מלחיץ המצב הביטחוני ומעבר לחדשות המלחיצות!!

yola4

New member
מלחיץ המצב הביטחוני ומעבר לחדשות המלחיצות!!

הנושא מלחיץ גם בתחום האימוץ לא?
אם רוסיה תומכת בסוריה וישראל מן הסתם מזוהה עם ארהב, אולי אני סתם פרנואידית אך בהרגשה ופחד שפתאום יסגרו את שערי האימוץ מרוסיה... טרם חתמנו על תחילת תהליך האימוץ אך אני פתאום חוששת שאולי עדיף לחכות ולהבין שהנושא יתבהר קצת. לא??

KallaGLP

New member
אכן מלחיץ, אך זה מאוד אישי.

אני במצב כזה דווקא הייתי ממהרת כדי להספיק לאמץ לפני שחלילה יקרה משהו כזה. אני תמיד בדעה שבדברים חשובים אסור לדחות למחר את מה שאפשר לעשות היום.

year of the cat

New member
כך גם אני

yola4

New member
אני מבינה את מה שאת כותבת אבל..

כפי הנראה אנחנו כרגע בפתחה של מלחמה וזה לא שנסיים את האימוץ בימים הקרובים או אפילו תוך אפילו חודש.. (הלוואי!). כך שלרוץ ולחתום מהר במצב הביטחוני הזה אני לא בטוחה שזה חכם. אין ספק שגם לשבת כל הזמן בצד ולחכות זה לא.. אבל נראה לי כרגע ספציפית זה קצת להכנס למיטה חולה.

האם משהו מהעומדים בפני חתימה ברר את הנושא מול העמותה? האם מרגישים מכיון רוסיה תגובות כלשהן?

KallaGLP

New member
ברור שההחלטה היא שלך

וברור שבכל מקרה תמיד כדאי לדבר עם העמותה קודם כל, אבל בהנחה שהעמותה לא תמליץ להמתין, אפרט קצת יותר מה אני חושבת: לאורך כל השנים היו מצבים רגישים שהיה נדמה שיפגעו אנושות באימוץ מרוסיה. אני למשל אימצתי בזמן של פיגועי התאבדות תכופים וברוסיה דיברו אז על כך שיפסיקו את האימוצים (ואף היו מחוזות שבהם סירבו אז לתת ילדים לאימוץ לישראלים) כי זה לא בטוח לחיות כאן. כל הזמן יש דיבורים על הפסקת האימוצים, כולל מסיבות בטחוניות, אך לא רק. אם את שואלת אותי - הסכנה הגדולה לא מגיעה מכיוון סוריה אלא מכיוונו של פוטין - הוא כל הזמן מחפש דרכים להפסיק סופית את האימוץ הבינלאומי מרוסיה, עוד מהרבה לפני שהתחיל הבלגן הנוכחי עם סוריה. ולכן כל עוד יש אימוץ - כדאי לנסות להספיק ולאמץ. זה הימור ללא ספק. אך זה יהיה הימור אף בעתיד,גם אם המצב עם סוריה יתייצב, אפילו הימור גדול יותר לדעתי. ופרט לכך, מי מבטיח שאז לא תבוא סכנה מאיזה כיוון אחר? הרי תמיד קורה פה משהו. לאף אחד מאיתנו אין כדור בדולח. גם מי שמנסה ומהמר עלול להיכשל. אבל אם יש משהו שלמדתי בחיים האלה שמי שלא מנסה בטוח לא יצליח. שוב - זו רק דעתי האישית, ובסופו של דבר תעשי מה שמתאים לך.

KallaGLP

New member
ויחד עם כל מה שכתבתי,

ברצוני להדגיש שהכי חשוב שאת תהיי שלמה עם מעשייך. אם האינטואיציה שלך אומרת לך להמתין - אז כדאי להמתין.

אבי351

New member
הייתי ממהר לחתום כי המצב נזיל מאוד מאוד

בתחום האימוץ ולמעשה רק רוסיה נותרה ובלי שום קשר לסוריה המצב שם לא מעודד בכלל

נוני 75

New member
תמיד קורה משהו במדינה ישראל

לצערנו. אינתיפיאדות ,מבצעים, איומים ממדינות אלו או אחרות... זו עובדה -זו לא סיבה למהר לאמץ. אתם מאמצים כי זה הרצון שלכם. מה שכן, המצב ברוסיה מבחינת האימוצים בכלל (לא כלפי רק ישראל) מחמיר וזו עובדה (מחודש ינואר ארה"ב לא תוכל לאמץ יותר) .אבל שוב, אני לא הייתי ממהרת כי המצב חמור כאן או שם אלא כי אני רוצה לחתום כמה שיותר מהר ולהפוך לאם .

בהצלחה!

KallaGLP

New member
מסכימה איתך לגמרי

שההנחה הראשונית מאחורי ההמלצה למהר לחתום היא שמדובר באדם שבטוח לחלוטין בכך שהוא רוצה לאמץ ואין לו שום התלבטות או ספקות בעניין.

עוד לפני שחתמת,את "עלית" על עובדה בסיסית...

שפרט לכמה מקרים שהיו מטאוריים בהתפתחות המהירה שלהם....שלב ההמתנה לאימוץ בין ארצי הוא "לא משהו" במילים עדינות.
האימוץ הבין ארצי ,ובייחוד מישראל,הוא מן סייסמוגרף מאד עדין ,כך שכל מיני זרמים עולמיים עלולים לפגוע בו ולעכב אותו ,בין אם ממש יודעים מה הם ובין אם הם עלומים.
חילופי גברי שלטוניים ,גם מקומיים-מחוזיים,יכולים להשפיע על מדיניות. פגרות בתי המשפט ,חגים,שלג כבד שמעכב בדיקת ברות אימוץ.מגעים עם האיחוד האירופי שתמיד מעוניין בפתרונות מקומיים על פני "ענף יצוא ילדים". וכן,גם מלחמה,או רוחות מלחמה. אימצתי מזמן,בתוך ההמתנה המטלטלת שלי אכן אחד הזמנים הקפואים היה כשסדאם חוסין בשילהי שלטונו איים במלחמת מפרץ שניה ,ופה בארץ עסקו בקצב מהיר של ריענון מסיכות.
עדיין לא איתרתי מאמרים על השפעות פסיכולוגיות של המתנה על ממתינים,אבל אני יכולה להעיד ממדגם לא מייצג שזמנים כאלה עלולים להביא לתחושות קשות מאד של חוסר אונים ואף לדיכדוך ואף לדיכאון. כי מדובר בסיטואציה שבה אנשים עשוכל מה שביכולתם כולל הכל כדי לפנות מקום להבאת ילד לגדלו,והתהליך נתקע בגלל כוחות עולמיים שאין דרך להשפיע עליהם לטובה לאדם הקטן.
יש תחושה של להיות מריונטה על חוט...
א-ב-ל נניח את לא נרשמת בגלל רוחות המלחמה . מה את מרויחה מזה בעצם? בעצם את מאבדת את תורך לטובת אחרים,שכשיתבהרו השמיים -בהם יטפלו לפני הטיפול בך. זה כדאי?
חשוב שתראי אם את נחושה לאמץ. [את הרי לא חייבת.זה רצון שלך.חשוב שתראי מה חוזקו]
אם את נחושה לאמץ,ולא מאמינה שתהיה פה מלחמה משתקת לדורות [אלא רק מצב זמני] כדאי לדעתי להירשם ולתפוס מקום בתור,כי כידוע אין היום בכלל הרבה עמותות ותמיד יש מבקשים לאמץ.

למעלה