מכתב ששלחתי להפקת התכנית

Attorney

New member
מכתב ששלחתי להפקת התכנית

המכתב נשלח אל ההפקה, אך אשמח לקבל תשובות גם מכם, גולשי פורום התכנית. אתמול ישבתי וזפזפתי בטלוויזיה. במקרה נחתי על ערוץ 2 בזמן בו שודרה התכנית פספוסים. למען האמת - אני לא צופה בתכנית הזו בדרך כלל. אתמול, החלטתי לראות במה מדובר. בחור נקרא למשרד הנהלה של חנות מסוימת, ובמשרד יושב מנהל החנות ונציג חברת ביטוח. אחותו של אותו בחור, העובדת בחנות, צולמה ע"י מצלמות אבטחה כשהיא גונבת כסף מקופת החנות. האחות "נשברה" וסיפרה בבכי לאחיה שהיא נסעה לאילת, נכנסה להריון וזקוקה להפלה. אחרי שמשכנעים אותה למסור את האמת, היא מחייכת ואומרת "כפרות, חולה עליך, תחייך למצלמה, זה פספוסים". פוגעים ככה בלב ליבו של אדם, ומשדרים את זה בתכנית בידור. איזה צחוק, איזו הנאה. איזה קהל צוחק מזה? מה המתיחה הבאה? הרופא ימתח אותך שיש לך סרטן? אמא תספר לך שאחותך הקטנה נאנסה? השוטר יגיע הביתה ויספר שאבא נהרג בתאונת דרכים? האם יש תחום בחיים שהוא טאבו? שלא נוגעים בו? או שכל הגבולות פרוצים, והכל הולך תחת ההגדרות "בידור" ו"סאטירה"? האם גם לדעתכם הגיע הזמן שהתכנית פספוסים תרד מהמסך? ממתין לתשובתכם.

ערן היקר

ערן היקר אנחנו, הנוגעים בדבר, מוצאים עניין רב בפנייתך אלינו. פניה שמעוררת שאלות מעשיות מחד ודיון ערכי, שלא לומר מוסרי - מאידך. אפתח, ברשותך, בעניין המעשי: כל אדם שנמתח במסגרת צילומי התוכנית "פספוסים" - בין אם מדובר באדם מוכר ("סלב") ובין אם מדובר באדם אלמוני - זכאי לסרב לשדר את הקטע שבו הוא מצולם. בעבר נתקלנו בסירובים מעין אלו וכמובן - כיבדנו אותם ולא שידרנו (יתרה מכך - החומרים נמחקו מהקלטות ומעולם לא מצאו את דרכם לחדר העריכה). כך שבהיבט המעשי חשוב להבהיר שכל אייטם בתוכנית מוקרן על דעתו וברשותו המלאה של הנמתח. רבים מהנמתחים שבים אלינו מאושרים לאחר השידור וחולקים איתנו את התגובות שקיבלו לאחריו. לסיכום (ביניים) אומר כי אנחנו לוקחים אחריות על הצילומים, פועלים בשיתוף פעולה עם מעגל מקורביו של הנמתח שמלווה את המהלך לאורך כל הדרך (ולא פעם היוזמה מקורה בסביבתו הקרובה של האדם) ובסופו של דבר ניגשים לעריכת והקרנת האייטם בברכתו של הגיבור הנמתח. ההיבט הערכי-מוסרי שאתה מעלה בפנייתך מורכב יותר וראוי בהחלט לתשומת לב: "פספוסים" היא אכן תוכנית בידור. המנדט שהיא מקבלת מדי שבוע ממאות אלפי צופים ומזכיינית ערוץ 2 "רשת" הוא למלא שעה בשעות צפיית השיא בטלוויזיה, להצחיק, לשעשע, לסקרן ולהציץ לסיטואציות מורכבות, אנושיות, הזויות לא פעם וכל זאת כשלצופה ברור מעל לכל ספק - לפני הקרנת המתיחה, במהלכה ואחריה - שמדובר במתיחה. במצב בדוי שלא היה ולא נברא שהנמתח תפקד בו כאילו היה אמיתי. אפשר וכדאי להתווכח על גבולות הז'אנר והאמן לנו שאנחנו מקיימים דיונים ערים וממושכים על גבולות אלו לפני כל יציאה ליום צילום. כשהסיטואציה המוצגת (הבדויה, כזכור) נתפשת בעינינו כקיצונית מדי אנחנו פוסלים את המתיחה על הסף. כשאותה סיטואציה נתפשת על ידינו כגבולית, שנויה במחלוקת ורגישה ובכל זאת בחרנו "ללכת על זה", אנחנו דואגים לעטוף אותה בהומור ובהסברים שאינם משתמעים לשתי פנים כי מדובר, שוב, בבלוף מוחלט מתחילתו ועד סופו. לגופו של עניין ובהתייחס למתיחה שהזכרת, דומני שגילינו אדם מקסים, אח טוב ורחב לב, ששמח להיחלץ לעזרתה של אחותו ש"הסתבכה" ובסוף, כמו תמיד, סוף טוב הכל טוב. החווייה המסעירה וההזויה התגלתה כבלוף וכדברי קובי ביטון (הנמתח) עצמו - הוקל לו. אנחנו עושים כל מאמץ לכבד את אורחינו וצופינו, אנחנו משתדלים כבר 14 שנים לבדר ציבורים רחבים ששווים ומצביעים בעדנו בשלטי הטלוויזיה. מקווים להמשיך בנאמנות למלא את התפקיד המהנה הזה ומציעים גם לך ערן, להמשיך ולעקוב, להעיר כשאתה מוצא לנכון ובעיקר - לקחת הכל בפרופוציות - זוהי רק טלוויזיה וזהו רק, בידור. בברכת צפייה מהנה. מערכת פספוסים

