מכתש רמון - שאלת "דשדש"

aFish

New member
מכתש רמון - שאלת "דשדש"

האם מישהו יודע האם נחל מישר וחיבורו לנחל חדב הוא במצב דשדש סיוטי או מהודק ונעים לרכיבה?

shesek75

New member
לא זוכר בדיוק שמות של נחלים

אבל לפני שנה ירדנו במעלה רמון(ליד צל מדבר מתחילה ירידה תלולה למכתש) ואז על בסיס נחלים חתרנו כל הזמן מזרחה, היו כמה קטעים בלתי עבירים לחלוטין(דשדש), יעני גוררים את האופניים ומקללים.אבל עדיין שווה את החוויה ,אם אני זוכר נכון זה היה לפי מסלול של אלי סט

aFish

New member
כן - עשיתי את המסלול הזה

זה ממש לא שם....כל המכתש מלא בפוטנציאל דשדש והשאלה היא ספציפית על נחל מישר....כדי להתכונן נפשית...

nirsam

New member
הצעה.

תנסה להשיג דואל של אחד החברה שמתפעלים את אתר "באופן אחר" של מדרשת שדה בוקר. האתר שירת אותי בדייקנות בכל טיולי המדבר שלי. אם מישהו יודע זה הם. מה שאתה בטח יודע זה שנקרות מסוייט לפרקים. שא ברכה, אין כמו המדבר, ניר http://biking.boker.org.il/

eOfer

New member
פיש, נחל מישר אכן 'דשדשי' משהו

במיוחד באיזור החיבור שלו עם נחל נקרות שעל 'דרך הבשמים' ולאורך כ 3 ק"מ. אבל, תמיד ניתן 'לברוח' הצידה ואפילו לגוון ולשחק בצידו השמאלי (מזרחי) ולהינות מכמה שבילי עיזים במקום. אח"כ השביל הופך 4X4 לכל דבר כולל נחל חדב בואך כביש 40. תיהנו
אגב, איך התכוונתם לחזור ?

aFish

New member
תודה ../images/Emo45.gif שלושה ק"מ זה באמת כלום

ואני זוכר היטב את המסלול שהצטרפתי אליכם אז שדישדשנו בו "עד הצוואר". זה היה בהחלט ארוך. בכל מקרה אני מניח שכמו בכל המכתש גם כאן הירידה לשבילי עיזים למרות היותם שבילים, אנה מותרת שכן מהווה חריגה מסימון השבילים המסודר....לא? חזרה - מעלה מישר (כביש!) - חזרה לשטח באיזור שדמה לכיוון הר סהרונים - ציר הנפט עד חניון בארות.

eOfer

New member
אתה מתכוון לנחל עודד שבסביבות הר

פיטם ? שם באמת שוקעים..בכל אופן, גם אם אתם מתכוונים להגיע מכיוון נחל נקרות ואינכם מתכוונים 'לעבור על החוק'
, קחו בחשבון גם את דשדשיותו של זה האחרון וכאן מדובר על קילומטרים. לכן, אם תבקשו לסיים את הטיול בזמן סביר ולא בחשיכה זכרו שני דברים: 1. תצטרכו לחרוג מתוואי הנחל עצמו לשוליו (ואני לא אספר לאפ'חד
); 2. קטע הכביש בעליה חזרה (מעלה מישר) אכזרי וארוך
.

aFish

New member
כן, התכוונתי לפיטם...

נחל נקרות נעבור לפי מסלול דרך הבשמים של חזי יצחק מלמעלה ולא בערוץ המדשדש. ומעלה מישר אכן ארוך: שיפוע של כ6%, 250 מטר על 4.2 ק"מ. אבל על הכביש....קטן עלינו, מכרסמי בולדרים טיפוסיים

aFish

New member
לא תגיעו במקרה לאיזור?

זה יהיה היום השני שלנו....מתחילים מחר בדרך הבשמים

eOfer

New member
לצערי עדיין חלוש ומשופע ../images/Emo122.gif תודה

אבל בשבוע הבא, בכוחות מחודשים נצא שוב לקרררוע ת'מדבר

aFish

New member
ח-ל-ו-ש......./images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אתה? זה הזמן לקרוע אותך בעליות...בוא בוא לבן שמן היום