מכתב שמי יודע אולי אולי עוד ישלח...

מכתב שמי יודע אולי אולי עוד ישלח...

אני כותבת לך את זה לא בשבילי אלא בשבילן בשביל שתי הבנות הקטנות שלך האחיות שלי אני כבר מקרה אבוד איתי כבר אין מה לעשות אבל אולי אולי אם יש אפילו סיכוי קטן בשבילן אני מוכנה לעשות הכל אתה אולי בלי לשים לב ואני רוצה להאמין שגם בלי כוונה הורס אותן הדברים שאתה אומר, גם אם הן או אני לא מראות את זה פוגעים ופשוט הורסים לאט לאט המילים חודרות עמוק ואתה לךא שם לב אפילו ואולי גם לא אכפת לך כמה אתה פוגע והורס ומוציא כל הרגשה טובה שאולי היתה. אתה יודע במקרה יום אחד ראיתי קטע מהיומן של ע´ ואתה יודע מה היה כתוב שם? אתה יודע איך בכיתי איך נשבר לי הלב אחרי שראיתי מה היה כתוב שם? למה ילדה בת 11 צריכה לחשוב שהיא טיפשה שמנה ומטומטמת? למה ילדה בת 11 צריכה לחשוב שכדי שהיא תצליח בחיים ותהיה משהו ומישהו יאהב אותה היא צריכה להיות הרבה יותר חכמה להוריד כמה קילו ולהוריד את הגנגים שלה? למה לילדה בת 8 תוך שניה וחצי צריכה להעלם כל שמחה ואושר שהיה לה רק שניה לפני למה? לאף אחד לאף אחד בעולם הזה גם לא לך אין זכות לדבר ככה לאנשים ולגרום להם להרגיש כמו אפס כמו זבל במיוחד לא לך אין זכות לדבר ולעשות את זה לילדים שלו אתה זה שאמור להגן עליהן ולגרום להן להרגיש הכי חשובות והכי חכמות והכי טובות והכי לא יודעת מה ואתה לא אתה עושה את זה להפך. למרות מה שאולי תחשוב אני לא שונאת אותך ואני לא כותבת את זה מכעס עמוק או שנאה עמוקה אלא להפך כי אני כלכך אוהבת אותן כי הן כלכך חשובות לי ובתור אחת שרואה את כל זה מהצד אני לא יכולה להמשיך לראות את זה אני לא יכולה לתת לזה להמשך לי כבר אין מה לעשות אתה בעצמך אמרת שאני כבר מקרה אבוד זוכר אמרת "אין לך מה לעשות, את הילדה הזאת איבדנו, היא מקרה אבוד..." בכל אופן אני מקווה שתתיחס ותחשוב אפילו טיפה על זה ותשנה אפילו אל תשנה את היחס רק אל תדבר אליהן ככה תן להן להרגיש מלכות גם כשהן עושות מה שאסור ובעיות וצרות זה לא צריך לגרום לך לדבר כמו שאתה מדבר לפעמים... שלך לתמיד "הבת שאיבדת"

ה מוזה

New member
אמא ואבא

הביאו אותנו לעולם במעשה של אהבה החיבור הזה של ילד והורים הוא לתמיד אולי נרצה לנתק את הכבלים ..את חוטי קשר הדם אך אנחנו והם מחוברים בברית עולם בין אם נרצה בין אם לאוו לא תמיד יאירו עבורנו את הדרך באור אוהב ורך לפעמים ימעדו במילה קשה ונזיפה ..או גרוע מכך כואב לראות שידיים מלטפות הן אלו שהורסות .. ומילה יש בה כוח יותר מכל מכה .. יש מכה שעם הזמן הצלקת תבריא ותעלם אבל מילה ...היא נחרטת לה בלב וכמה שנרצה ..לשנות את ההורים לגרום להם פשוט להיות אחרים , סובלניים תומכים ומבינים .. זו דרך שצריכה לבוא מהם ,השינוי תמיד מגיע מתוך הנפש אנחנו כן יכולים ....לנסות ולהבין שלהיות הורים לא תמיד עושים את הצעדים הנכונים , לפעמים הורים טועים וחוטאים במילה קשה ..בחוסר הבנה או אף בחוסר אהבה .. דאגתך לאחיותייך ..היא מהלב מזלם שיש להם אותך ללטף את הלב אחרי שהמילים נחרטו בהם קשה .. את אביך לא יודעת אם תשני .. אבל את כן יכולה להיות שם בשבילן במילה טובה , בחיבוק , ובלהגיד להן אתן חשובות - אתן פשוט נהדרות -

יודעת שהורים לא מושלמים

אף אחד לא מושלם ושגם הם ההורים טועים לפעמים הרי בראש ובראשונה הם בני אדם אבל אני לא יכולה להמשיך לראות את האחיות שלי הולכות ו"נובלות" אני מנסה אבל מה זאת מילה שלי לעומת מילה של הורה?

ה מוזה

New member
גם למילה קטנה יש כוח עצום

דמייני של נפש עדינה שמוקפת בחושך נורא פתאום מישהו מדליק להבה קטנה .. נכון שהחושך כבר פחות נורא ? זה בדיוק מה שעושה מילה קטנה לא הגודל חשוב ולא המעמד חשוב מהיכן נאמרה המילה כשהיא מגיעה מהלב היא להבה גדולה ------
------ אפילו בשרב הכי כבד ידעתי שהגשם עוד ירד ראיתי בחלון שלי ציפור אפילו במשב סופה וקור. לא פעם זה קשה אבל לרוב מילה טובה מיד עושה לי טוב רק מילה טובה או שתיים לא יותר מזה אפילו ברחוב ראשי סואן ראיתי איש יושב ומנגן פגשתי אנשים מאושרים אפילו בין שבילי עפר צרים. תמיד השארתי פתח לתקווה אפילו כשכבתה האהבה חלמתי על ימים יותר יפים אפילו בלילות שינה טרופים. לא פעם זה קשה אבל לרוב מילה טובה מיד עושה לי טוב רק מילה טובה או שתיים לא יותר מזה מיד עושה לי טוב רק מילה טובה בנתיים, לא יותר מזה אפילו בשרב הכי כבד ידעתי שהגשם עוד ירד ראיתי בחלון שלי ציפור אפילו במשב סופה וקור. לא פעם זה קשה אבל לרוב מילה טובה מיד עושה לי טוב רק מילה טובה או שתיים לא יותר מזה מיד עושה לי טוב רק מילה טובה בנתיים, לא יותר מזה מיד עושה לי טוב רק מילה טובה או שתיים לא יותר מזה מיד עושה לי טוב רק מילה טובה בנתיים, לא יותר מזה * יעקב גלעד - יהודית רביץ *

KEiN

New member
גם לי יש בול את אותה בעיה...

כל עוד לאחיך\אחיותיך אין מודעות הם חשופים לפגיעת ההורים באופן מכאיב, אני דיברתי עם אחותי על זה שההורים שלנו לא מושלמים והסברתי לה הכל, הסברתי לה שגם לאמא קשה מאד בעבודה ולפעמים אין לה איך לפרוק את זה... הכי חשוב שתדברי, תסבירי ותביאי מודעות לראשם של אחים שלך
הרי רגע זה הם יוצאים מנק´ הנחה שההורים זה המודל המושלם ואלו הם היחידים שיש לקחת מהם דוגמה על כל מעשה קטן...

למעלה