Attorney

New member
שאלה נוספת (ואחרונה) למערכת

מערכת פספוסים שלום איני מעוניין לגזול מכם זמן ומשאבים, ולכן לא אפתח בשרשור ארוך ומייגע. עם זאת, אבקש שתי בקשות: 1) ראשית אבקש להדגיש כי דברי נאמרו בעת כעס, ולכן גלשו בחלקם מעבר לגבול הטעם הטוב ואני מצר על כך, ומודה לכם על תגובתכם המתונה והמפורטת. 2) אני מבקש לשאול שאלה אחרונה וחשובה, שהיא מהות העניין עליו אנו דנים: ציטוט: "כשהסיטואציה המוצגת (הבדויה, כזכור) נתפשת בעינינו כקיצונית מדי אנחנו פוסלים את המתיחה על הסף. כשאותה סיטואציה נתפשת על ידינו כגבולית, שנויה במחלוקת ורגישה ובכל זאת בחרנו "ללכת על זה", אנחנו דואגים לעטוף אותה בהומור ..." האם קיימים מבחינת המערכת גבולות ברורים עליהם אין כל ויכוח ודיון? או שמבחינתכם גבולות הם דבר זמני אשר נועד להפרץ ולעורר בכך סנסציה תקשורתית? בסופו של דבר, אני רוצה לדעת אם קיימים דברים שאני יכול לדעת לבטח, שלא אראה בטלוויזיה. תודה רבה!

גבולות ברורים

ערן היקר, ראשית הרשה לנו לשוב ולהודות לך על הדיון החשוב שמתנהל כאן. אנחנו שמחים על הזכות לנהל את הדיון הזה בצורה בפומבית ולא בהתכתבות פרטית, מכיוון שאנחנו מאמינים שזכות הצופה לדעת איך הדברים מתנהלים. לגופו של עניין אנחנו יכולים להבטיח לך ולכלל הצופים שסוגיות שנוגעות לשואה ולתאונות דרכים (להבדיל אלפי הבדלות בין שני הנושאים) לא יגיעו לעולם לתוכנית כמו גם עניינים שקשורים בטרור, מלחמות וכיו"ב. לעיתים נדירות נעשה שימוש בשוטרים/חיילים/לובשי מדים אחרים במסגרת מתיחה, בין שמדובר בלובשי מדים של ממש ובין אם מדובר בשחקנים שמתחזים לכאלה. במידה שעשינו שימוש בלובש מדים (דוגמא: מתיחה מהעונה הקודמת שבה עצר את אריק משעלי שוטר ביום חתונתו וקנס את נהג הלימוזינה בעוון שימוש בקישוטי רכב "אסורים") נדאג שיתפרש אך ורק בהקשרו המגוחך וההומוריסטי ולא כמקור סמכות שמטרתו להטיל אימה על הנמתח. בקיצור ולעניין - זהו רק בידור וזוהי רק טלוויזיה. אנחנו זוכרים זאת כל בוקר כשאנחנו באים לעבודה ומזכירים גם לך ערן ולכם, מדי שבוע כשאתם צופים בתוכנית, שזהו ייעודה. בכבוד רב, מערכת התוכנית

נ.ב

באחת התגובות בפורום ציינה מישהי (בציניות, יש לקוות) שבפעם הבאה נמתח גבר שאישתו תספר לו על אונס שעברה או משהו כזה. אז זהו, שלא..

131187מיכל

New member
ועדיין לא מצאתם לנכון

להגיב לשרשור שלם שמתמקד בנושא המתיחה על האימוץ.

131187מיכל

New member
חשבתם אולי פעם על הצופים?

