מלזית

motorist

New member
מלזית

שמעתי שמלזית היא שפה קלה במיוחד וניתן ללמוד אותה בקלות. האם גם הכתב של השפה קל? האם השפה קלה יותר מאספרנטו?

DoronModan

New member
יש שפה יותר קלה מאספרנטו?

אמנם אני לא יודע כלום על מלזית, אבל גם אם הדקדוק קל מאוד, עדיין כמי שחי בתרבות המערב, ודאי תצטרך להקדיש יותר זמן לשינון המילים במלזית, שיהיו בלתי מוכרות לחלוטין, ביחס לשפות אירופאיות. כמובן, שככל שמתקדמים בשפה החדשה, המילים שנראו זרות לגמרי בהתחלה, הופכות להיות יותר ויותר מוכרות, מזכירות אחת את השנייה, ולכן הופכות קלות לזכירה.

טשאפק

New member
לא יודע, אבל שם השפה הוא "מלאית"

מלזיה זהו שם המדינה שכוללת את מלאיה וארצות נוספות, ושפתה העיקרית נקראת מלאית ולא מלזית.

arvandor

New member
לגבי מלזית....

נקראת בדר"כ "באהאסה מלאיו", אבל דוברים אותה בכל מלזיה (היא השפה הרשמית), בברוניי, והיא גם אחת מ-4 השפות הרשמיות של סינגפור, הכי פחות מדוברת שם. השפה בעלת אלפבית לטיני, היא יחסית קלה, ומשתמשת הרבה במילים מושאלות משפות אחרות. מה שטוב בה זה שהיא עוזרת הרבה במלזיה, שהרי אנגלית לא דוברים יחסית המון אנשים שם, אך בהסה מלאיו כמעט כולם. זה עוזר בעיקר בשווקים. בסה"כ זו שפה שמאחדת אצלם דוברי כמה עשרות שפות... כיוון שהיא צוברת כל הזמן מילים מושאלות, היא נחשבת קלה יחסית. אגב, בהאסה אינדונזיה יותר קלה. והיא די דומה לבהאסה מלאיו. אבל אספרנטו יותר קלה. על בטוח.

DoronModan

New member
יש לי ספר לימוד של בהאסה אינדונזיה

שקיבלתי פעם, ולא ידעתי שהשפה המלאית היא במשפחה... אכן בהאסה אינדונזיה שפה קלה ביותר, ואני זוכר את דקדוקה כפשוט ביותר. כמו שאמרתי קודם בלי לדעת על מלאית, באינדונזית קצת קשה לזכור את המילים. אבל ממילים שיודעים קל לפעמים להרכיב מילים חדשות. למשל, המרגלת-רקדנית ההולנדית המפורסמת ממלחה"ע ה-I "מאטה הארי" כינויה היה באינדונזית: Mata - עין Hari - יום מזה יוצא: Mata hari - עין היום - כלומר: שמש ! Mata hari זה גם כינוי ל'ביצת עין'.

למעלה