מלחמה היא כמו אהבה

hreuven2

New member
מלחמה היא כמו אהבה

במציאות של המזרח התיכון ובהמשך לדברי אריסטו אציג קטע של ברטולד ברכט: המלחמה היא כמו אהבה תמיד היא מוצאת לה דרך. ובמזרח התיכון היא ברירת המחדל. האם איננו במלחמה עכשו? אם הייתם שומעים על כמויות ירי כאלה,נניח בהולנד האם לא הייתם מדברים על מלחמה שם? רק אצלנו מדברים על תקריות אש. לפי דיווחי מודיעין הפלסטינים ירו מעל 3 מליון כדורים-האין זו מלחמה?

resh0

New member
מלחמה יש כאשר מכריזים מלחמה!

וזאת כנראה הטעות שאנו עושים. הם כבר הצהירו שהם מצויים במלחמה כנגד ישראל ועבורם ``במלחמה כמו במלחמה``. אבל אנחנו טרם הכרזנו ולכן כל חיסול שאנו מבצעים נראה כמו מעשה טרור.

חיננית

New member
אוי לאהבה שכזו..

ברכט אדם חכם וצודק , ולידיעתך גם מיים תמיד מוצאים להם דרך. ובסופו של דבר יפרצו מהנקיק או מכל מקום אפשרי..אם לא תבנה להם סכר לחסום דרכם. אבל לא הייתי משווה אהבה למים או למלחמה כי אוי לה לאהבה כזו. ובהקשר למזה`ת-המינוח כ`כ חשוב לך? אנחנו במאבק ,בא נאמר ככה ,ומלחמה זה עדיין ארוע רחב יותר, לפחות כשמשווים למלחמות האחרות שחווינו.

resh0

New member
אני מבין שהמצב לא לרוחך...

גם לא לרוחי! מה לדעתך יש לעשות כדי לשנות אותו? ואולי זה הרע במיעוטו??

אריסטו

New member
חיננית,חיננית,חיננית,חיננית

כמה מקנא אנוכי בך,קנאה אדירה. בואי נניח שמדובר בהולנד ולא בעשראל והיו מדווחים על כמות כזאת של אירועים האם לא היו מדברים על מלחמה?האם הולנד לא היתה מכריזה מלחמה על מדינה וארגון שהרגו 71 מנתיניה ופצעו מאות?למה להמעיט מערך הארועים?בגלל תבוסתנות שפשתה בנו או בגלל שהדבר ממתן תגובה? אני אינני קיצוני אבל בהחלט חושב שאנחנו ראויים להגנה-בודאי יותר ממה שאנו מקבלים וזאת מכל ממשלה

חיננית

New member
מה הקשר לתבוסתנות?

ולמה ככ מקנא בי ? הרי שנינו , וכולנו אוכלים אותה ממצב בו נהרגים ביממה שני חיילים -זה לא מצב שהייתי מקנאה בו.מה אתה חושב שבגלל שדעותי שונות משלך אני פחות סובלת מהמצב? או שהשמאלנים חו`ח לא משרתים בצהל ואין להם ילדים במילואים? אבל זו לא מלחמה ולא רק לדעתי. ובא נחשוב ביחד, אם יקראו למאבק הזה מלחמה מה זה יוסיף או יגרע מלבד המינוח.? האם זה ייתן לגיטימציה לאיזו שהיא פעולה שאתה חפץ שתיעשה ולא יכולה להעשות כשזה מוגדר כמאבק באינטיפדת אל אקצה? ונכון אמרת-אנחנו אכן ראויים להגנה, אין ספק.אבל לפתח כנגד במלחמה כוללת- זה לא!

resh0

New member
מי דיבר על מלחמה כוללת?

זאת לא תהיה!!! במיוחד שלא ``למען`` הפלשתינים. מדינות ערב שונאות את הפלשתינים יותר מאשר אנו לא סובלים אותם... אולי לא אישית, אבל לבטח את הנהגתם. אני למשל סבור שבמציאות הנוכחית, החיסולים הם אסורים!!! מדובר במתן גזר-דין מוות ללא משפט. היום מחסלים כאלו, מחר יחסלו איזה אישיות פוליטית... אבל אילו היינו מכריזים מלחמה... כאן חל החוק: ``במלחמה, כמו במלחמה``. אז כן אפשר לחסל ולהפציץ מהאוויר. שלא תחשבי לרגע שאני אוהב מלחמות... לגבי ``דעותי שונות משלך``: אני שוב טוען שמהידוע לי את מתרכזת במהם ``לא דעותיך``, מאשר להתרכז במה ``כן דעותייך``... הכי קל לבקר אחרים...

