מכת המחרוזנים נמשכת....

Golan Oz

New member
מכת המחרוזנים נמשכת....

היום קיבלנו דיווח מעוד שני קרוואנים שפלשו אליהם נחשי מחרוזן. בעיקבות השרבים המתמשכים ועקב החורף החם יחסית שעברנו (חוסר לילות קרה), נצפתה השנה תופעה חריגה של "מכת מחרוזנים" ביישובי מזרח הר חברון. למרות שהמחרוזן שכיח למדיי בסְפַר המדבר הגבוה (מהגלבוע ועד אזור יתיר), כמות המחרוזנים שנצפו ודווחו השנה מעיד על "התפוצצות אוכלוסין" נדירה בגודלה. עוז

עוז שלום

רציתי לשאול האם יש מידע חדש בנוגע לאורך החיים של המחרזון שנלמד מהתצפיות המרובות שאתה מספר עליהן שלא נכתב בספרות? או שכל מה שיש זה רק אנשים שרואים אותם אבל שום מידע חדש לא ממש מגיע מזה. יונתן.

Golan Oz

New member
לצערי לא

אין כמעט מידע על אורח החיים שלהם בטבע. ובגלל שמדובר על נחש אנדמי לאזורנו אז גם אין כלל מחקרים על נחש זה בעולם המדעי. עוז

א.א.אפל

New member
עוד תצפית במחרוזן (?)

תיאור של נחש מפי חברה: נחש, ארוך-יותר מ-30 ס"מ, דק- כ-3-4 ס"מ, עם פסים לרוחב בצבעים שחור וצבע בהיר לסירוגין (לבן או צהוב), רוחב הפסים כ-ס"מ, התחבא בערימת עלים לפי "החי והצומח" אני חושד או במחרוזן דו-גוני או בעין חתול חברבר, בגלל שנאמר לי שהפסים הם אחידים לאורך כל הגוף (כלומר, לא בעלי רוחב וצורה משתנים) אני לא בטוח... דרך אגב, לפי הנאמר בחי והצומח, המחרוזן הוא נדיר, האם מדובר באי-דיוק באנציקלופדיה?

gaichuk

New member
לפי התיאור נשמע כמו מחרוזן

בע"ח תת קרקעיים או מתחפרים וכדומה קשה לעקוב ולמספר. זה דורש המון זמן ולפעמים גם ציוד מתוחכם. אני גר באיזור ראש פינה וראיתי פה יותר מחרוזנים מהרבה מינים אחרים. הנפוץ ביותר כאן הוא הזעמן מטבעות,אחריו התלום והשחורים והצפע כמובן. אחרי זיתניים ועין חתול חברבר בא המחרוזן.רואים גם אחרים אבל לעיתים נדירות. לפני כשבועיים תפסתי מילקסנייק(!).אבל זה כבר סיפור אחר...ברח לחבר... בכל אופן,מה שאתה אומר מעיד קצת על עדכניותו ודיוקו של 'החי והצומח'.

Golan Oz

New member
תפוצת המחרוזנים בישראל

המחרוזן הוא מין ערבתי טיפוסי (אירנו טורני), הנמצא בישראל בעיקר בחגורת הספר, כמו דרום הר חברון, מדבר שומרון, הגלבוע, מזרח הגליל העליון והתחתון, דרום הגולן וכו'. מידי פעם הוא אף חודר לשטחים ים תיכוניים. בחגורת הספר הוא מין נפוץ. באזור הים תיכוני הוא נדיר ביותר. האינציקלופדיה של החי והצומח היא חובבנית מאוד ורוויית טעויות בסיסיות. לגבי הנחש במכבים- זהו כנראה מחרוזן החודר לשטחים דמויי ספר כמו מכבים-רעות (מצאנו בעבר פרטים באזור נעלין ודיר קדיס הסמוכים למכבים. המחרוזן אינו נחש תת קרקעי- תרדו מהמונח המוזר הזה. אין דבר כזה נחש תת קרקעי (להוציא החנק ואולי נחשיל חד ראש). עוז גולן

naja

New member
מחרוזן בעובי 3-4 ס"מ?

תיאור הצבע והדוגמא וגם האיזור מתאימים למחרוזן אבל העובי רחוק מכך. מחרוזן באורך 30 ס"מ צריך להיות בעובי של כחצי ס"מ. או שהיא הגזימה בענק בתאור העובי או שהיא לא מתארת מספיק מדוייק את הדוגמא שעליו.

א.א.אפל

New member
"לפחות 30 ס"מ"

היא אמרה שהיא לא ראתה את כל אורך גופו באותו הזמן מה שכמובן מונע הערכה נכונה של אורך הנחש. היא אמרה שהוא היה ארוך ואורכו לפחות 30 ס"מ. תודה רבה לעונים! תענוג לעיין בפורום וללמוד דברים חדשים.

naja

New member
זה לא כ"כ משנה.

גם אם הוא ממש גדול(50-60 ס"מ) אני בספק אם הוא יהיה יותר מסנטימטר בעובי.

למעלה