מכתב שנשלח לשטראוס

ashmash

New member
מכתב שנשלח לשטראוס

אני מביא כאן בפורום הודעה קצרה אשר שלחתי לשטראוס אשר משתמשים בג'לטין במוצר מילקי. שלום רב לכם עד לפני כחודש, הייתי בין לקוחותיכם הנאמנים וצרכתי בין השאר "מילקי". לפני כחודש, כאמור, התבוננתי ברשימת הרכיבים של מעדן החלב מילקי וגיליתי שאחד מהרכיבים של המוצר הוא ג'לטין, חומר המופק מעצמות דגים ובעלי חיים. בתור צמחוני, אשר לא נוהג לאכול בעלי חיים שהומתו (גם עם עברו סידרה של עיבודים) הפסקתי מיד לאכול מהמוצר הזה ועוד מספר מוצרים אחרים של חברתכם המאוגדים על ידי עצמות דגים (כמו למשל מעדן דנונה מוקצף) ובאותה הזדמנות אני ממעט לרכוש מוצרים של חברתכם ומעדיף את המוצרים של חברות מתחרות, גם כאשר לא מדובר במוצר המכיל ג'לטין (למשל חלב ומעדני חלב נוספים). יתרה מכך, אינני מרגיש כלל חסרון של מוצריכם, מפני שלחברה המתחרה בכם, טרה שמה, יש ליין שלם של מוצרים העונה לשם "ג'ננה" אשר כלל לא מכיל ג'לטין ומדובר במעדני חלב וקצפת באיכות גבוהה, אפילו יותר מזו של "מילקי". ועל אף האמור לעיל, הייתי שמח להתעורר בוקר אחד ולגלות שחברתכם הפסיקה את השימוש בג'לטין במוצריה, וכך, גם אני, צמחוני אשר לא אוכל בעלי חיים (ובכלל זה דגים) אוכל להנות מהאפשרות לבחור בין מוצרי החלב של שטראוס לבין אלו של של טרה ולא אקנה באופן בלעדי את מוצריה של טרה בלבד. כמובן שאת המכתב הזה אני כותב בשמי, אולם אינני לבד במערכה, אני מפיץ את מכתבי זה אליכם גם במספר פורומים באינטרנט העוסקים בצמחונות וצרכנות וכמובן דואג לחדד את הנושא בקרב חברי. אשמח לקבל את תגובתכם בנדון. אלעד
 
שטראוס

שלום לך. בעיני חברת שטראוס,היא אחת החברות היותר הגונות במדינתנו המתפתחת,ודואגת באמת ובתמים ללקוחותיה, שים לב לתפיסת העולם המיוחדת שבפרסומות שלהם,וכמובן שהיא גם רוצה להרוויח מתחום ההתמחות שלה שהוא בעיני הכי מוצלח מכל המתחרות שלה. הג'לטין הוא חומר שאינו מזיק,ואם אתה צמחוני כאידיאולוגיה אז תוכל להנות ממוצרים אחרים שלהם. שאלה,אם בסופו של דבר כולנו מתים,אז למה להתאמץ?
 

odedg

New member
שטראוס

שלום לכולם! נושא המידע הברור לצרכן הוא הקו שצריך לדעתי להוביל בניתוח המשמעויות, לא פחות מהשאלה האם הוא מזיק. כך היה עם פרשת הסיליקון בחלב העמיד של תנובה וכך היה בפרשה שלמיטב זכרוני היתה קשורה ב"ורד הגליל" כשנמצא אחוז מזערי של חלבון חלב בשוקולד מריר שהוא פרווה. מישהו בדק עם ארגון הצרכנים הדתי או גורמים אחרים האם יש לכך השפעה על נושא הכשרות? בקיצור, זה עלול להיות "סלט" שלם. אנחנו מחכים בקוצר רוח שתספרו לנו על תגובת שטראוס!
 

nirdagan

New member
ג'לטין הוא כשר פרווה

למרות שהוא מופק מבעלי חיים. לדעתי אם צמחונים רוצים לוודא שמוצר מתאים לדרישותיהם הם יכולים להקים גוף שנותן "הכשר" שמוצר הוא מתאים לצמחונים. זה קיים למשל במוצרים שמתאימים לחולי סכרת, וכמובן בכשרות במובנה הדתי.
 

ashmash

New member
ומה הקשר בין שמיטה להר סיני?

אני שמח שחברת שטראוס היא חברה הגונה ולפיכך ראיתי מלכתחילה טעם לפנות אליה, בתקווה שאולי יזוזו מספר דברים. אינני בקיא בתפיסת העולם של החברה לאור הפרסומות שלהם, בעיקר מפני שאינני צופה כמעט בטלויזיה בכלל ובטלויזיה מסחרית בפרט. מעולם לא טענתי שג'לטין הוא חומר מזיק. עד כמה שידוע לי רבים האנשים שאכלו ג'לטין והאריכו ימים, אולם מידת התועלת או הנזק של ג'לטין לא הניעו אותי לכתוב מכתב זה כי אם חוסר רצון מצידי לתרום להרג של דגים עבור מוצרי מזון, במיוחד לאור העובדה שניתן לייצר את אותו מזון ללא אותו חומר שמקורו בדגים. ובעניין שאלתך האחרונה, כל אחד ושיקוליו הוא. שבוע חלומי לך. אלעד
 

