מלגת לימודים

orenas23

New member
מלגת לימודים

הבנתי שאני זכאי למלגה , היות ואני יתום צה"ל. מלגה בארץ שווה כ-14 אלף ש"ח לשנה. האם אני זכאי למלגה אם אני מעוניין ללמוד בחו"ל, לדוגמא: אוסטרליה ששם שכר לימוד שנתי הוא כ-70 אלף ש"ח.

ברוך הבא, נתחיל בלעשות סדר

אתה לא זכאי למלגה, מלגה היא מענק וולונטרי שניתן לפי יכולת ולאנשים שנבחרו לפי קריטריונים שונים, אתה זכאי לשיקום באמצעות מימון לימודי תואר ראשון (או הכשרה מקצועית או סיוע בפתיחת עסק) כל יתום צה"ל זכאי על פי חוק למימון לימודי תואר ראשון מתוך הכרה בלימודי תואר כשיקום מקצועי ליתומי צה"ל בתנאי שהוא עומד בקריטריונים של מוסדות מוכרים והיקף לימודים מינימלי. הכסף ניתן כנגד קבלות על תשלום שכר לימוד. בנוסף יתום צה"ל שאינו עובד זכאי על פי חוק לדמי קיום חודשיים למשך תקופת לימודיו (ניתן למצוא את הסכום במאמרי הפורום) משרד הבטחון גם נותן מענק שנתי לרכישת ספרים כל הכספים מועברים באופן ישיר לחשבונו של היתום, בנוסף היתום מקבל תלוש פעם בחודש עם פירוט התשלומים לאותו החודש (החזרים, דמי קיום, מענקים וכו') לגבי מלגות ניתן לפנות לארגון אלמנות ויתומי צה"ל שמעניקים מלגות פעם בשנה, וארגון יתומי צה"ל במידה ויש יכולת כיוון שהארגון אינו מתוקצב על ידי המדינה. חשוב לציין שהמלגות קטנות במידה ניכרת משכר לימוד שנתי. למיטב ידיעתי בימים אלה מתקיימת ההרשמה לבקשת מלגה מארגון אלמנות ויתומי צה"ל. לשאלתך, אני לא בטוחה לגבי המימון ממשרד הבטחון לסטודנטים הלומדים בחו"ל, חשוב לפנות בהקדם לפקידת השיקום לבירור העניין ונשמח עם תעדכן אותנו. שמעתי על יתומים שלומדים בחו"ל וקיבלו מלגה מארגון אלמנות ויתומי צה"ל. נשמח אם תספר לנו על עצמיך ומה בכוונתך ללמוד

למעלה