מלחמת הדתיים עדיין כאן - והאלימות מנצחת

gs1234

New member
מלחמת הדתיים עדיין כאן - והאלימות מנצחת

יש פנאטים דתיים שמרססים כל דמות של אישה שהם רואים. הם אובססיביים לנושא הזה, בצורה שגובלת במחלת נפש.

הם מרוכזים בעיקר בירושלים ובסביבותיה. בכל פעם שאני בירושלים (לעתים קרובות יחסית, מטעמי עבודה) אני רואה את המודעות בלוחות המודעות - וכל הנשים מרוססות. הצגות תיאטרון, הצגות מחול, תעמולת בחירות - הנשים תמיד בשחור (או בלבן).

היום בבוקר ראיתי ברחוב אחוזה רכב מסחרי שגם הוא רוסס. הוא הוביל מוצרי קוסמטיקה, והייתה עליו תמונה של חתן וכלה, מחובקים ומחייכים. עכשיו יש רק חתן. לפני זמן מה ראיתי רכב אחר, שהוביל אופניים, והיה עליו ציור של ילדה רוכבת על אופניים. הפנאטים ריססו בשחור את כל הפנים והגוף של הילדה, בקווים גסים ואלימים. אני יודע שהרכבים המסחריים האלה מסתובבים בכל הארץ, ורוב הסיכויים הם שהמרססים הם לא מרעננה, אבל עדיין זה צורם בעין לראות את הפעילות של כל הפנאטים האלה. לשים תמונה חדשה על האוטו זה דבר יקר, אז הריסוסים נשארים שם במשך חודשים ארוכים. מכיוון שקשה לתפוס את המפגעים, נוצר מצב מתסכל שבו האלימות מנצחת.

אני חושב שרוב הציבור, כולל הציבור הדתי, מסתייג מהמעשים של הפנאטים האלה. אולי בכל זאת אפשר לעשות משהו? אין דרך לתפוס את המפגעים ולחייב אותם לשלם?

עומר247

New member
כנראה שאין רצון אמיתי בממשלה לטפל בזה..

כמו בעוד המון בעיות אחרות

ארזS

New member
מה זה קשור לממשלה ?

האם הממשלה, או השלוחים שלה השוטרים תופסים את כל הגנבים ?
הרי ברור שמדובר במטורפים פנאטים חולי רוח שיש לעצרם ולהכניסם לכלוב.
וברור שכל אדם שפוי דתי כחילוני סולד ממעשי טירוף שכאלה ומגנה אותם.
אי אפשר לשים שוטרים בכל נקודה על פני המפה 24 שעות ביממה 7 ימים בשבוע 365 ימים בשנה.
זאת בעייה עם כלל העבריינים, לא רק עם עברייני הריסוס האלה.
ואני באמת לא יודע מה יכול להיות הפתרון.

לא חסרים פסיכים

זה מטומטם, זה מכוער אבל כנראה לא נמצא גבוה בראש סדרי העדיפויות של המשטרה.

אגב, אלה לא דתיים, אפילו לא חרדים, אלה הקיצוניים שבקיצוניים.

אולי לפנות למוקד בבעיה הזו?

האמת שלא נתקלתי בזה ואם הייתי נתקלת-הייתי מתקשרת למוקד ומבקשת עזרתם.

ממש מוגזם. לשמחתי-ממש לא מצביע על ציבור הדתיים ברעננה.

עומר247

New member
ראיתם את זה?

לפני שבועיים בערך חברת פרסום תלתה בכוונה שלט בבני ברק עם תמונה של אשה, הם ידעו שלא יעברו כמה שעות ומישהו כבר יבוא ויקרע את התמונה
וזה באמת מה שקרה.. רק שמתחת ציפתה להם הפתעה

לא ראיתי, אבל רעיון יפה

ארזS

New member
ראיתי, זה פורסם בעיתונות וברשת

והתברר שגם הקריעה היתה יזומה...

למעלה