מלחמת המינים...

Cobe1982

New member
מלחמת המינים...

ועכשיו באמת- צבא. חבר שלי, `האדם השני`, ביקש שאני אעלה את הנושא בפורום.. שנינו לוחמים, לא משנה איפה, אבל זה אומר שמאז הטירונות תמיד פיקדו עלינו לוחמים מהיחידות שלנו, בד"כ גם הרבה יותר ותיקים. לפני שבועיים, כשהיה באימון בדרום, האדם השני שמע איזה טירון צועק: "לקבלת המפקדת, מחלקה 2 תימתח ל`הקשב`, 2, 3...", ואז מחלקה שלמה של בנים צעקה: "הקשב!!!". העניין הוא, שאני, אם מישהי היתה מנסה לפקד עלי, הייתי פשוט צוחק לה בפנים. לא בגלל שוביניזם, או דעות קדומות, אלא בגלל ותק, ניסיון, הכשרה, דרגה, ועוד עשרים אלף סיבות שגם הרבה בנים אני לא רואה ממטר.. אבל מה אתם אומרים? בנים, איך הייתם מתייחסים למפקדת? בנות, איך זה נשמע לכן לפקד דווקא על בנים? בעיקר במערכת יחסים של טירונות? (אגב, זה יכול להשאל גם על יחסי עובד-בוסית, רק לא נער שעובד אצל מישהי שכבר 20 שנה בתפקיד, אלא בני אותו גיל, שהאשה קודמה על סעיף ותק/ הכשרה/ כישורים/ אפליה מתקנת וכאלה..) זהו.

ChilD SouL

New member
נשמע אחלה דבר לפקד על טירונים...

למרות שבדר"כ באמת מזלזלים בבנות מפקדות ולא הכי מתייחסים אליה כמפקדת.
ואם כבר באותו עניין אז לי אישית יפריע יותר בצבא שתיהיה לי מפקדת ולא מפקד.

fishey

New member
איזה שאלה ....

עלי בחיים לא פיקדה אישה אבל יצא לי לעבוד עם נשים במקביל בעבודה מבצעית בסדיר וזה מאוד תלוי בבחורה שעובדת מולך/איתך .יש כאילו שהן ממש פוסטמות ויצא לי לריב איתן המון בקשר ( וזה כלל אפילו קללות לא יפות בתדרים מבצעיים) ויש כאילו שיודעות את העבודה ולעבות איתן זה ממש תענוג .כך שניראה לי שאם משהי מפקדת על טירונים ויודעת מה היא עושה ולא תופסת תחת כמו איזה פוסטמה לא ניראה לי שהיתה לי בעיה עם זאת הייתי מתיחס למפקדים שלי שעשו פעילות מבצעית כלשהי יותר בכבוד מאשר לה. ולסיום סיפור ששמעתי ממישהו שהיה מדריך טירונים של קורס טייס : בסגל ההדרכה היו גם בנים וגם בנות ( רוב הבנים שם היו מחי"ר שיצאו מהגדוד להדרכה) ומי שלא מודע לזה, לפעמים יש קצינים שעשו כבר משהו בחיים שלהם שרוצים לצאת לקורס טייס, ואז הם צריכים לעבור את כל המסלול כולל הטירונות מחדש (גם אם הם סא"ל וכו...). באותו מחזור שאותו אחד הדריך היה סר"ן מיחידה מובחרת כלשהי שהחליט לעשות הסבה מקצועית. ובמהלך הטירונות כשהם תירגלו זחילות בשטח פתוח אחת המכ"יות צעקה לעברו "יותר נמוך יותר נמוך" אותו בחור בלי להסס אפילו היסתובב לעברה ואמר:" שמעי ...בלבנון זה דווקא עבד לא רע " .

סרן לא יכול להגיע לקורס טיס

אלא אם כן באורח פלאי הוא מתחת לגיל 23 (אפילו בלחץ 24). ולפי הבנתי.. קצינים קרביים לא חוזרים על טירונות בטיס.

fishey

New member
אז זהו שכן ...

טירונות יחידה הם צריכים לעשות מחדש .....

b o n f i r e

New member
אפשר להגיע מעל גיל 24

איתי בקורס היה סרן בן 24... וגם היה מישהו בן 26 (דווקא סגן). פשוט צריך אישור מח"א בגלל הגיל. ובאמת קצינים קרביים לא עושים טירונות, אבל כל המכין יש לך מ"כית שיכולה בכיף לעשות לך כל מיני קאדרים וכו.

pain is MY love

New member
סליחה?!

אני לא מבינה את הבעיה שלך! באמת שלא. אתה לא מציג פה יחסים של בחורה שהחליטה לתפוס תחת על בחור מדובר בטירונות! אני לא רואה איזה הבדל יש לטירונים בין להגיד "הקשב" למפקד או למפקדת שלהם?! ככה זה בצבא! עושים מסדר עושים הקשב! מה זה קשור למין בכלל?!?!

pain is MY love

New member
וחוץ מזה

אני בטוחה שהמפקדת שלהם לא הגיעה לתפקיד בגלל פרוטקציות או העדפה מתקנת. אם היא בתפקיד מפקדת והם בתפקיד טירונים אז מן הסתם יש לה מעמד גבוה יותר. זה הכל. מה כואב לך כל כך?

