מלחמה - רעיון אנושי או אלוהי?

windflute

New member
מלחמה - רעיון אנושי או אלוהי?

ברכות לכולם, במסגרת ההתלבטויות שלי בנוגע לאלוהות (פגאנית) ואיך לשלבה עם תפיסות עולמי נתקלתי בשאלה מעניינת שיכול להיות לכם עניין בה. מלחמה. משחר ההסטוריה נלחמו בני האדם זה בזה. הסיבות למלחמה היו שונות ומשונות - בין אם סיבות טבעיות (ז"א, שניתן לראותן גם בעולם החי. לדוגמא מלחמה על טריטוריה), או סיבות אנושיות גרידה (קינאה, נקמה, שנאה וכד'). נכון, גם על חלוקת הסיבות הזאת ניתן להדיין, אבל זה כבר נושא לעץ אחר שאשמח להשתתף בו. בכל מקרה, גם בפנתאונים האלוהיים תמיד קיימת מלחמה. בכל פנתאון קיימים מיתוסי מלחמה שמהווים סיבה לטקסים ולחגים פגאניים רבים, ואפילו אל או אלת מלחמה שמייצגים את רעיון הקונפליקט והפגיעה באחר. מספר שאלות מתעוררות בי בנושא זה. א. עבור אלה מאיתנו שאכן מאמינים באלים כפשוטם - איך משתלבת אמונתכם עם רעיון המלחמה ומיתוסי מלחמה? ב. עבור אותו קהל - האם רעיון המלחמה ראשיתו באלים עצמם, או שהומצא ע"י האדם? ג. עבור אלה שמאמינים כי האלים השונים הינם פנים שונות של ה"אלוהות" (Devine), החובקת את כל הקיים, ושבבסיסה יושב רעיון האיזון. האם מלחמה היא חלק מהאלוהות? האם יש לה מקום במאזן הקוסמי? הממ.. כדאי לחשוב על זה. גם לי אין עדיין תשובות :) דעותיכם יתקבלו בברכה, Windflute

Justin Angel

New member
מלחמה היא חלק הכרחי מהחיים

בשבילי, כל קונפליקט הוא דרך לשינוי. כל קונפליקט דורש מאתנו ומהטבע שממנו באנו לגדול, להסתגל ולהתפתח. כל אלו מובילים לשינוי שהוא אחד משלושת הדברים האלוהיים. מלחמה היא פשוט קונפליקט בקנה מידה גדול ושבימינו דורש לא מעט מאמץ. בלי שינוי, הכל יהרס. תחשבי איפה היינו היום בלי מלחמה - משועבדים לאדון אחד. אדון אחד שבמחי יד קובע גורלות של חיים ומוות, אוכל ורעב וכך הלאה. מבחינתי, מלחמה היא עוד אחת מהמתנות של האלים למין האנושי, היות ובלעדיה היינו אבודים. יש לקחים שנלמדים רק בצורה קשה, והלקחים שמלחמה מביאה היא אחד מהם. התפיסה התיאולוגית שלי מוכתבת מהתפיסה המציאותית שלי. כל מה שכתבתי למעלה, אני יודע כאמת שלי. במיתולוגיות שאני מאמין בהם מלחמה היא דבר נפוץ, ואף יש את המוריגן המשולשת שניתן להגיד עליה שהיא אלת מלחמה. היא זו אשר מביאה מלחמה, היא זו אשר מביאה מוות, היא זו אשר מביאה נצחון. איזון אגב כן בא במלחמה, היא בזמן שמלחמה היא משיכה לכיוון אחד, ישנם תמיד גורמים שמושכים לכיוון אחר. מלחמה בעיניי היא מושג כלל-יקומי שמתבטא כל בכל קונפליקט גדול מימדים. בברכה,

למעלה