מלאכים.......

r o n i1

New member
מלאכים.......

מאת-אפרים סידון מהספר "המלאך ~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~.~. "כולנו היינו פעם מלאכיםבשמיים-כולם כל בני האדם בכל רחבי העולם. עופפנו בין עננים,שיחקנו בין כוכבים,היינו כולנו נחמדים-והיינו כולנו טובים צחצחנו קרני ירח-וחיממנו קרני חמה עד שהגענו אל הארץ ונולדנו לפני האדמה,ופה התברר לכל אחד מאיתנו דבר עצוב כל כך : פה אי אפשר להיות מלאך אם תאמין לכולם,לא תחשוב,לא תבקראם תתפתה למילים ותמיד תוותר-אםלא תשיב מלחמה,אם תשאר תמים לא תוכל על פני אדמה זו להאריך ימים. אולי זה לא נעים אולי זה לא יפה-אבל ככה זה. על פני האדמה היה בן אדם לא מלאך. אבל דעו לכם רבותי,בעולם הזה מתהלכים מספר מועט שלא הפכו לבני אדם-ונשארו מלאכים אלה הם האמנים האמיתים והצדיקים המעטים. התמהונים המוזרים והמושמים ללעג ולצחוק שכולם בזים להם ואומרים "הם לא יגיעו רחוק" אלה שלא הולכים התלם אלא הצועדים בצידי דרכים מי שלא יודע אולי הם אלה שנשארו-מלאכים.....

ה מוזה

New member
שיסלח לי אפרים סידון - מכתב אליו .

רוני - היות והעלת הודעה שהיא לא ממש מכתב , במקום לא להתייחס או למחוק בחרתי להגיב - בצורת מכתב שלא נשלח לכותב שורות אלו . מלאכים - מכתב שלא יישלח . --------- כולנו באנו לעולם כמלאכים , נשמות טהורות ירדנו לעולם הגשמי הזה .. עד כאן אני יכולה להסכים איתך ..אבל רק עד פה . צר לי על כך שאינך רואה את המלאך שבך .כי להיות בן אנוש אינו אומר לוותר על המלאך הפנימי שלנו - כולנו מלאכים בתוך כלי , גוף ,בשר ודם . לוותר על התמימות ,אתה אומר .. כי אם לא - לא נאריך חיים - ואני אומרת להיפך אובדן התמימות הביא אותנו לנקודה שבה האנושות נמצאת כיום - ייאוש , פחד , מלחמות , שנאה ... אולי אם נאמץ כולנו מוטו הפוך משלך ,עם כל הכבוד לך אפרים סידון אני מעדיפה את המוטו " על פני האדמה היה מלאך - היה מי שבאת לעולם " אם רק נדע להתחבר לאותו מלאך פנימי שקיים בנו וירד לאדמה אם רק נוכל לראות באחר ובשונה את המלאך שבו ולו רק נוכל לראות באויב את המלאך שבו העולם יהיה מקום הרבה יותר בטוח לגדל את ילדינו תסלח לי איש מוכשר - מר אפרים סידון ראיית עולמך שונה משלי .. ועם זאת מאחלת לך שרק מלאכים תפגוש בדרכך ..ובעצם מאחלת זאת לכולנו .

למעלה