מלון וגלים

רחי2

Member
בת 36 (עוד מעט יום הולדת), נשואה+3. שבוע הבא נוסעת עם בעלי לחגוג יום נישואין ויום הולדת. בערב ראיתי פרק של חתונה ממבט ראשון, שהם נוסעים לבית מלון.

בחלום אני ובעלי נוסעים לחופשה בבית מלון. כשאנחנו מתקדמים לכיוון החדר, אנחנו רואים שהמלון ממש עמוס. כל מקום ילדים, ואנשים, צעקות, ריצות..
בין לבין אני מזהה פרצופים מוכרים (אני חושבת היו 2 שלמדו איתי פעם בבית ספר). במסדרון, שנראה יותר כמו מרחב פתוח מאשר מסדרון צר של מלון, אני רואה מעין בופה שאנשים לוקחם אוכל.
החדר שלנו היה ממש בקצה הימני של הקומה, דלת קטנה ומטה קטנה. לא מרפסת, ואין שום דבר מעבר למיטה. אנחנו קצת מאוכזבים, ושמים לב שהדלתות של כל החדרים הם שקופות, ולמעשה אפשר לראות את פנים החדרים. ואנחנו אומרים אחד לשני, שמצד אחד נלך לבקש חדר אחר. אך מצד שני גם ככה המלון ממש עמוס, וכנראה כל החדרים הם כאלו. למרות שקיבלנו את החדר הכי קטנטן, אנחנו אומרים יאללה זה מה יש.
פתאום אנחנו נמצאים ליד מים. לא חוף ים, כי לא היה חול, אבל משהו כמו ים כמו נהר ענק. יש משחקים במים וביבשה, ובשלב מסוים ה"מנחה" או מי שארגן את הדברים, אומר משהו וחלק קופצים למים. כשחלק כבר חזרו חזרה ליבשה, פתאום הגלים התחזקו. ראיתי את דודה שלי על סלעים (שאין לי יותר מידי קשר אליה) מתרטבת, ואני אומרת וואו איזה גל היה עכשיו. חזרה למים, ויש גל ממש עצום ואנשים מנסים להחזיק את הראש מעל המים. הגלים מתקרבים אלינו, ואני אומרת לבעלי שנטפס לספסל שנהיה גבוהים יותר.
אני חושבת שבשלב הזה הילדים היו איתנו (לא בטוחה בזה)
לא היו רוחות או משהו הגיוני שיהיו גלים, פשוט גלים גבוהים ואנשים במים.

אלישבע777

Well-known member
שלום רחי,

החלום שלך הוא בעצם שני חלומות נפרדים ברצף ופרשתי כל אחד לחוד, לפי הסדר

א. הפרוש שלי לחלום הפרוש שלי לחלום על החופשה בבית מלון

את החלום חלמת אחרי שצפית בתוכנית חתונה ממבט ראשון, בה בני הזוג נוסעים לנופש בבית מלון. החלום מראה לך, שהזוגיות שלך גם היא קצת "ממבט ראשון" והיה טוב אילו היה גם "מבט שני" על מה שעלול להתפתח בעתיד. ברוב החלומות בעלך נעדר מהחלום או נוכח-נפקד. בחלום זה, אתם יוצאים סוף סוף יחד כזוג לחופשה, אבל שום דבר לא הולך

מההתחלה. כבר בכניסה למלון הנופש, יש בלגאן, אנשים וילדים רצים, עומס, צעקות. האם החלק הזה מסמל גם את תחילת הנישואין שלכם. את הימים שאחרי החתונה, או אולי את השנים הראשונות, שהיו קשות כי את ( כך כתבת בעבר), היית לבד בלי גב, ובעלך דורש סדר וניקיון בבית ובכל מקום? האם המלון העמוס מסמל רעש בחיים שלך? מצוקה? ריבים? טענות? אולי העומס והבלגאן שמקיף אותך ( או את בעלך שהוא פדנט בענייני ניקיון) מפריע לכם להתרועע עם אנשים חדשים וגם עם אנשים מוכרים. (במלון שבחלום, ראית פרצופים מוכרים, אבל לא יצרתם איתם קשר). במלון כולם אוכלים, אבל אתם... נשארים רעבים. לא נוטלים חלק בסעודה רבת המשתתפים והרועשת מדי בשבילכם.

