מלגות ללימודים באוסטרליה?

nomanymore5

New member
מלגות ללימודים באוסטרליה?

היי לכולם,
אני כרגע עובדת בניו זילנד בניסיון לחסוך מספיק כסף ללימודים באוסטרליה (בTAFE), ולאחר מספר חודשים בהם כמעט ולא יצא לי לחסוך דבר (למרות שאני לא מבזבזת כסף על שום דבר שלא יציל את חיי) אני מתחילה לתהות האם זה אפשרי.
אין לי משפחה שיכולה לעזור לי בעיניין הכלכלי (או בכלל, אין לי קשר עם ההורים) ואין שום סיכוי שאוכל לחסוך מספיק כסף בארץ כדי ללמוד, וכך יוצא שיש לי בערך שנה בניוזילנד כדי לחסוך 30K (אוסטרלי). משימה בלתי אפשרית?...אולי.
יכול להיות שלא עשיתי מספיק מחקר ופספסתי איזו מלגה שישראלים יכולים לקבל באוסטרליה? או איזהשהי הלוואה שאוכל לקבל? (או בארץ, למרות שאין לי כלום בחשבון הישראלי) או באוסטרליה. או איזושהי דרך בכלל להקל על העומס הכמעט בלתי אפשרי שהשגרירות האוסטרלית מטילה על סטודנטים זרים? (כסף ללימודים +18K לשנה למחיה...מה שבמקרה שלי יוצא 30K...לבת 21 בלי שום הכשרה או הורים שיכולים לעזור זה באמת קרוב לבלתי אפשרי).

אם מישהו יודע/מכיר איזושהי דרך, משהו להקל על העומס גם אם בכמה מאות $ בבקשה שתפו!
אני על סף התמוטטות עצבים בדאגה שלא אוכל לחסוך כ"כ הרבה כסף בשנה אחת...

תודה רבה:)

ANZ1

New member
3 אפשרויות לדעתי

1. למצוא בן זוג קיווי או אוזי, ואחרי שנה של מגורים משותפים לבקש תושבות, בתור תושבת, שכר הלימוד יהיה הרבה יותר נמוך ותהיי זכאית לבקש מלגות והלוואות.
2. לחזור לישראל , ללמוד בישראל כמו כל הישראלים מאד בזול, ולחזור לאוסטרליה לעשות דוקטורט ואז את תקבלי מלגות ופטור משכר לימוד או אחרי תואר ראשון וכמה שנות ניסיון להגר כמו כל שאר המהגרים.
3. לזכות בלוטו \ לשדוד בנק \ לחסוך 5 שנים.

אף אחד לא ייתן הלוואה למישהו שהוא לא משוכנע שהוא יוכל להחזיר את ההלוואה.
רק למי שיש כסף יכול לקבל הלוואה.
ואת צריכה הרבה יותר מ30K אוסטרלים, הלימודים שלך לא יהיו לשנה, אלא לכמה שנים, וכמו שעכשיו את רואה כשאת לא לומדת את לא מצליחה לחסוך, כשתלמדי במשרה מלאה לא תוכלי לחסוך כלום, כך שאת צריכה 30 כפול מספר שנות הלימוד.
ותבדקי כמה עולה שכר לימוד לשנה לסטודנט זר באוניברסיטה, לדעתי הסכום הוא הרבה יותר מ12K לשנה.
אחרת, גם אם תתקבלי ללמודים ותקבלי ויזת סטודנט, אחרי שנה לא תוכלי להמשיך ללמוד.

nomanymore5

New member
תגובה

1. לא הולך לי בתחום.
2.הלימודים אותם אני רוצה (אחות וטרינר) לא כל כך קיימים בארץ, כלומר קיימים, אבל ברמה הרבה הרבה יותר נמוכה (התנדבתי בדי הרבה מרפאות וטרינריות וברובן אין אחיות, רק בבתי החולים או המרפאות הגדולות).
3.Now that's more like it...הלוטו והבנק אופציות טובות אבל לא ממש פרקטיות.
&nbsp
לימודי אחות וטרינר בTAFE הם שנה אחת, והלימודים עצמם 13K. המחיה במכללה המסויימת שביררתי בה הם 180$ לשבוע בDORM, לפי חישוב כללי זה בסביבות ה 9K לשנה. כלומר 30 זה מספיק בהחלט לשנה ללימודים, מחיה, ואוכל. מה שגם ויזת סטודנת מאפשרת עבודה בחצי משרה לכן כאשר כבר יש את הויזה ואת ה 30 ההתחלתיים, הלחץ יורד בהרבה.
הבעיה הראשונית היא ההשגה של ה30.
&nbsp
קיוויתי למצוא אופציות יותר טובות מלשדוד בנק האמת...יכול להיות שקיוויתי יותר מדי.
אני כרגע עובדת ב17$ לשעה במשרד, ועובדת כעוזרת בית תמורת מחיה (כלומר עבודה של 14 שעות ביום כדי לנסות ולחסוך כל אגורה, וההוצאות היחידות הם אוטובוסים ודברים ממש בסיסיים ליום יום, ועדיין 30K זה סכום רחוק מהמציאות).

ANZ1

New member
בדקת את הדרישות ?

