מלחמות אגו ופרנסה

מה שחשובה המקצועיות המתאימה

לא אתייחס כאן לסוגיה מי צריך להיות מנהל פרויקט - מה שחשוב שלצדו יכהנו בעלי מקצוע מתאימים ומיומנים.
"יפה" עשתה העירייה, שחסכה 2 - 3 % מעלות הפרויקט. אבל כמה יעלו לה שלושת האחוזים הללו, בנוסף לזלזול בחיי אדם, שנקברו בחורבות החיסכון.

בבניה תפקידו של המהנדס הוא קריטי ביותר : החל ממהנדס קרקע-גיאולוגיה, בקביעת ביסוס המבנה ויסודותיו; מהנדס השלד, בתכנון כלל מרכיבי הבטון של המבנה ( המבנה הכללי - העומסים, הרצפות והתקרות, הגג והיסודות, מרפסות ומעקות ); ולא פחות חשוב הוא מהנדס בטיחות ( לאור האסונות הרבים במהלכה של הבניה). המהנדס תפקידו לחשב את הקונסטרוציות, לקבוע את כמות הזיון וטיב הבטון ולהבטיח ש"הכל נעשה כדברו" . המהנדס אמור לתת גם "פקוח עליון" - באופן שלא "יוסתר" מעינין דבר ( למשל בדיקת הזיון לפני היציקה, ההעברת דומאות בטון לבדיקה וכו' ). יתכן והדבר יעקב מעט את סיום הבניה ( לא מחוייב - כאשר בוחרים מנהל בניה מתאים ), יתכן וזה יתבטא במחיר. אבל לא יקרו מקרים, שאצלנו זה הפך ללחם חוקנו - של התמוטטויות ואסונות.
 

ש מים

New member
צודק

יחד עם זאת, לא הייתי מסתמך על העיתונות, שכהרגלה מחפשת כותרות וסנסציות.
אחרי שקראתי מספר לא מעט מאמרים בנושא ההתמוטטות, עולה תמונה די פשוטה, בנוגע לניהול:
מנכ"ל החברה דיבר על "ניהול על", שהופקד בידי אדריכל. הנ"ל היה בחזית מול הגופים הרגולטוריים (בעיקר בעירייה, משרד התחבורה וכיו"ב), ועסק ב-"בוכלטריה" הסטטוטורית ובתיאומים בין אנשי המקצוע בשטח. ואילו בראש על תחום מקצועי עמד מהנדס, כנדרש.
לדעתי, ולאחר ששמעתי דברים נוספים מאיש מקצוע שמכיר את הפרוייקט ואת תחום הבניה וההנדסה, הבעיה היתה "העגלת פינות" (בקורות התמיכה), במטרה לחסוך כסף. מי האחראי? דן בטח ידע טוב ממני... (להערכתי: מנהל העבודה ומהנדס האתר).
 
למעלה