מלגות מפעל הפייס חיילים מפלות את הערבים

kapisha

New member
מלגות מפעל הפייס חיילים מפלות את הערבים

ח''כ נדיה חילו: מלגות הלימודים של מפעל הפיס מפלות את הסטודנטים מהמגזר הערבי. ח"כ נדיה חילו (עבודה) פנתה הבוקר ליועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, בדרישה להפסיק באופן מיידי את הפרסום ואת ההרשמה למלגת מפעל הפיס. זאת משום שלטענתה, בעוד שמפעל הפיס מזמין בכלי התקשורת חיילים משוחררים מהמערך הלוחם וממערך תומך הלחימה להגיש בקשה למלגה מלאה ללימודים, נוצרת אפליה של סטודנטים מהמגזר הערבי.

get walla

New member
אויש, איזה שטויות!!!

כאילו שזה לא מפלה את הבנות, את הג'ובניקים וכל מיליוני האנשים שלא הלכו לקרבי... ואלו שעשו ש"ל. מכאן נובע >>>> זה לא אפלייתי. זה מענק מיוחד למי שתרם באמת.

oprt

New member
למה שיקבלו?הם עושים צבא??החליטו שזה לחיילים

משוחררים אז ככה זה יהיה. עוד מעט הערבים יבכו שהם לא מקבלים מענק שחרור ופקדון, והם לא מקבלים ואוצר לפסיכומטרי.

חחח

לא מספיק מקבלים 72 בתולות, עכשיו רוצים גם מלגה? סתם. כל מקור מלגה מציב את הקריטריונים שלו למי הוא רוצה לתת מלגה...ומפעל הפיס..ועוד רבים וטובים נותנים מלגות לחיילים משוחררים [עם דגש על המערך הלוחם] ובצדק

gurfi

New member
"מהרסך ומחריבך ממך יצאו"

השמאל ממזמן איבד את הצפון.

EmGee

New member
רק אינפנטיל פנאט מהימין

יכול להכליל את כל השמאל במדינה ע"פ ציטוט של אחד הקיצוניים שיש בשמאל. זה כמו שאני אשליך תכונה מסוימת על הדתיים לפי מעשי נטולי קרתא.

gurfi

New member
צודק...

הבעיה היא שאני לא הגעתי לאמירה הנ"ל רק בגלל אותו ציטוט של אותה ח"כית נחמדה... :)

EmGee

New member
אתה צודק, זה בעיה

והבעיה היא בחוסר היכולת שלך להבין פלורליזם.

רועי21רג

New member
בואו נעשה חשבון קטן , של שלוש שנים

ניקח לצורך העניין את החיילים שמרוויחים הכי הרבה , לוחמים משכורת ---------------------- חודשיים טירונות (350 שקל) = 700 46 חודשים לוחם (700) = 32200 סה"כ : 39200 , ואם רוצים להיות קטנונים ולא לעגל ל700 כי זה טיפה יותר (משכורת סמ"ר 710) , אז נניח 39350. מענק:8000 בערך , לא זוכר כל כך פיקדון : 25000 וגם זה רק למטרות מסויימות ורק אחרי 7 שנים מה שנשאר נכנס ישירות לעו"ש . סה"כ הרווח הכספי של לוחם בכל שירותו: 72350 נחשב אזרח רגיל שעובד בשכר מינמום כ20 שקל לשעה , ונניח שהוא עובד עבודה מלאה (נניח 8 בבוקר עד 6 בערב) : 200 שקל , נניח הוא אוכל באותו יום סכום של 50 שקל , אז ככה איזה 150-140 ליום הוא מרוויח. אפשר להגיד שאותו אזרח מרוויח מה שהלוחם מרוויח בשבוע , בלי להתחשב באופציות של בונוסים על עבודה בשעות המאוחרות ובסופ"שים , אם רוצים להיות חוכמולוגים. אני יודע שיהיו כאלה שיקפצו ויגידו "אבל מה עם מים , חשמל , אוכל" שזה חיילים לא משלמים , אבל תחשבו בעובדה שבגילאים האלה ההורים ממנים לך את כל הדברים האלה , ועכשיו תגידו אבל בצבא ההורים לא ממנים , כן אבל מה עם אחרי צבא ? כשרוב האנשים גרים לפחות שנתיים בבית כי הם מתחילים רק עכשיו את מה שהלא מגוייסים בני ה18 מתחילים. בקיצור בולשיט אין מה להשוות בכלל , אנחנו הקרבנו שלוש שנים מהחיים שלנו , בלי שום תמורה אמיתית , מזה פיקדון ומזה מענק? תעשו לי טובה ......

EmGee

New member
שמע אני לא יודע מה איתך

אני שירתתי 36 חודש, לא 48.

oprt

New member
כל אחד אומר את זה אחרי ששומעים על ההשתמטות

ואם כולם היו עושים צבא אז לא היינו חושבים על זה בכלל שבאזרחות מרוויחים יותר-אבל ש-20%לא עושים צבא,אז אתה מרגיש לפעמים פראייר.

למעלה