מכ"ם הגשם הטוב והאיכותי ביותר בישראל.

amit1507

New member
מכ"ם הגשם הטוב והאיכותי ביותר בישראל.

לאחר עבודה מרובה ותקופת הרצה, אני שמח לבשר לכם על פתיחתו ונגישותו של מכ"ם הגשם הטוב והאיכותי ביותר בישראל. הודות לעבודת נמלים מרובה, הצלחנו לייצר רזולוציית מכ"ם גשם, שלא נראתה מעולם בישראל ובין המובילות בעולם (מוזמנים לבדוק את הזום). רזולוציית השיא שלנו, מאפשרת לאתר פיקסל גשם ברדיוס 300 מטר בלבד, ללא הפרעות או הצללות.
תצוגת המכ"ם מותאמת הן לסלולר והן למחשבים.
כמה דגשים:
בימים הקרובים, המכ"ם יהיה זמין לכל מאן דבעי, אך כבר בקרוב, יידרש רישום לעמוד המכ"ם (חשבון פייסבוק בלבד).
תצוגת שכבות המכ"ם, תלויה באספקה השוטפת של פלט שכבות הגשם ממכ"ם השירות המטאורולוגי. בהיעדר פעילות או בשל תקלה במכ"ם, המכ"ם יהיה סגור.
לרשותכם, 20 פריימים אחרונים שמורים ואנימציה בכל 5 דקות.
המכ"מ מתעדכן בהתאם לעדכון שכבות הגשם משרתי השמ"ט. הם יכולים להיות בקפיצות של 4 דקות, 5 דקות ולעיתים גם 8 ו-10 דקות. דברים אלו, אינם תלויים בנו.
עמוד המכ"ם, הוא תחילתו של פרוייקט, שאליו יתווספו פיצ'רים נוספים ומפתיעים בהמשך.

קישור למכ"ם:
https://www.hatahazit.xyz/radar/

תודה לכולם על שיתוף הפעולה.
תהנו, תייגו ושתפו��
בברכה, צוות בעלי הפלטפורמה:
Tal Barnea ; Shay Agam ; Lior Sudry ; Nadav Gamliel ;
zahi peleg ; Dor Schnabel

יאן ו

New member
עובד יפה באמת. ההבדלים ממכם השמט הם שהפרש

הזמן בין תמונה לתמונה הוא 5 דקות, בשמט זה 10, ושאפשר לבצע זום-אין במפה ולקבל עוד הרבה ישובים, בשמט זה מראה רק מספר ישובים קבוע ומוגבל

quant1

New member
בווינדי אפשר להגדיל את המפה, גם ווינדי מושכים נתונים מהשמ"ט

יוAב

New member
עובד. ברענון לא נשמרת הרזולוציה. הדרישה להרשם סתם פלצנית!

Guarden

New member
מניסיון - תחליקו את הפיקסלים

אני הייתי מעורב במכ"ם הגשם באתר מטאו-לוג'יק. פעולה מאוד פשוטה, משפרת מאוד את הנראות:
כאשר מגדילים - התמונה נראית מפוקסלת. אם תכניסו פילטר לתמונה המוגדלת (לא לתמונה המקורית בכדי לא לפגוע באינפורמציה) - לדוגמא - כל ערך גשם בתמונה המוגדלת יהיה הממוצע שלו ושל כל 8 שכניו. הרי מרכז כל פיקסל מקורי ישאר בדיוק באותו צבע ובחיבורים בין פיקסלים בצבע שונה תהיה החלקה.

NadavG

New member
לא מסכים

ההחלקה באמצעות ממוצע שכנים היא אינטרפולציה בסיסית מאוד. במפות כאלה שהשונות בהן גבוהה גם באזור קטן, מיצוע לא מייצג נאמנה את העוצמה האמיתית בפיקסל החסר. ולכן הוחלט להשאיר את התמונה המפוקסלת המקורית מהשמט, כי זה הדאטה הגולמי, ולתת למשתמש להעריך או לנחש אם באזורים ריקים יש גשם ולהיפך.
בנוסף, הפיקסליזציה בתמונת שמט המקורית תואמת את רמת הדיוק של המכם, כלומר כך או כך המכם לא באמת יודע להעריך נכונה עוצמה מעל הבית שלי לעומת הבית של השכן, כך שאין טעם לבצע את אותה אינטרפולציה כי היא תיתן תמונה שגויה ב 50% מהמקרים בממוצע.

Guarden

New member
לא הבנת

פיקסל חסר במקור נשאר פיקסל חסר במקור. אתה לא מוסיף אינפורמציה או גורע.
רק לאחר הגדלה, בפינה של פיקסל חסר למשל, ש 80% ממנו נשאר עדיין 0 נניח יש עיגול של הפינות. וכנל במעבר בין צבעים.

דבר שני כדאי להכניס שקיפות... (שעדיין תראה את שם הישוב מתחת לתמונה)

stefan10

New member
חבל שהופסק מכם המטאו לוגיק

הייתי עוקב בו בו בהנאה ומאד נעזר בו בימי גשם הוא היה הכי מעולה חבל מאד שלא פועל עשיתם שירות טוב לקהל תחזירו אותו בבקשה
תודה
דניאל

למעלה