מכתב שנכתב לרב הראשי

מכתב שנכתב לרב הראשי

מצאתי בפרום גייז דתיים של וואלה מקווה שלא יכעסו עלי שם. לכבוד הרב יונה מצגר, שמעתי אותך הבוקר בגלי צה"ל מתראיין לגבי יחסך לכוונתו של יגאל עמיר להנשא. אמרת בנחרצות שהיית מסרב להשיא אותו כדי למנוע כל אפשרות שמעשה זה יתפרש על ידי מישהו כתמיכה במעשה השפל שביצע אותו אדם, ושמחתי לשמוע שזוהי עמדתך. לעומת זאת, הבהרת מפורשות, שעל פי ההלכה היהודית אין למנוע ממנו להנשא, כשם שאין למנוע ממנו לאכול, לשתות, לקרוא, להתפלל, להניח תפילין ושאר צרכים שבנפש ובגוף, מכיוון שלמרות הפשע הנורא שביצע, אם לא נגזר עליו עונש מוות, אין לגזור עליו מוות בחייו, וזוהי גישת היהדות לפושעים. הצעת גם שמן הראוי הוא שרב הכלא ישיא אותו. אני מסכימה איתך לחלוטין. אני חושבת שגדולתה של חברה היא ביכולת לשמור על זכויות האדם של כל חבריה, מן הנעלה ביותר עד השפל ביותר. גם על הפושע הנאלח ביותר, אשר בצדק נשללת ממנו הזכות לחופש, לקבל את כל שאר זכויות האנוש הבסיסיות כל עוד הוא בין החיים (וכל עוד זכויות אלה אינן מסכנות אחרים), וגישת היהדות שאכן סוברת כך, היא בעיני דוגמה להומניות וצדק חברתי מן המעלה הראשונה. ובכן, כבוד הרב מצגר, אני לא רצחתי אדם מימי, וגם לא אנסתי, ולא גנבתי, ולא מעלתי, ולא סחרתי בסמים... אפילו באדום לבן אני לא חונה... אני אוהבת בכל מאודי אדם שמסב לי אושר אין קץ. על פי הגישה היהודית - הומניסטית שהצגת, וודאי שאין למנוע ממני חיים לצד אותו אדם, שהרי הם בבחינת מניעת החיים עצמם, ואם לרוצחים אין למנוע זכויות כה בסיסיות, וודאי וקל וחומר שלאנשים הגונים אין לעשות כך. הרב מצגר, האדם הזה הוא אישה, אבל אין זה משנה את העובדה שבשבילי היא עולם ומלואו ומהות החיים עצמם. האם תהייה מוכן להשיא אותנו? גם אם לא, אשמח אם תמליץ לרב של בית כלא כלשהו לעשות זאת. כמדומני שאפילו אפשרות כזאת נמצאת כרגע מעל ומעבר לחלומנו הוורוד ביותר. בתודה מראש, מאיה | מה אתם אומרותים

אבא גאה

New member
אחלה מכתב ../images/Emo45.gif

האם נשלח לו המכתב? והערה אחת, בפעם הבאה תתני גם קישור למכתב במקומו המקורי ואז זה בסדר.

אושר איןקץ ../images/Emo99.gif

תתחיל לגלגל את זה על הלשון... עוד קצת... עכשיו בקול רם... נכון יפה?

אבא גאה

New member
תיזהרי שאני לא אגלגל אותך ../images/Emo123.gif

או אזמין את טוסבהינדא לגלגל עלייך בור.
(ו...למה קסדה?) וקודם אנחנו צריכים למסד קשר נישואין ואח"כ להחליט על איזה שם משפחה הולכים ורק אז.....אולי.... אם כי כמו שאני מבין יש סיכוי לא רע שהדס מסרבת לך

d a n i r

New member
כל הכבוד

רק אל תחכי לתשובה...אפשר להמליץ לך על רב רפורמי חיפאי?

רבנים? מדינה אזרחית אני רוצה

שהמדינה תשיא ושהמדינה תתיר נשואין . טוב יהיה לכולנו .

התעלמתי לא סתם

כי בשביל מה להלחם בדת,יותר קל עם המלחמה ששיכים אליה רבים מעדת היהודים ,מאבק פרטני מול הדת הוא מראש נועד לכישלון. והדת לצורך העיניין הם אלו אשר מנהיגים אותה. כל אחד הרי ייתן פרשנות שונה ,בעיני זו יופיה של הדת. אבל לעניין הנשואין צריך ת'דת? מה זה נשואין אם לא הסכם ממון,הבעת אמון והודעה קבל עם ועדה ?

אבא גאה

New member
את משכנעת את האתאיסט?

אבל אני בטוח שאת יכולה להבין את הצורך של הדתיים להתחתן בדרך שבה ציווה האל.... וזה מה שהן רוצות במכתב הזה, שהרב יאשר את נישואיהן. אני מבין אותן

מבינה בטח שמבינה

שדבר ראשון שהאסוציאציה זרקה אותי אליה זה, שזה קצת כמו מערכת יחסים של הורים ילד. ילד סורר ההורים מתכחשים לו והילד נורא רוצה שיקבלו אותו. אז אולי צריך לשלוח ת'רבנות לטיפול?

ניראות

New member
ההכרה בנו כזוג

היא חשובה. אך שאלה לי: מדוע ההכרה בזוג חייבת להיות רק דרך נישואין? לא מספיק שהזוג עצמו רואה עצמו כזוג? לא מספיק שהזוג עורך לעצמו את הטקס שהוא בוחר, רוצה? אחרית הימים, כשהמדינה תתן זכויות שוות לכל זוג המצהיר על עצמו כחיים משותפים.

למעלה