מכת חלזונות.

מני.ת

New member
מכת חלזונות.

שלום חברים.
יש לי אקווריום30 ליטר עמוס צמחיה, שרי שרימפס, ג׳אפוניקה אחד, דק קרב סיאמי ו5 טטרות מיקרו רסבורה.
לפני כמה חודשים שמתי לב שהתחילה מכה של חלזונות עגולים קטנים מאד (2-3ממ). קניתי כמה חלזונות הלנה, אבל ההלנות לא מטפלות בבעיה, כנראה בגלל שהחלזונות העגולים קטנים מדי בשביל ההלנות. החלזונות העגולים לא גדלים.
אשמח לקבל רעיונות לטיהור האקווריום ממכת החלזונות האלו.
תודה

roeeya

New member
בעיה

אתה יכול לנסות בוטיה ננסית. כל עוד אלו לא חלזונות ננסיים הם יעזרו.
החיסרון איתם שצריך להקה של 3-4 פרטים כדי שירגישו בנוח וזה טיפה צפוף לך לאקו'.
אני מכיר הרבה אנשים שגידלו אותם עם שרימפים בלי טריפות.
אני קורא שוב את רשימת הדגים שלך ואין שם עוד דג שוכן קרקעית, לדעתי זה יכול להיות פיתרון אלגנטי, הם גם דגים מאוד מעניינים.
הם עושים מדי פעם מפגן של שחיה צורנית, שוחים יחד בכל מיני צורות מדליקות
ד"א, האקו' נראה יפה מאוד

מני.ת

New member
תודה

אבל אלו כן חלזונות ננסיים. לכן גם ההלנות לא עוזרות. אין שום דרך אחרת?

נ ע ל

New member
אהלן...

האקווריום קטן ולא הייתי ממליץ להכניס עוד דגים, בטח שלא בוטיות :(
אני לא חושב שיש יותר מדי מה לעשות, למען האמת. ישנם בשוק תכשירים נגד חלזונות אבל לדעתי הם עלולים לפגוע גם בשרימפסים ובכלל, לא הייתי נוטה לכיוון הכנסת רעלים לאקווריום.. אז תכלס, הייתי מנסה להשלים עם העובדה ש'נדבקת' בחלזונות ומנסה לחיות איתם בשלם. תראה את החלק החיובי, לפחות הם מנקים גם את האקווריום משאריות מזיקות...

נ ע ל

New member
אגב,

למרות שלי בכלליות קשה לפגוע בחיות, גם בחלזונות, אתה יכול להכניס בלילה מלפפון חתוך לאקווריום, כפיתיון. כנראה שהחלזונות ידבקו עליו, וכמה שעות לאחר מכן (או בבוקר) להוציא אותו עם כמות נכבדת.

roeeya

New member
התכוונתי לכתוב חלזונות חרוטיים,

לא יודע למה יצא ננסיים

בוטיות ננסיות קטנות יחסית, דג מאוד דק ובגודל של 4-5 ס"מ, לכן לדעתי לא יהיו מעמסה גבוהה על האקו', אבל שוב, זה לא פתרון מושלם בגלל העומס באקו'.
למיטב זכרוני יש חומר נגד החלזונות שלא פוגע בשרימפים, הבעיה איתו שיש לך באקו' הרבה גופות מרקיבות של חלזונות במכה אחת שלפילטר לפעמים קשה להתמודד איתן...

נ ע ל

New member
-

נכון, הזכרת לי את המינוס של... גופות נרקבות

הבעיה שלי עם הבוטיות הננסיות היא מהניסיון שיש לי עם בוטיות למיניהן, זה דג עם כל כך הרבה אופי שפשוט קשה לי לדמיין אותו בנפחים קטנטנים. יכול להיות שאם האקווריום מטופח זה לא יהיה יותר מדי עמוס, אבל אני תמיד באג'נדה שגם לדגים שלנו צריך להיות טוב ובנפח כל כך קטן קשה לי לקרוא לזה חיים טובים

למעלה