מכתב.

צלופן

New member
מכתב.

סיון שלום. אני כותב לך היות ולדעתי אנו מצויים בנקודה מהותית בקשר בננו. עלינו להחליט לאן פנינו מועדות: האם לכיוון העמקת הקשר או שאולי לא.. אני אוהב אותך ומוכן להעמיק ולפתח את הקשר בננו ככל יכולתי. השאלה הנה מהן רגשותייך? הן אינן ברורות לי מכמה סיבות... לדוגמא מדוע נתת לנו חודש אחד בלבד? האם לא תשאפי להיות יחד איתי במשך זמן רב יותר? דוגמא נוספת הנה ההערה שאת מנצלת אותי לשם חום רגשי. האם ה´חום הרגשי´ הנ"ל הנו חד-צדדי? או הדדי? האם אני הוא האדם אתו תרצי לפתח קשר רגשי עמוק? או שאני ´חבר-ביניים´? עד היום התעלמתי מההערות הללו ונטיתי לבטלן כמחשבות חולפות, אך אני חש שלפתע הן התגבשו למעין תפיסה אלטרנטיבית, תפיסה בה אנו יחד מתוך ´נוחות´ מסוימת ולא מתוך אהבה כנה. כעת, עלייך לבחור, לבחור מהו האופי של הקשר בו את מעונינת. האם את שואפת להעמיק אותו? להגיע למגע אמיתי? לקרבה אמיתית? אילו דורשים אהבה. האם תוכלי לומר שאת אוהבת אותי? אני בטוח שאת חשה תחושות חיבה וקרבה מסוימות, וגם הן תחושות נעימות, אך ישנו הבדל בינן לבין אהבה ועלייך... גם אהבה גדולה יכולה לעיתים להתחיל משלהבת קטנה, אך מה אם זו אינה קיימת? סיון, לדעתי החודשים שעברו עלינו יחד שימשו למעין הכרות ראשונית, וכעת עלינו להחליט מה יהיה אופי הקשר בננו, האם להעמיקו לכדי קשר עמוק, קשר בו באמת נגע זה בזו? או שהוא מושתת על חיבה בלבד, ופשוט פחדנו לאמר זאת בקול רם? אקבל כל עמדה ללא כל תחושות שליליות כלפייך. אם תבחרי באחת מפני החשש לפגוע ברגשותיי הדבר יגרום לפעולה הפוכה היות ומאוחר יותר אפגע פי כמה. בבקשה, היי כנה עם עצמך ואיתי. אוהב אותך אלון

רקוויאם

New member
מכתב תשובה רגשני, בערך.

לא´ היקר לי מאוד. אני כותבת לך, כי כתבת לי קודם. ברשותך אתחיל מכמה נקודות מציקות: ראשית כל, רגשות הם לא הן. שנית, על איזו העמקה אתה מדבר למען הסייק של אלוהים?! שלישית, "הכרות ראשונית"? ככה אתה רואה את מה שהיה בינינו? נחמד נורא. ולא שווה להקדיש לזה מספר. אז, שלישית א´, מה זה לעזאזל "חבר ביניים"?! ועכשיו נניח את המילים הגבוהות בצד ואת המספרים גם. אתה מזכיר מגע אמיתי, קרבה אמיתית- אתה בכלל מבין את המילים של עצמך? אם כן, אשמח מאוד אם תאיר את עיני הקטינה הבורה ותסביר לי אותן. כי אני, בתמימותי, חשבתי שזה מה שיש בינינו. טוב שסיפרת לי שהכל היה רק ב"כאילו". בקשר לחום הרגשי ו"היחד-מתוך-נוחות", הסברתי לך לא פעם, את תפיסתי בעניין. לראות את זה כוידוי שמגלה שבעצם לא הקשבת? ונעבור לעניין החודש. כן, חודש. לא האמנתי שנחזיק מעמד יותר. מה לעשות, אני לא הכי בטוחה בעצמי בעולם. וכן, קשה לי להאמין שמישהו ירצה להיות איתי יותר מחודש. אך ראה זה פלא, מאז עברו כמעט שבעה מהסוג הנ"ל, אל תגלה אבל נראה שטעיתי. קורה. שוב ושוב אתה כותב שאתה אוהב אותי, (כלומר, א-ו-ה-ב אותי) ומוכן "להעמיק ולפתח.." ועוד מילים יפות. מילים נשארות בגדר מילים אלא אם הן הופכות למעשים. אם אתה מוכן- תראה לי. (אולי אז אראה לך גם את שלי.) לסיכום, צר לי מאוד, אף פעם לא האמנתי ברומנטיקה דביקה של סרטי אהבה זולים שמיועדים ישר לערוץ הסרטים ואפילו לא מגיעים לקולנוע. אני לא אומרת שזה דבר טוב, אולי אפילו להפך. אולי אני אדם חסר רגש וקר ואולי כדאי לך לבדוק את עצמך, לברר אם אתה באמת רוצה להיות עם אדם כזה. כנראה שאני לא אצייר לך לבבות אדומים ולא אחרוט את שמותינו על העצים כשהמילה "אהבה" באמצע. כנראה שאוותר על הנשיקות הארוכות מול האח, במיוחד בחום הזה! כנראה לא אכנה אותך פוצי או מוצי ואפילו לא קושקוש. כנראה שלא אשתלט על מערכת הכריזה של שום מקום ואספר לכולם כמה שאתה מקסים. וזה לא כי אתה לא מקסים. (מצד שני אני גם לא מודה בכלום.) באמת צר לי מאוד, אבל אני לא מתכוונת לעשות דברים שלא נוח לי איתם. אף פעם לא אמרתי לך משהו שלא התכוונתי אליו (חוץ מהפעמים שכן). אף פעם לא שיקרתי לך (ראה הערה קודמת). אני באמת מאוד מצטערת לנפץ לך את האשליות. אבל אנשים לא באמת רוקדים בלי מוזיקה כשהם אוהבים. וגם הכינורות והזיקוקים הם רק מטפוריים. בשורה תחתונה, אני לא יכולה לצאת בהצהרות מפוצצות, הפעם הראשונה שבה עשיתי את זה גרמה לי לרצות שזאת תהיה גם האחרונה, נפגעתי כמו שלא נפגעתי מעולם. ככה זה, לא קלה היא לא קלה דרכנו, העולם אכזר. והסדרה "דובוני אכפת לי" לא שודרה כבר שנים. אני חושבת שאני אוהבת אותך. אחרת לא הייתי מקדישה לך את שבעת החודשים האחרונים. אחרת לא הייתי סובלת את היחס של ההורים שלי לקשר בינינו, את ההצקות האין סופיות. אני חושבת שאני אוהבת אותך, כי אני רוצה להיות איתך, אתה באמת חשוב לי ואני רוצה שתהיה מאושר. אני לא יכולה להביא פתק מהרופא, שיוכיח את אהבתי. בעצם, אני גם לא רוצה. אני רוצה לדעת שאתה סומך עליי ועל המילים שלי. רוצה שלא תנסה לשנות אותי כשאני לא רוצה להשתנות.. סיון, שלא הייתה כותבת אף פעם משהו כל כך ארוך למישהו שהיא לא אוהבת...

למעלה