כמה שאני יודע, כדי להשאר אחרי הלימודים ולקבל ויזת עבודה, את צריכה ללמוד במסלול מלא של שנתיים, תבדקי את הויזה של מסיימי הלימודים, ואם זה נכון, אין טעם ללמוד לימודים שהם רק שנה אחת, כי אז בסוף הלימודים תצטרכי לעזוב את אוסטרליה,
אלא אם תתחתני קודם עם אוסטרלי או תשדדי אותו (חזרה למצב הנוכחי)
כדי למצוא מעסיק אוסטרלי שירצה אותך במיוחד במקצוע שלא דורש הרבה השכלה תהיי חייבת להיות עם ויזת עבודה פתוחה כמו זאת של מסיימי לימודים.

Caput femoris

New member
אופציה 1 לא תעבוד

כי בשנתיים הראשונות מקבלים תושבות זמנית (TR) שלא מעניקה הנחה בשכ״ל באוניברסיטאות. אולי ב TAFE כן, אבל מסופקני.

ANZ1

New member
אופציה 1 תעבוד עבורה

לפי מה שהיא כותבת נראה שהלימודים הם רק תירוץ
היא מחפשת איך להשאר לגור באוסטרליה, ואם זה יהיה עם בן זוג מקומי, עוד יותר טוב,
הלימודים הם רק דרך להגירה עבורה,
אם יהיה לה בן זוג מקומי והיא תהיה תושבת זמנית, לא נראה שיהיה לה בעיה לדחות את הלימודים בשנתיים.

nomanymore5

New member
לא לגמרי

נכון הגירה היא אכן התוצאה הסופית אותה אני רוצה, אבל הלימודים רחוקים מלהיות "תירוץ". מאז הילדות רציתי להיות וטרינרית, יש לי יחסית הרבה ניסיון בתחום, אבל לצערי בגלל נסיבות חיים לא פשוטות וטרינריה עצמה לא נראית אפשרית (קודם כל עיניין הכסף למשך 7 שנים, ושנית אין לי תעודת בגרות מלאה.) הדבר הכי קרוב זה אחרות וטרינר, כמו שאמרתי מקצוע שכמעט ולא קיים בארץ.
ואם יש לי אפשרות לשלב הגירה פלוס לימודים של מקצוע שאני באמת אוהבת, למה לא?
&nbsp
בעיניין הבן זוג המקומי, אני דיי בטוחה שהאפשרות שבסוף אתחתן עם סוס הרבה יותר ריאלית...(סיפור ארוך אבל אני לא בנויה לגור עם מישהו. יותר מדי טוב לי לבד)
&nbsp
תודה רבה על כל ההמלצות, למרות שלא באמת מצאתי משהו שיכול לעזור, אבל תודה על הניסיון :)

nomanymore5

New member
מה שממש משעשע אותי

זה הסגנון בו אנשים אומרים "תמצאי בן זוג מקומי"...כאילו זה אוטו או בגד...תמצאי...בטח, עוד דקה אני רק מכינה את המודעות לתלות ברחוב, והפליירים לחלק "מחפשת בן זוג אוזי/קיווי, מגורים משותפים מהיום הראשון, חייב לרצות חתונה בשנה הקרובה. למעוניינים נא להתקשר ל_________ עדיפות תינתן ללא פסיכופטים".
משעשע ואירוני באותה מידה באיזו קלות ראש אנשים אומרים "תמצאי בן זוג", כי זה כל כך פשוט!*rolls eyes*

ANZ1

New member
דווקא זה הצליח עד היום למיליונים

נכון, מי שחושבת שעדיף לה לגור עם סוס על בחור ,יהיה לה יותר קשה
(לא ביקורת , רק הבחנה פשוטה)
ונכון, עדיף לא להיות עם פסיכופטים (למרות שאין אנשים נורמלים באמת, כולם דפוקים)
אבל למצוא זוגיות במדינה אחרת כשאת נמצאת בה זמן ארוך, לא קשה במיוחד, גם כי את (או כל אזרח זר) יהיה הרבה יותר נחמד וקשוב ופתוח להכרות מאשר סתם בעוד דייט רגיל במדינת הבית שלו, כשקל לו להגיד לא תודה, ולחזור לבית ולחברים שלו.
גם כי יש מספיק מקומיים שרוצים להכיר זרים, כי זה יותר מעניין, או כי הם יהודים, אין הרבה יהודים בניו זילנד, ולהכרות זה דווקא עוזר (תפסת מרובה לא תפסת), מעט היהודים (או היהודיות) שחשוב להם היהדות, הופכת אותך, לקצת יותר שווה מאשר את בישראל.
אבל זה אלו החיים שלך, עם הדברים הטובים והבעיות.
ובכל מקרה, אם את באמת חושבת על הגירה, את צריכה להסתכל למציאות בעינים ולהבין שאין הרבה אפשרויות, למי שאין זוגיות מקומית ,כסף או השכלה.

nomanymore5

New member
תגובה

על מנת לסיים את הנושא בקצת הומור, במקום להיות רציניים וריאליסטיים כל הזמן,

זה בערך מסכם את הרגשתי לגבי בני זוג

למעלה