מלון תנטורא בחיפה בתחילת המאה העשרים

מלון תנטורא בחיפה בתחילת המאה העשרים

לסבא רבא שלי היה מלון תנטורה
(אפשר לכתוב את השם בכל מינ י צורות) הוא מוזכר בשני ספרים שמצוטטים באינטרנט ובספרים אחרים.
האם למישהו יש עוד קטע כתוב על המלון שנוהל בידי ישעיהו יוסף יעקובסון שהיה במקור מעליה ראשונה וגדל בזכרון יעקוב

היי עפרה, יש לך עוד פרטים: באיזה רחוב היה?

לא הכוונה לטנטורה, היום חוף דור? לא זכור לי שהיה שם מלון, אלא אתר קמפינג ליד חוף הים.

אני אפנה ואשאל בחור שחוקר תולדות העיר התחתית חיפה

בחור בשם בועז רפאלי שמופיע בפייסבוק.
בפייסבוק יש קבוצה חיפאית. אולי שם מישהו יודע.

האטעל (לא טעות) תנתורא בחיפה

בתי מלון או אכסניות של יהודים בחיפה שבין החומות היו מצרך נדיר ורוב בתי המלון היו בבעלות של ערבים.
מלון תנתורא נוסד כנראה בתחילת המאה העשרים כמלון יחידי יהודי. בעל המלון שלמה טאנטורער היה מתנהג עם אורחיו בעריצות ובקמצנות (דוגמאות לקמצנות שלא מוכרות כיום). רחל ינאית בן צבי התארחה במלון בשנת 1910 והיא מתארת את מראהו כבית סוהר עם מעט חלונות ואוירה של אכסניה זולה.
הואיל ויש בידי מפה של העיר התחתית מתחילת המאה העשרים, אחפש את המפה ואם אמצא אותה אולי יהיה בה סימון של המלון. מסופק.

אצרף לך 2 מודעות פרסומת שמן הסתם את כבר מכירה אותם. מידע נוסף על המלון מופיע בספר "מי יתנני במדבר מלון אורחים. אם תהיי מעוניינת אסרוק לך את העמודים הרלוונטייים.

יש לי הכתובת, אולי תמצא במפה שלך

&nbsp
שלום
יש לי הקטעים המצוטטים, אבל חידשת לי בעניין הפרסומות מעניין שפעם הוא מופיע ישעיהו ופעם שלמה
את הכתובת הזו קיבלתי עם מכתב שכתבה סבתא שלי כנראה בשנת 1930 שנה אחר כך אולי שנתיים נפטר הסבא רבא שלי
&nbsp
הוא ואשתו שנפטרה ב1948(כנראה) קבורים בחיפה
אולי יש לך תיעוד של המצבות מאותה תקופה
&nbsp
&nbsp
ישעיהו יוסף טנטורה
דהר אל זרובי
רחוב השיך
חיפה
&nbsp
&nbsp

Y. Welis

New member
זה איות באידיש - א' היא ו' ו-ע' - סגול.

עדיין קיים בשמות משפחה, כמו קופטש במקום קופאץ' ועוד.
&nbsp
בפקשווילים בירוש' ובני ברק עוד רואים איות כזה לחלק משמות הרבנים.

Y. Welis

New member
מלים זרות נהוג היה לעיתים לאיית כך, או לפעמים באיות פונטי

לועזי, מרוסית או מגרמנית - מהראשונה עם 'דז' במקום ג', או 'אבטו-' במקום 'אוטו-' (חודש אבגוסט).

למעלה