לא רק המלון גרוע גם החדר קטן וגרוע. אתם מאוכזבים, אבל מחליטים שזה מין גורל ונגזר עליהם לבלות בחדר הזה, המיועד לגמדים ולא לאנשים, הדלתות השקופות אינן נותנות לכם קצת פרטיות, החדר הריק, אינו מאפשר לכם להנות ממה שחדר בכל בית מלון מציע. והחדר הקטן אולי שקט, אבל אין בו כלום. המלון הרועש מסמל רעש בחיים שלך והחדר הריק שהוא סוף סוף שקט, מסמל את החיים שלך בבית שהוא קטן עליך ( חנוק?). את צריכה מרחב נוח, לא עמוס ( לעצמך עם עצמך), שיהיה לך מקום לדברים שלך, לרצונות שלך, לתחביבים(?) זוגיות טובה, צריכה גם פרטיות וגם מרחב. בחדר הזעיר, אי לא זה ולא זה. דלתות שנועדו לצורך פרטיות הן שקופות!) את או אתם, חשים לכודים בזוגיות שאין בה נופש, גם כשיוצאים לנופש . אתם מאוכזבים, אבל מרגישים שזו גזרת גורל ולא מנסים לשנות שום דבר.

יתכן שהדלתות השקופות, מצביעות שאולי את או שניכם – חשופים מדי גם לכל מי שנכנס הביתה, או לבני המשפחה. אולי חמותך? ( הזכרת אותה בחלום קודם). אתם חשופים וכולם רואים אתכם ואין לכם מרחב להסתתר בחדר קטן כזה ובמלון (בית) רועש או עמוס כזה.

אשמח לחוות דעת על הפרוש ואם הוא אינו מתאים, תנסי להציע פרוש משלך.

הפרוש שלי לחלום השני על מקווה מים, לגונה או נהר

אתם ( את ובעלך ואולי גם הילדים) נמצאים באיזה מקווה מים ענק אולי נהר. יש מנחה שמארגן משחקים במים וביבשה ואנשים משתפים פעולה, קופצים למים ויוצאים. עד כאן הל בסדר. כשהאנשים כבר חזרו ליבשה, החלו הגלים להתחזק. משהו רע הולך לקרות...

דודתך יושבת על סלע ונרטבת לפתע מגל ענק שמפתיע אותך בגודלו. וזו רק ההתחלה. הגלים נעשים גבוהים ומתקרבים אליך ואל בעלך ואת לוקחת פיקוד (כמו תמיד!) ומציעה מפלט על ספסל גבוה.

הנופש בנהר או באיזו לגונה מתחיל יפה ונמשך סוער... גם בחלום הזה – בעלך איתך אבל במקום שולי. נוכח- נפקד, כמו בחיים? אולי להפך - כמו שהיית רוצה שהוא יהיה? ( כי הוא מצד אחד אינו עוזר ומצד שני, מכביד עליך בעניין הניקיון האובססיבי שלו) האנשים האחרים במקום, נהנים מהמשחקים במים ובחוף , הגלים מתחילים להתגבר אחרי שהאנשים מגיעים לחוף. מי לא יצא מהמים המסוכנים? דודתך שלמרבה המזל ישבה על סלע גבוה ורק נרטבה. דודתך מסמל את הפספוס שלך. היא אומנם לא יצאה מהמים, אבל לפחות ישבה גבוה ורק נרטבה. את ובעלך – נשארתם במים והגלים איימו על חייכם! המצב מראה לך שפספסת את ההזדמנות לצאת מהמים הסוערים, אבל לא ויתרת על הרעיון הזה ואת מציעה לבעלך – לצאת למקום גבוה. אולי החלום רומז לך שכדאי לנסות לפתור את הבעיות של הסערות בחייכם, באמצעות עליה למקום גבוה מהמקום הנמוך שבו אתם נמצאים. למקום אחר, שקט, בטוח. אולי מעבר דירה? אולי יעוץ זוגי? אולי פעילות אחרת משותפת במקום נופש אמיתי ושקט? ( כמו שאר האנשים שהיו שם ונהנו ולא נפגעו מהגלים) אולי זה קשור ל-"מבט ראשון" – ממבט ראשון בלגונה או בנהר – הכל בסדר גמור. אבל המבט הראשון, אינו אומר שום דבר, על מה שיקרה עם הזמן! האנשים שיצאו מהמים, ניצלו אולי בגלל שהיה להם מזל, אולי בגלל שהם עזבו את המים בגלל שהם ראו את הנולד. גם כשאין רוח, הגלים יכולים לעלות. אתם – לא יצאתם בזמן והסתכנתם. גם פה צריך להסתכל במבט שני. המבט הראשון אינו מספיק. הפעם הגלים לא הספיקו לעשות לכם דבר. אבל לא לעולם חוסן. אם לא תפיקו לקחים, הגלים עלולים לסחוף אתכם הרחק זה מזו או למצולות.