חיננית

New member
דעותי ?כל הזמן נאמרות כאן-

נכון, מדינות ערב מתיחסות לפלשתינים כלאח החורג שלהם . שלא רוצים להסתבך בגללו. הם יסייעו מהצד כזה,יגנו את ישראל על דא והא .יישלחו כמה משאיות קמח אבל לא מוכנות להפסיד את היציבות הפנימית שלהן,ראה מצריים למשל, או להתאמץ במיוחד בשביל עראפת . ולא חשבתי שאתה מחובבי המלחמות כאן ,שלא כאדון מרקי שעוד מימי חוזליטה היפה מחפש את המלחמה שבה ינצח וירגיש שעשה שריר והצליח לו. יש לו המון הודעות עוד מלפני הבחרו של שרון שבהן הובטח לנו מצד מרק שכשרון יעלה ,ישר פה תהיה מלחמונת יזומה ואח`כ יבא השקט כשהם האויב יבינו שגם אנחנו בכח. ולא היא לדעתי. ונגד מלחמת גרילה כבר ראינו בהסטוריה לא קל ..אפילו ארה`ב הגדולה אכלה אותה בגרילה שנים בויאטנאם ,אז פתיחת מלחמונת, לא כוללת אפילו, כפי שאמרת ,לא תפתור המצב. חוליות טרור תמשכנה בפעולתן כי אם מישהוא רוצה להיות שהיד- איך תפחיד אותו. אם בצורה פנאטית מוכן למות למען רעיון ? או למען`` תמות נפשי עם פלישתים(הישראלים) ``ולא משנה אם זו קבוצת נערים אותנוקות או אזרחים אקראיים באוטובוס. אז איך תלחם בתופעה הזו.כשתפרוץ המלחמה ההיא ? .

resh0

New member
יש לי חדשות עבורך: הטכנולוגיה קיימת

בהחלט! ייצר האלימות הפלסטיני אכן ניתן לדיכוי! המצרים מצילחים, הירדנים מצליחים, הסורים מצליחים ואפילו הלבנונים מתחילים למצוא פתרונות... נכון שישנן בעיות מוסריות לא פשוטות עקב השיטות שבהן משתמשות מדינות אלו כדי לדכא את ייצר האלימות, אבל עם עובדות לא מתווכחים!!! יש פתרון. יתכן וזהו הפתרון הראוי! על ישראל להכריז כי היה ולא יהיה הסכם בשנתיים הקרובות, תחל ישראל לנהוג עפ``י אותם דפוסי פעולה שבהן נוקטות שכנותינו וזה כולל ביטול זכויות אזרחיות לפלסטינים ישראלים. או... להכנע לטרור. או... להשלים עם העובדה שמצב זה הוא הרע במיעוטו. או... להכנס בהם. אני מאמין שבעיות נוצרו כדי לפתור אותן. מוטב לנו שאנו נהיה אלו שקובעים את הקצב והצורה. גם בימים של ``גר זאב עם כבש`` , אני מעדיף להיות הזאב... ואת???

חיננית

New member
אמרת בעיות מוסריות....!!!

זהו עצם הענין-כמו שאמרו בכוורת. וזה לא לפי השקפתי המוסרית. מצטערת .אז תגיד לי יפת נפש? תגיד!, בעיני זו לא מילה גסה . לכן לא אשתף פעולה עם פעולות שיש בהן תהייה מוסרית שכזו. ומקווה שממשלתי בכ`ז תמיד תהיה אנושית ותפעל לפי אמות מוסר הומניות המקובלות במערב ,לפחות זאת אני מצפה ממנה.. ולא אהיה הזאב-ה! יאללה רייש והיתר,זזתי ככ שאם יש לך עוד משהוא לשאלני אז נתראה פה רק בערב . קבענו ? דייט?

