מלחמת הכוכבים 2 - מתקפת המשובטים

sysiphus

New member
מלחמת הכוכבים 2 - מתקפת המשובטים

טוב, אז ראיתי את זה... (למי שחושש, אני אציין איפה יש ספוילרים, אם בכלל יהיו) ו........... אין דבר שיותר רציתי לכתוב מ... מדהים! מדהים! מדהים! אבל, אני לא יכול לעשות את זה, לא בלב שלם. ידעתי מראש שעם המיקוד בסיפור האהבה... צפויות אכזבות כאלה או אחרות. אבל זה שמתכוננים לאכזבה, לא מקטין ממנה... לאלו מכם שבוהים במסך וזולגת דמעה מעינם, או חושבים עלי כעל איזה בחור מסכן שלא מבין שהוא ראה כרגע את "מלחמת הכוכבים"... אין צורך ברחמים - הסרט מצוין. אין ספק שמדובר בנצר למשפחה מבורכת. האנימציה, כרגיל, מהוקצעת מאין כמוהה. האקשן מורט עצבים (כשיש אקשן), הסצינות נפלאות, ולמי שמכיר את ההיסטוריה של "מלחמת הכוכבים" ואת הטרילוגיה המקורית, יש הרבה מאוד "בדיחות פנימיות" וקונצים קטנים, במשפטים, מקומות, חפצים, אנשים, שחלק מהם ממש "עושים את הסרט" למי שרוצה להתכונן - מילות המפתח הן היחסים בין דארת´ ווידר לאובי-וואן קנובי, בובה-פט, פאלפאטין, סביבת גדילתו של לוק סקייווקר והכי חשוב - יודה. הסרט מתברג היטב כמרכז הטרילוגיה הראשונה, כאשר הסרט הראשון מהווה כר טוב של ידע לגבי הדמויות, העולם בו הם חיים והעלילה שמתרקמת סביבם (מומלץ לראות אותו לפני). הרשעים הרבה יותר רשעים (וכנראה רק יהיו יותר ויותר...) והטובים מופיעים סוף-סוף בגדולתם (בשלב זה, המכרעת). והספוילר היחידי להערב (והוא לא כזה גדול מבחינת עלילה, אבל...) אתם הולכים לראות את יודה נלחם בדו-קרב של חרבות-אור!!! כן, כן, יודה הזקן, התרח, יודה החכם (לא, לא, פשוט יודה...) זורק את מקל ההליכה הצידה, שולף את חרב-האור שלו (גרסת-מיני) ומבצע מהלכים שלא היו מביישים את לוק, קווי-גון, אנאקין ואובי-וואן בזמניהם הטובים... ועד כאן לחיוב... מכאן, לשלילה... כל הסרט נראה כמו אירוע של "לצאת ידי חובה", כי צריך משהו שבא בין 1 ל-3, וזה כנראה צריך להיות 2... המשחק של הדמויות האמיתיות שעוד נשארו בין השחקנים מחפיר. סיפור האהבה הנמרח בין אמידאלה למיודעינו אנאקין אולי מחויב, אבל האם מחויב שבאמת יהיה דרמה "דוסון קריקית" עד לנשיקת הסיום? גם מיודה עשו צחוק. אני לא רואה אותו אפילו מדרדר לרמה של דו-קרב חרבות. אם היו רוצים להראות כמה שהוא חזק, היו מראים אותו מתמודד מול כלי-נשק בכוח מוחו (או בכוח "הכוח") בלבד. שימוש בנשק, ועוד בצורה המגוחכת הזו, רק רידד את "השחקן"... הסצינות לא התחברו יחדיו, הסרט התארך הרבה יותר מדי, והאקשן היחידי האמיתי היה רק בהתחלה ובסוף. באמצע הכל נמרח ונמרח ונמרח, בסצינות שכל מטרתן היה לשרת את הפרק השלישי, או לקשר אותנו בפרטים הקטנים לטרילוגיה המקורית. אין מה לעשות - הטרילוגיה המקורית עדיין הטובה מכל. ועם כל הביקורת - הרי בסופו של דבר זו "מלחמת הכוכבים", ובמחשבה לאחור... מדהים! מדהים! מדהים! מדהים! מדהים! מדהים! מדהים! מדהים! מדהים! מדהים! מדהים! מדהים!

אני דווקא די נהנתי (מלבד העובדה

שבגלל שזו היתה הקרנה חינם לתקשורת חושבים ברב חן שלא שווה לבזבז מזגן על יושבי האולם וחנקו אותנו למוות) בניגוד ל"אימת האפאנטום" שהיה איום ונורא לפחות לסרט הזה היה קצב - הסצינות היו מהירות, ג´ר ג´ר בינקס היה סה"כ ב2 סצינות תודה לאל, היו פחות קרבות חלל משעממים ויותר קרבות של הג´דיים, והקרב של יודה היה ענק! סוף סוף ראינו למה הוא ראש המועצה. וגם היה מגניב לראות את ג´ימי סמית´ס מפרקליטי אל איי בתפקיד אחד הסנאטורים. מה שכן רמת התסריטאות של צעירים חסרי מנוח שהיתה בין אנקין לאמידלה..
מי היה מאמין שיש זוג שיגרום לטרוי ורייקר להראות מעניינים בהשוואה. עם משפטים דבילים ("כל יום שאני איתך אני מתה קצת" אווו) העובדה שכל 2 דקות הוא בוכה והיא מחליפה תסרוקת, והסוף שבו היא מתחתנת איתו במה שנראה כמו8 מפת שולחן, אני מתפלא שלא הקאתי. איכס.

SaxonK

New member
אז ללכת או לא?

יש עלילה או שהכול אפקטים ודאווין?

יש יותר עלילה מ"אימת הפאנטום" (אבל

זו באמת לא חוכמה) אבל סה:"כ מדובר בסרט קולח מאד- ממליץ בכל
.

sysiphus

New member
איזה מן שאלה "אם ללכת..."

כשהייתי בארה"ב בגיל 13, זה היה לפני שניסיתי לאכול נקניקיית כ-"הוט דוג". דוד שלי שם לא האמין למשמע אזניו כשאמרתי לו שאף פעם לא ניסיתי. הוא אמר לי בצורה מאוד פשוטה... Even the Worst Hot Dog is Good! אי אפשר שלא לראות את הסרט הזה, לפחות פעמיים-שלוש... זה "מלחמת הכוכבים". אז מה אם חלקים בו גרועים עד טירוף. יש חלקים אחרים שמכפים על זה. וכך או כך, זה "מלחמת הכוכבים". אם תראה את זה בוידיאו (ואפילו ב-DVD) תחמיץ את כל החוויה...

DDN

New member
איזה מגניב!

עוד מעריץ של SPACEBALLS! אין על SPACEBALLS!

למעלה