אשמח לחוות דעת על הפרוש ואם הוא אינו מתאים, תנסי להציע פרוש משלך.

רחי2

Member
חלום ראשון- למעשה תחילת הקשר שלנו והשנה הראשונה לאחר החתונה הייתה מדהימה. ה"בלאגן" התחיל לאחר לידת הבת הבכורה. אנחנו לא אוכלים, כי רק הגענו למלון ועוד לא התאקלמנו. רצינו קודם את החדר. יכול להיות שה"בחוץ" רועש לי, ועד שאני מגיעה לנחלה אז מרגיש קטן.
חלום שני- אנחנו לא היינו בתוך המים. אלא על היבשה. הגלים אמנם גבוהים, אך לא התנפצו עלינו. מידי פעם נהייתה גאות. כמו שלפעמים בים יש גלים שמגיעים קצת יותר רחוק. אולי בחלום, כמו בחיים, אני רואה בעיה וישר מנסה למצוא את הפתרון.

אלישבע777

Well-known member
חלום ראשון- למעשה תחילת הקשר שלנו והשנה הראשונה לאחר החתונה הייתה מדהימה. ה"בלאגן" התחיל לאחר לידת הבת הבכורה. אנחנו לא אוכלים, כי רק הגענו למלון ועוד לא התאקלמנו. רצינו קודם את החדר. יכול להיות שה"בחוץ" רועש לי, ועד שאני מגיעה לנחלה אז מרגיש קטן.
חלום שני- אנחנו לא היינו בתוך המים. אלא על היבשה. הגלים אמנם גבוהים, אך לא התנפצו עלינו. מידי פעם נהייתה גאות. כמו שלפעמים בים יש גלים שמגיעים קצת יותר רחוק. אולי בחלום, כמו בחיים, אני רואה בעיה וישר מנסה למצוא את הפתרון.
תודה על תגובתך. תיקון פרטי החלום כאן ( שלא הבנתי אותם נכון קודם) יכולים לפעמים לשנות את פרשנות החלום. אתם לא אוכלים יחד עם אורחי המלון, כי אתם עדיין לא התאקלמתם והמקום נראה מבולגן ורועש. באתם לחופשה רגועה וגיליתם שאפילו לאכול במלון, זה לא בדיוק נעים, לכן רציתם ללכת לחדר השקט וגם שם התאכזבתם. מה זה אומר? אולי זה אומר שוויתרתם על הנאות וחברים בגלל הרעש בחייכם הזוגיים? משהו קרה במלון שלכם ( אולי זה הבית שלכם) שהפריע לכם כזוג, אחרי לידת הבת הבכורה וגילתם שהמלון ( הבית, או החיים בבית) הוא די מאכזב.

בחלום השני, לא נכנסתם למים. נשאתם על החוף הלגונה או על גדת הנהר. לא נכנסתם למים ולא שיחקתם כמו כל האנשים. גם פה, אתם לבד ולא משתפים פעולה זה עם זו ולא עם הנופשים האחרים. מצד אחד הייתם במקום בטוח, מצד שני למרות זאת - הגלים איימו עליכם. החלום אומר, שנשארתם במקום לבד וכל מה שהיה לכם לעשות זה לראות איך הנופשים האחרים מבלים בכיף במים עם המדריך. בסוף הגלים הגיעו עד החוף ואיימו גם עליכם, וחוף המבטחים כבר לא היה בטוח באמת. את זיהית את הבעיה וחיפשת פיתרון. החלום אומר לך, שהפתרון היה קצת באיחור. צריך להיערך מראש לכל האפשרויות. מאידך בחלום אין לכם תחושת פחד. אינכם מבוהלים. אולי משום שאתם רגילים להיות מחוץ לעניינים, לא מעורבים, רק שניכם? ואתם רגילים לגלים ולסערות שמרטיבים אבל לא יותר מזה? מאידך את אינך מסתפקת במקום פסיבי על החוף. את רוצה לעלות למקום גבוה יותר!

מקווה שהתיקונים שלי בהתאם לתיקונים שלך, עוזרים להבנת החלום.

למעלה