מלחמה סימן רשום (?)

Raful

New member
מלחמה סימן רשום (?)

רשמתי שם מתחם (דומיין) כלשהו. חברת אינטרנט כלשהי, שהפעילה בשם המתחם הזה אתר (שנסגר לפני שנה לפחות), פנתה אלי וטענה כי שם המתחם, כמו שם האתר, הם סימן מסחרי רשום שלה, ושכדאי לי להעביר אליהם את שם המתחם (הם ישלמו לי את מלוא המחיר, ואולי אף פיצוי קל). שם המתחם מורכב משתי מילים גנריות למדי, אחת מהן היא The. [דוגמה למקרה כזה היא ההפסד של מיקרוסופט לחברה שפיתחה את lindows, השופט קבע ש-windows היא מילה גנרית, רב שימושית, ו"מיקרוסופט אינה יכולה לדרוש בעלות עליה"] אגב, באתר משרד המשפטים יש מנוע חיפוש במאגר הסימנים המסחריים. חיפוש עבור שם המתחם על צורותיו ומילותיו השונות העלה חרס. הייתכן שאותה חברת אינטרנט מנסים לעבוד על אנשים "תמימים"?

Raful

New member
ביקשתי

הוא אמר שבשלב לא פורמלי זה, לבקש מסמך כזה יגרור הגשת תביעה, והמסמך יוגש כעדות למשפט ושוב אני לא יודע - האם הסימן המסחרי רשום? האם המנוע באתר משרד המשפטים אמין דיו?

איתנוס

New member
תרשום את השם ויענו לך לעניין

אם תרשום את השם אני בטוח שנוכל לענות לך יותר לעניין, מאשר לענות לך באוויר. איתנוס

Raful

New member
זה היה שיתוף פעולה של וואלה! וסיון

בגדול - זה היה מוסף חדשות המחשבים של וואלה!, שקיבל עיצוב משלו.

איתנוס

New member
נכון....

עכשיו אני נזכר....
קשה לי להאמין שהם רשמו את השם
לדעתי הרווחת הרבה כסף במהלך הזה

איתנוס

New member
לעניין...

לדעתי... יש לך את כל הסיבות לבקש את המסמך על השם. גם אם תגיע למשפט, אני לא חושב שיש פה עילה, אני לא עו"ד אבל אני חושב שהשם THENET, תשים שם אתר שמספר על רשת האינטרנט ואף אחד לא יכול להגיד לך כלום...

Raful

New member
מישהו עם קצת ניסיון

ייעץ לי להגיד להם "קודם תנו לי את המסמך, נראה שבאמת יש לכם עילה לתבוע אותי". אין מסמך - שיתבעו אותי מפה עד מחרתיים.

איתנוס

New member
תהיה יותר פשוט ויותר רשמי

תבקש מקרוב משפחה או חבר שהוא עו"ד ש"יטפל" בעניין. בכל מצב אל תסכים ואל תענה לבקשה של כסף הם יקליטו את השיחה וילכו איתה לבית משפט. ברגע שהסכמת למכור את הדומיין זה מראה שקנית אותו למטרות רווח. וזה אסור מבחינה "חוקית". יש דרכים למכור דומיין בצורה חוקית, לא אפרט על גבי הפורום.

למעלה