חשבתם אולי פעם על בחורה שעברה הפלה, ויושבת בבית וצופה? זה לא נושא לבדיחה. הריון והפלה אלו לא נושאים לבדיחות. עושה רושם שפשוט נגמרו לכם הרעיונות. כמו שכבר כתבתי בעבר- מתיחה מוצלחת היא לגרום למישהו להאמין בדבר לא הגיוני, או לא סביר. תתפלאו- אבל יש הרבה בנות שנקלעו למצב עליו צחקתם. זה לא חוכמה לגרום לאדם להאמין שאחותו נקלעה למצוקה, או לאמא לחשוב שהבת שלה מאמצת ילדה.

../images/Emo45.gifאכן הגיע הזמן...ואכן תת רמה

גם אם הנמתח מסכים שישדרו את זה, לכם צריכים להיות גבולות. צריך למלא שעה...אבל למה בטמטום זול??? האחות הייתה באילת...נכנסה להריון...היא צריכה כסף להפלה???!!! מה זה השטויות האלו? זה בידור? זה מצחיק? אין לכם גבולות! ואתם רק יורדים משבוע לשבוע! אפילו המתיחות מזמן לא מתאימות לכותרת הפינה "העובד המצטיין"... תחשבו על זה

יורדים משבוע לשבוע?!

שלום שגית, זכותך המלאה כמובן לחשוב שהתוכנית לא מצחיקה ואפילו מטומטמת. זוהי מדינה חופשית, יש בה עשרות רבות של ערוצי טלוויזיה ואנחנו בטוחים שתצליחי למצוא את התוכניות שמצחיקות אותך ומנעימות לך את הצפיה (אם כי האמירה "יורדים משבוע לשבוע" מחזקת את ההנחה שאת דווקא עוקבת אחרינו באדיקות, אבל זוהי רק הנחה שלנו). בכל אופן, דווקא יש לנו גבולות והם פורטו בהרחבה בתגובה הקודמת ובאשר לתחרות ה"עובד המצטיין" - את מוזמנת לבחור בחצי הגמר הבא ובגמר שלאחריו (פירוט מורחב יופיע בקרוב באתר) את המתיחה שכן הצחיקה אותך ולא נתפסה בעינייך כ"מטומטמת". שאי ברכה מערכת התוכנית

מספיק לצפות אחת לשנה

ולראות את תהליך ההדרדרות... אין מצב שאצפה בתוכנית הזאת באדיקות וזה גם לא רלוונטי. המסר שלי הוא שאתם פוגעים באנשים בשביל כמה אחוזי רייטינג.. אל תיקח את זה קשה זאת רק ביקורת בונה. שא ברכה,

grinberg

New member
זו תוכנית חינוכית אבל על חשבון אחרי

התוכנית לוקחת את החשיבה לסיטואציות קשות וניתן להפיק ממנה לקחים מענינים, אבל מסכנים אלו שנופלים קרבנות לה, ואני בטוח שלפעמים הנמתח יוצא מגדרו ומגיב בדרכים לא ישרים, ואח"כ הוא מתבאס כל שארית חייו על ה"צחוק" שעשו ממנו. אני מודה שאני מאוד מאוד אוהב לראות את התוכנית, אבל כנראה מצד הרע שבקרבי.

nikon5600

New member
למערכת פיספוסים שלום,

קראתי וגם כתבתי לגבי המתיחה "העובד המצטיין" קשה לי להאמין שאתם לא מבינים שטעיתם טעות חמורה בלשדר "פיספוס" זה בתוכנית , ועוד אני לא מבין למה להגיב בצורה מכובדת : "טעינו". יש לי משהו אחד להוסיף לגבי אותה מתיחה שכניראה פגעה באופן אישי במספר לא מועט של אנשים. "אם בן אדם אומר לך שאתה שיכור אז אל תתייחס אליו ,אבל אם שניים אומרים לך שאתה שיכור אז....... לך לישון". בקיצור.... לכו לישון ותתפקחו, מפני שכל האנשים שכתבו הערה פה בפורום לגבי אותה מתיחה כניראה שהרגישו צורך להביע את הזעם שלהם בדיוק כמוני. אני מבטיח לכם שבתוכנית זאת אני לא אצפה ואני אזפזפ לערוץ אחר. אתם לא צריכים להגיב לי על כך אני יודע שזאת זכותי לעבור ערוץ בלה בלה בלה כפי שכתבתם למישהו אחר. אז שאו ברכה והצלחה לכו לישון

לכל המגיבים

אני מסכים עם הגולשים המגיבים בפורום זה. באמת צריך לתת את הדין לגבי גבול הטעם הטוב... עד איפה ניתן ללכת הכי רחוק? בכל מקרה, תודה למערכת התכנית על שייעצו לנו לזפזפ לערוץ אחר - האמת, אני מעדיף לצפות במשחקי הכדורגל המשודרים בערוץ 10 המקביל...

למעלה