אלי 03

New member
תגובת שטראוס

לצערנו הרב אין(!!) ג`לטין ממקור צמחי. ג`לטין הוא חלבון מהחי, בעל ערך תזונתי גבוה והוא משמש כמייצב בהרבה מאוד מזונות תעשייתיים. אנו מפנים אתכם וגם הצימחונים מבינכם, לאתר חשוב בנושא רפואה אלטרנטיבית, צמחונות וטבעונות שכתובתו: althealth.co.uk המשבח את הג`לטין ומתאר בפרוט את יתרונותיו הבריאותיים הרבים של הג`לטין. למיטב ידיעתנו הרבה מלקוחותינו הצמחוניים אוכלים מילקי נהנים ממנו ומתכנותיו הטובות של הג`לטין. תודה שרות לקוחות שטראוס
 
אתר מסחרי מלא לוקשים ללא ביסוס מדעי

האתר אליו מפנה מר מילקי, הוא אתר מסחרי המנסה למכור תוספי מזון. אמנם, אם תנסו לקנות שם ג`לטין, תראו שהמוצר ירד מהמדפים מסיבה עלומה, אך המאמר הפרסומי בנושא עדיין שם. ראשית, טוען מר מילקי, שג`לטין הוא חלבון בעל ערך תזונתי גבוה. האמת היא שערכו התזונתי של חלבון זה נמוך ביותר, עקב העדרה של חומצת האמינו החיונית טריפטופן. בכל מקרה, כמות הג`לטין המשמשת במוצרים תעשייתיים זניחה מכדי להוות גורם משמעותי במאזן החלבונים במזון. רוב היתרונות התזונתיים המיוחסים לג`לטין, קשורים לכושר ספיגת הנוזלים של הג`לטין. תכונה זו אינה ייחודית לג`לטין ומאפיינת למשל גם את המייצב הצמחי אגר-אגר ובעיקר לסיבים תזונתיים רבים הנמצאים רק במזון צמחי. להבדיל מג`לטין שנצרך לרוב בכמויות קטנות ובלתי משמעותיות, הסיבים התזונתיים קיימים בכמויות מספקות אצל כל אחד שתזונתו מבוססת על מזון צמחי מלא. תכונה נוספת המיוחסת לג`לטין היא יצירת קולגן לחידוש הסחוס. המאמר טוען שחומצות האמינו הקיימות בג`לטין זהות לאלה שבקולגן. לכך אין משמעות, מכיוון שמדובר בחומצות אמינו לא חיוניות שהגוף יכול לייצרן בעצמו ואינו זקוק להן במזון. לדעת מומחים, אין זה סביר שלחומצות אמינו אלה במזון ישנה השפעה כלשהי בתהליך ייצור הקולגן בגוף. במזונות רבים משתמשים בג`לטין כמייצב, אך במזונות רבים עוד יותר, משתמשים במייצבים צמחיים אחרים. ג`לטין אינו מוצר צמחוני (כך מודגש גם באתר שאליו מפנה מר מילקי) וצמחונים המודעים לכך נמנעים מלצרוך מוצרים המכילים ג`לטין. ראו ציטוט מתוך אתר PDR: The mechanism of the putative anti-arthritic activity of gelatin hydrolysates is a matter of speculation. Although the amino acids in gelatin hydrolysates are identical to those in collagen, it is unlikely that these amino acids would make a significant contribution to the synthesis of collagen in, for example, joint cartilage. L-hydroxyproline is not a genetic amino acid. Thus, it is not a precursor to protein synthesis but, rather, is formed post-translationally. Both glycine and L-proline are synthesized by the body, and it is unlikely that these amino acids in gelatin hydrolysates would play any role in the de novo synthesis of collagen. There is speculation that gelatin hydrolysates may contain certain oligopeptides, which may stimulate collagen synthesis. This is far from proven.
 

dudil

New member
לפי האתר שסיפקת

דגים כלל לא נכנסים כאן לעניין - It typically is obtained by boiling bovine, pig and ox skin and bones לפני שאתה הולך לנגח את שטראוס, נראה לי שיש עוד הרבה מפעלי בשר קודמים בתור. בכל אופן לא נראה לי שג'לטין הוא הסיבה להרג החיות...
 
אכן ג'לטין מיוצר לרוב מפרות וחזירים

ג'לטין מדגים מיוצר לרוב כדי לספק דרישות של הכשר בד"ץ (אצל הפחות מחמירים, גם ג'לטין מיונקים נחשב פרווה בשל היותו חומר חדש שעבר עיבוד רב ובשל היותו בטל בשישים במוצר המוגמר). אין זה משנה מאד - כך או כך מדובר במוצר שכרוך בהרג בעלי-חיים וכך או כך הטענות שהועלו מופרכות. נכון הדבר ש"מפעלי בשר קודמים בתור" מבחינת האחריות לטבח ועינוי של בעלי-חיים ואפילו שטראוס גורמת ליותר סבל והרג ישירות על ידי השימוש בחלב בעלי-חיים. אין מוצר בודד שהוא ה"סיבה להרג חיות". תעשיית ההרג מתפרנסת ממקורות רבים והכדאיות הכלכלית נובעת מצירוף ההכנסות על כל חלקי החיה - למאכל, עור, ג'לטין ועוד. ללא ההכנסות על "מוצרי הלוואי" היו מעלים את המחיר על החלקים למאכל והצריכה הייתה יורדת. לכן כל חלק של החיה שנמכר תורם לגידול בהיקף ההרג והסבל. אין זה אומר שאין מקום ללחץ צרכני מצד כל אותם צמחונים שעדיין צורכים מוצרי חלב, כדי להוריד רכיב לא צמחוני מיותר ממוצר שאחרת יהיה צמחוני.
 

dudil

New member
למרות שאני כביכול בצד הנגדי

אני מאחל לכם בהצלחה.
 

odedg

New member
גילוי נאות ושטראוס

שלום! הייתי מצפה משטראוס שיסביר את נושא הכשרות ויציין את עניין הז'לטין ומקורו על גבי האריזה!
 
למעלה