מכתב שעד כה לא יד מה לעשות עם עצמו

שרון2910

New member
מכתב שעד כה לא יד מה לעשות עם עצמו

מכתב זה נכתב תוך מערבולת רגשות אל ידידת נפשי שכנראה לעלום תשאר רק ככזאת ועל כן הוא מנוסח בבילבול מה: ילד צועק "בושה וחרפה" מתוך אחת הסמטאות. אין איש וחי המאזינים לו, אפילו אלוהים נמנע ממקומות אפלים אלה, הסמטאות. על חומות הבניינים הלובשים חשכת מוות מטפס בזריזות מבחילה הד חורק וצורמני המבשר את בשורת החושך- בושה וחרפה. ההד לובש אוזניים מחודדות, צבעם אדום שרוף. הוא שומע את תחינותיי את בקשותיי ורצונותיי, ההד לובש זנב, זנב אדום ומדמם. האפילה כוסה עליי, מצילה מפני חדוות האור. ואני קטן, מביט מעלה, מתבונן. להד עיניים. ופרצוף. ההד נראה כמוני, מבחיל ומשתק. בוחן את מחשבותיי, מתרפק בין פחדיי, יורק ליחה חומצתית אל תוך נשמתי. דמעות צועקות מתוך עיני. אני מת. תמציתה של התורה היא בחרפתנו, הבושה. חרפה היא להמנע מדברי אהבה פורחים להמנע מלתת ביטוי למחשבותינו הגבוהות, לרגשותינו הגועשים. חרפה היא לא לומר "אני אוהב אותך" כשכך אני מרגיש. חרפה היא להתבייש ביופי הפוקע מתוכנו חרפה היא למנוע ממנו לפרוח לעולם. אך למה מתביישים אנו לומר בכנות את דבר לבנו? מדוע מפחדים אנו לפרוץ את גבולות הסמטאות והאגו, את גדרות הכלא המחניק? אני מתבייש. אני מתבייש באמת הגדולה שלי, אני מתבייש בעצמי, אני מתבייש לשחרר את היופי המוחלט האצור בי ובכולנו. ואותו יופי, לאחר שאחד ישחררו, יפרח הוא בכולנו ומכולנו, הרמונית החיים. אם כך, וללא מחשבות של זוג סקס וגוף, ללא תקוות וציפיות, ללא דבר שבעולם. בריק הנקי- לילך, אני אוהב אותך.

ה מוזה

New member
לפרוץ גיטאות של רגש ..

כמה משחרר היה לו היינו יכולים לעמוד על פסגת הר ולצעוק בכל ריאותינו וליבנו ......." אני אוהב "....כמה פוחדים אנחנו לצעוק זאת ולומר מכל הלב ..כשיש גדרות וגטאות של תבניות מסביב..בושה או פחד?? על שניהם יש להתגבר ..חברה טובה פעם אמרה לי : יש להביט לפחד בעיניים ..ואז פשוט לחלוף דרכו ..הפחד לא קיים כשמסתכלים לו בעיניים ..הפחד קיים רק בחשיכת סמטאות אפילות ..כאלו שאף אלוהים נמנע מהם ..והילד ימשיך לצעוק "בושה וחרפה" לפחד לומר אני אוהב.. גם הבושה ..מתקיימת לצד הפחד באותם מקומות אפלוליים ..לו היה הילד יכול להביט לבושה בעיניים ..ולחלוף דרכה ..ישר ללב אין בושה בלומר "אני אוהב". יש רק ספק שלעולם יישאר ..אם לא נתגבר על הפחד והבושה .. ולפחות פה .... המילים יצאו לאור "לילך - אני אוהב אותך " ברוך הבא אלינו שרון

שרון,

אני לא חושבת שחרפה היא להמנע מדברי אהבה טהורים, להמנע מלתת ביטוי לרגשות גועשים, חרפה, היא כשמתיחסים לאהבה הטהורה הזאת, רק בתור זוג, סקס וגוף, ולילך זכתה, אתה אוהב אותה בזכות מה שהיא, ללא דבר בעולם... ובכל נשמתך, אני מקווה שהאהבה בניכם תפרח, כי היא טוהר, לא חרפה.

כתוב מקסים...

ויש דרך החוצה... ויש דרך לפרוק... ולא התורה היא שחוסמת הכל- אלא דווקא הממסד, ואל תאשים את אלוהים- תאשים את רבניך הפרטיים.... ותשתחרר מהם- לא מהאמונה באלוהים שהוא הטוב והמיטיב. כי בתור הטוב והמיטיב- לא היתה לו כוונה אמיתית לחסום את רגשותיך, כי כל מה שהוא ברא- הוא ברא באהבה. וגם אותך הוא אוהב, ואין לו שום כוונה שתתייסר ככה. ואם אתה אוהב את לילך- זה בטוח לא בניגוד לרצון האל, ויש דרך. לא יודעת מהי בדיוק עבורך- אבל אל יאוש. אין יאוש בעולם כלל

שרון2910

New member
לא לא

אלוהים שלי הוא טוב ומיטיב אך אלוהים שלי הוא לא שלי, הוא אנחנו. ראשית אינני מאמין באלוהים ( לפחות לא זה הממסדי והמפחיד) אינני מחפש אחר "הדרך", אותה אני מאמין שמצאתי (לפחות בשבילי...), המכתב מדבר על המניעים שגורמים לנו לפעול, האם הם מניעים שראשיתם אהבה או שמא פחד. ואם אכן ראשיתם הוא פחד אזי מה טיבם, מה טיבם עבורנו, האם הם ביטוי לאמת שלנו? ולמה אנחנו כל כך מפחדים מהאלוהים, מהאור הטמון בתוכנו?

למעלה