות שזה לא היה בהסכם השכר שלי. כי אלו היו דרישות התפקיד. הבעיה היא לא זו, אלא היללנות שמאפינת את המכתב הספציפי שהובא לפה על ידי האלמונית שמשום מה לא מטריחה את עצמה ליטול חלק בשרשור הזה. מהמכתב הזה עולה התעלמות מקוממת ת של הכותבת מכך שהחופשות, מיעוט השעות והתנאים המפליגים שלהם זוכים מורים בעצם כוללים את ההשקעה מעבר לשעות הלימוד בכתה - פרופר. וזה מרגיזותי נורא. הצייקנות הזו: לא משלמים לה על שיחות טלפון, לא משלמים לה על אסיפות הורים. מי צריך לשלם לה על כל זה בנפרד כשהיא מודה שמשרה מלאה שלה היא 19 שעות שבועיות? שזה בערך סכום השעות שנחשבות כחצי משרה בכל סקטור במשק, אם לא פחות. ועל זה היא עוד מקבלת 10 אחוז כי היא אם בישראל. איפה עוד מקבלים תוספת אמהות? איפה? ולא שאני נגד. ישנו המודל השוודי המקסים בעיני, שהלוואי ויכילו אותו על מדינת ישראל. מודל שרואה בגידולם של ילדים בריאים ומטופחים תועלת למדינה ומציע להורים לילדים חופשות, הקלות מס ועוד דברים טובים. ולכן אני אומרת לזו שכתבה את המכתב: בחרת להיות מורה? תהיי גאה בבחירה שלך. תני את הנשמה, תשקיעי, ותתמכי ברפורמה שממליצה לתגמל משקיענים כמוך, כי מגיע לכם. אבל אם הלכת להיות מורה כי זה קל ונוח, כי את בבית עם הילדים שלך במשך שבועות וחודשים (לא כולל את ימי השביתה שלך, שגם אותם מממנים לך) שבו כל סקטור אחר במשק עושה שמיניות על מנת למצוא תעסוקה והשגחה לילדים - אז תסתמי. קחי מה שנותנים לך ותגידי תודה. יש לך את התנאים הכי נוחים במדינה. ותלמדי להעריך את התנאים האלה, כי הם שווים ועולים למשלם המיסים הרבה מאוד כסף, גם אם הם לא מתבטאים ישירות בחשבון הבנק שלך. את מקנאה במזכירה של בעלך? לכי לעסוק במזכירות. אפחד לא הכריח אותך לעבוד 19 שעות בשבוע כמשרה מלאה. שונאת יללנים.

א י ל ה

New member
סקטור

לא, פשוט גם לי בא להגיד את המילה הזאת. היא עושה לי להרגיש חשובה ואין לי הרבה הזדמנויות להגיד אותה. בקשר לסקטור המורים, הם ממש חצופים וזהו. סקטור סקטור סקטור. סליחה ותודה.

נינטייב

New member
כיצד להפוך את בן-זוגך למאושר

המתיני לו במאור פנים כשהוא מגיע. לבשי משהו נוח, לא נועז מידי, לא מרושל. הגישי לו את ארוחתו, חמה וטעימה. אל תדברי הרבה, אל תשאלי אותו איך היה במשרד, רק היי אמפטית וסימפטית. אחר כך הוציאי את שעון סקטור שקנית לו, והגישי לו אותו בנשיקה. מכאן ואילך, הקפידי להחמיא ל סקטור שלו כל יום. גבר עם סקטור מוחמא, הוא גבר מרוצה. אגב, על הסקטור להיות יקר וכבד, ולא זול וקל. כך בעלך יעריך את הסקטור יותר. זהו, בעצם סקטור וזהו.

למעלה