Cobe1982

New member
רגע רגע רגע...

קודם כל, אמרתי שזה לא בעיה שלי, אלא משהו שחבר שלי העלה, וביקש ממני לשאול בפורום. דבר שני, הצבא=מעוז הגבריות.. יש בזה איזה משהו סמלי, לא יודע... דבר שלישי, אני רואה את זה מנקודת מבט של היחידה שלי, בה הלוחמים הם בנים, וחלק גדול מהמפקדה הן בנות. זה אומר שכשאומרים לי `חיילת`, אני חושב על מישהי שאין לה נשק, נעליים אדומות, רובאי08 (זאת רמת ההסמכה שלי כלוחם) ועוד כלמיני דברים בסיסיים שאני רואה בלוחמים. אז עזבי הבדלי מינים- שאני אתן לג`ובניק צעיר לפקד עלי?... לכן גם עלתה השאלה- איך זה כשאין את כל מה שציינתי? שזה רק בנים מול בנות, מה, זה פוגע להם באגו, או שזה פשוט רגיל? זהו. אל תקחי את זה קשה, ותקראי מה שפישי כתב, אולי זה יעזור לך להבין את נקודת המבט שלי.

pain is MY love

New member
פשוט אני לא רואה את זה כמוכם

אני רואה במפקד מפקד ולא משנה מאיזה מין הוא בגלל זה זה לא נראה לי מוזר שבת תפקד על פלוגת חיילים אם היא שם אז זה מתוקף תפקידה וזה ממש לא משנה מה יה לה בין הרגליים

Cobe1982

New member
ברור שמפקד זה מפקד, וברור שאם אשה

קיבלה תפקיד מסויים, זה בגלל שהגיע לה (טוב, חוץ ממקרים בודדים שאני מכיר, שלא קשורים לנושא...), ומי שתחתיה צריך לקבל אותה כמו שהיה מקבל גבר באותו תפקיד.. אבל יש מקומות שבהם יש חלוקה מאד מקובעת של תפקידים עפ"י מין, ואני רק חושב שלא הייתי מדבר על הצרות שלי בבית עם מש"ק ת"ש.. מצד שני אני פשוט מכיר דברים כמו שהם, ואולי אם הייתי מתגייס היום בלי ניסיון קודם, והייתה לי מפקדת, זה היה בא לי בטבעיות.. זהו.

יש חיילות שיש להן את רמת ההסמכה שלך

אפילו.. לוחמות בגדוד קרקל עושות 07. הן יכולות להיות מ"כיות ושם הן כבר 08. ויש שתיים שעשו קצונה.. משהו מעורב כזה כי השלמת גפן של בה"ד 1 לא מתאימה להן עדיין.. אבל בהחלט בה"ד 1 - 012 כמדומני. יש עוד כמה.. מיחידות אחרות בצה"ל. ויש במגב בנות יותר חיות ממך. נשבעת לך!

Cobe1982

New member
מצטער,אבל לא...

קרקל, לפחות אלה שפגשתי, עושים 05 (הם היו הפלוגה השכנה שלנו בבא"ח) בקורס מ"כים גם הייתה בשכנות לפלוגה שלי פלוגה של 06 (ולא 08), גם היא של קרקל (וקצונת מטה ייעודית). חוצמזה, אמרתי שהעניין הוא שאני רגיל ללוחמים ותיקים כמפקדים, וזה לא בקטע שוביניסטי. יש לי פשוט יותר ניסיון, וגם הכשרה כלוחם, מ-99.9% מהבנות בצבא שמוגדרות כלוחמות. לצורך הבהרה, אני צוחק בפנים גם על קציני מטה שמעיזים לתת לי פקודות. זהו.

pain is MY love

New member
אני עם מיטל

עם כל הכבוד ללוחמים ולקציני מטה ולמש"קי ממטרות באמת שלא הייתי צוחקת לאף אחד מהם בפנים....

Anna Karenina

New member
יש לך בעיה עם מפקדות..??

זה די עצוב, שבתקופה מתקדמת כ"כ אתה חושב ש"תצחק למפקדת שלך מול הפנים". אני יכולה להבטיח לך באופן אישי, שיש המון מפקדות מעולות, בדיוק כמו בנים ואולי אף יותר. חבל שעוד נותרו אנשים כמוך, עם כאלה דעות קדומות.

../images/Emo6.gifצעיר

מזל טוב לרגל קורס מכים זה חלק מהחוויות של הקורס זה לראות את המ"פ של הטירונים שם בביסל"ח צעקות על הג'ובניקים מגיעה להם שיעבדו קצת גם ככה אחריי זה בשרות שלהם הם לא עושים חצי מימה שקרביים עושים .

למעלה