מלון גרמני

never cry

New member
מלון גרמני

קרדיט למי שעזר לי עם המילים: Rukia nik, ElinorLahav, S h A y K i.. אם שכחתי מישהו סליחה.. שיגיד לי ואני יכניס אותו.. Wie geht es Ihnen? vee gayt es ee-nen מה שלומך?(בצורה רשמית) Wie geht's? vee gayts מה שלומך?(בצורה לא רשמית) Wie heißen Sie? vee hie-ssen zee איך קוראים לך?(רשמי) Wie heißt du? vee hiesst doo איך קוראים לך(לא רשמי) Woher kommen Sie? vo-hair koh-men zee מאיפה את/ה?(רשמי) Woher kommst du? vo-hair kohmst doo מאיפה את/ה(לא רשמי) Wo wohnen Sie? vo voh-nen zee איפה את/ה גר/ה(רשמי) Wo wohnst du? vo vohnst doo איפה את/ה גר/ה(לא רשמי) Wie alt sind Sie? vee alt zint zee בן/בת כמה את/ה(רשמי) Wie alt bist du? vee alt bisst doo בן/בת כמה את/ה(לא רשמי) Sprechen Sie deutsch? shpreck-en zee doytch את/ה מדבר/ת גרמנית(רשמי) Sprichst du englisch? shprikhst doo eng-lish את/ה מדבר/ת אנגלית?(לא רשמי) Verstehen Sie? / Verstehst du? fehr-shtay-en zee / fehr-shtayst doo את/ה מבין/ה?(רשמי/לא רשמי) Können Sie mir helfen? ker-nen zee meer hell-fen את/ה יכול/ה לעזור לי?(רשמי) Kann ich Ihnen helfen? kahn ikh ee-nen hell-fen אפשר לעזור לך?(רשמי) Was ist los? vahs ist lohs מה זה חשוב/משנה? und du? אנטיאה ואת/ה? שבוע הבא: אנשים.. (גופים+משפחה) ד"א כל שבוע אני ישים גם את המילים הקודמות כך שאם למישהו יש מה להוסיף לשבוע הזה שיכתוב לי במסר שבוע שעבר ואת המילים.. תודה מראש.. Reden – רידֶן – לדבר. Ja – יַא – כן. Nein – נין – לא. Hallo – הֶלו – שלום. Bitte – ביטֶאה – בבקשה. Mich entschuldigen – אנשולדיגונג – סליחה. Danke – דנקא(שין) – תודה. Auf Wiedersehen – אופוידרזהן – להתראות. Guten Morgen – גוטֶן מורגן – בוקר טוב. Gute Nacht – גוטֶן נַאכְט – לילה טוב. Guten Abend – גוטֶן אהדֶן – ערב טוב.

ElinorLahav

New member
אחללללה מילים הוספתי אותם למילון שלי ../images/Emo163.gif|!

ורשמתי לך במסר את המילים שיש לי לשבוע הבא

אבל.. לא הבנתי משו

מה זה מה שכתבת בשורה הראשונה ומה זה מה שכתבת בשורה השנייה... כיאילו מה ההבדל בניהם?

עונה :)

אוקי יש שתי דרכים להגיד את אותו הדבר, בדרך רשמית ובדרך רגילה שזאת אומרת לא רשמית, זה כמו שאני אגיד- "מה שלומך אדוני?" או "מה שלומך אחי?" חח זה מה שאני מבינה. למשל- בן/בת כמה את/ה(רשמי) Wie alt sind Sie? vee alt zint zee וזה בן\בת כמה את\ה? - בלא רשמי Wie alt bist du? vee alt bisst doo

אויי חח לא הבנת אותי :/

ככה: את כותבת- Wie alt sind Sie?-מה זה? vee alt zint zee -ומה זה? לפי מה שאני חושבת זה איך זה כתוב בגרמנית ואיך מבטאים את זה.. חחח טוב אין לי מושג..

אה חחחח טוב עכשיו בלבלת אותי

גם XDDD אבל הגיוני יותר מה שאת אומרת מאשר מה שאני אומרת האמת חח

PerfectSP

New member
אם אתם נתקעים בגרמניה, ../images/Emo190.gif

פשוט תגידו: איש שפרשה קיינה דויצ'. ואז יבינו שאתם לא יודעים גרמנית
ומהמילים שרשמת למטה ידעתי הכלD: איזה מגניבP:

Rukia nik

New member
אבל..

אנחנו רוצים לדעת גרמנית, לא להגיד שאנחנו לא יודעים

LiHiLuSh

New member
../images/Emo24.gif תודה ו.

אולי תעשו רק בצורה הזואתי Guten Abend – גוטֶן אהדֶן – ערב טוב זה יותק קל להבין

never cry

New member
אני עושה בצורה הזאת רק שאני בטוחה..

אם אני לא בטוחה שזה נכון אני לא כותבת ככה כדאי לא להטעות...

LiHiLuSh

New member
סבבה :] וואי אוף עוד כמה שעות המסיבה שלהם ו

אני לא שם ><

למעלה