resh0

New member
את יודעת מה כתוב על קברו של

היפוכונדר??? תשובה: ``אמרתי לכם...``. אני מקווה שעל קיברה של מדינתנו, לא יהיה כתוב: ``קרה, אבל היינו מוסריים``. יצא לך פעם לראות מערבונים? ברבים מין הסרטים הכוחות האנגלו-סקסים לחמו בכוחות האינדיינים עפ``י הצורה שהם מכירים, כלומר צועדים אל עבר היריב ואז האינדיינים צלפו בהם ללא הרף. הם הבינו כי כך אי אפשר ועליהם להתאים את שיטת לחימתם אל שיטת לחימתו של האויב, אם לא...``קרה, אבל היינו מוסריים...`` ואכן כך עשו. ברצוני להפנות אותך אל המקרה הקיצוני: נניח ומחר או מחרתיים יתברר לך שכעת אין ברירה. או שנכנעים לטרור, או שמכסחים את הטרור. במקביל יתברר לך שלא ניתן לכסח את הטרור באמצעים כירוגיים ``מוסריים``. חייך בסכנה, חיי ילדיך (אם יש) בסכנה, קבלת החלטה מתחייבת!!!!!! היה והדברים תלויים בך, מה תהיה החלטתך??? רבים מאזרחי המדינה רואים את המצב שתארתי כעכשוי. את ועוד לא מעט אזרחים, סבורים כי עדיין לא הגענו אל השלב הקיצוני הזה ואז אשאלך שאלה נוספת: מהו האות? מהו המאורע? מהם הקווים האדומים שאחריהם גם את תגידי: ``זהו זה! צריך להחליט``. אני לא רוצה להשמע פאסימי, אבל בתור ריאליסט אומר לך שזה עניין של ימים עד שנגיע גם לגבול שאת תצייני, למרות שאינני מכיר אותו עדיין.

אריסטו

New member
מה הקשר לשמאל או לימין?

משום מה הנטיה שלך היא מיד להכנס לימין ושמאל ולא היא-מדובר במצב פוליטי שצריך לתת לו פיתרון. מי בכלל דיבר על שמאל שאיננו משרת?

חיננית-השמאל תמיד מטייח עובדות

ועוד איך מלחמה רק בלי גיוס מילואים ובלי האומץ לנקוט בצעדים שהם אך ורק הגנה עצמית זה האופייני לנו עד שהיריקה לא תהפוך לגשם שוטף של יריקות נמשיך לקרוא לזה ``אינתיפאדה`` עלאק אבל זה יקרה חיננית כי אין מנוס מלהתמודד עם בעיה במקום להושיט הלחי השניה ואנחנו די מושיטים.. מרק.

אלוני.

New member
לא מרקי

השמאל לא מטייח עובדות והיה כדאי שתתרגל להמנע מהכללות, ולא רק אתה. אכן ישנה מלחמה ומלחמה יכולה להעשות גם בלי גיוס מילואים, זו לא אקסיומה. תבין שלא כל בעייה במדינה היא בעיית שמאל ימין ויעידו טענותיך כנגד שרון שהבעייה היא לא שמאל ימין. הנסיון להפוך כל שטות במדינה לשמאל, כמו למשל הטענה של ראובן כאילו הילדים שרצחו הם שמאלנים.....תאר לך שהייתי טוען שהרוצח של הקב``ט ממנרה בוצע על ידי ימני (אין לי מושג מה דעותיו וממילא אינן רלוונטיות לרצח). תנסה לעיתים לחשוב בפני איזה בעיות אנחנו ניצבים ולא לחפש את מי לתקוף כאילו שזה יעזור ..... אגב, למה האג``ח שלכם נסחר בתשואה כזו ???

resh0

New member
לא נראה לי שאתה מבין את הבעיה...

אז למה אתה דורש זאת מאחרים?? אין היום דיון נוקב בין עמדות השמאל לבין עמדות הימין בעיקר בגלל 2 סיבות: 1. מהשמאל לא נשאר כמעט כלום! לא בכוח פוליטי ולא ברעיונות מדיניים ריאלים. 2. ``הסכיזופרן הסדרתי`` שינה את עמדותיו פעמיים ביום וציבור השמאל הלך אחריו שתי וערב. עד שהוא בעצמו התבלבל ואינו יודע את עמדות השמאל הנוכחיות. ואולי אתה יודע מהן עמדות השמאל הנוכחיות???? איזו בעיה עמדות אלו אמורות לפתור???

למעלה